7 tips voor het kopen van een nieuwe eettafel - InteriorTwin
kopen nieuwe eettafel

7 tips voor het kopen van een nieuwe eettafel

De eettafel is één van de grootste meubels in de woonkamer. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je een eettafel uitkiest die goed bij de rest van de ruimte aansluit. Het is zonde om er achteraf achter te moeten komen dat de eettafel net te groot of te klein is gekocht.

Als interieuradviseur help ik mijn klanten regelmatig bij het uitzoeken van een eettafel passend bij de stijl en indeling van de ruimte. Ook voor jullie heb ik een aantal tips bij het uitkiezen van een eettafel.

Hier moet je op letten bij het uitkiezen van een eettafel

  • Als eerste moet je een keuze maken met hoeveel mensen je aan de eettafel wilt zitten. Op basis hiervan kan je kijken naar hoe groot de eettafel minimaal moet zijn. Op internet en in de winkel kan je meer informatie krijgen over wat de afmetingen van een tafel moeten zijn bij het aantal personen.
  • Daarna kijk je naar de plek waar de eettafel moet komen. Hoeveel ruimte is er voor de eettafel? Het valt mij op dat mensen vaak een te kleine eettafel kiezen, waardoor deze wegvalt in de ruimte. Heb je veel ruimte over? Durf dan voor iets groter te kiezen. Woon je juist klein? Kies dan voor een inklapbare of uitschuifbare eettafel. Belangrijk is dat er voldoende ruimte is om de stoelen makkelijk naar achter te kunnen schuiven en dat je eenvoudig om de tafel heen kan lopen.
  • Denk ook na over de vorm van de eettafel. Naast een rechthoekige eettafel kan je namelijk ook kiezen voor een vierkante, ovale of ronde eettafel. Elke vorm heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Wil je een klassieke woonstijl in je interieur? Dan kan een ovale tafel bijvoorbeeld heel mooi staan. En heb je weinig ruimte voor een rechthoekige tafel, maar wil je wel voldoende zitplekken? Dan kan een ronde eettafel de oplossing zijn.
  • Let goed op de hoogte van de tafel en de dikte van het tafelbad. Niet elke stoel past onder elke tafel. Bij een stoel met hoge armleuningen moet je hier goed op letten.
  • Ook de plek en vorm van de poten van de eettafel is iets om rekening mee te houden. Zeker bij een ronde eettafel zitten de poten soms op een onhandige plek, waardoor je minder stoelen aan tafel kwijt kan. Wil jij een eetkamerbank aan de tafel? Dan is een rechthoekige tafel met de poten op de zijkant bijvoorbeeld weer onhandig.
  • Zorg voor voldoende afstand tussen de bank en eettafel. Hou er hierbij rekening mee dat er nog makkelijk iemand tussen de bank een eettafel langs moet kunnen lopen als er iemand aan de eettafel zit. Voor het oog is het ook mooier als er een iets grotere afstand tussen de bank en eettafel aangehouden wordt.
  • Een rechthoekige tafel kan haaks tegen de muur geplaatst worden. In andere gevallen dien je er rekening mee te houden dat er voldoende ruimte is tussen de eettafel en de muur. De stoelen aan de eettafel moeten naar achter geschoven kunnen worden, zodat je makkelijk kan gaan zitten. Als er voldoende ruimte is kan er nog meer afstand aangehouden worden, zodat je makkelijk achter de eettafel langs kan lopen, ook als er iemand aan de eettafel zit.

Zoals je ziet is er genoeg om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een eettafel. Gelukkig is er ruime keuze in eettafels. Deze eettafels kunnen in diverse vormen, kleuren en afmetingen worden uitgezocht. Met de bovenstaande tips kan je goed voorbereid op zoek naar de perfecte eettafel voor in huis. Ook op Pinterest kan je heel veel inspiratie vinden voor een mooie eettafel voor in huis.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven
uitzoeken eettafel

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven