Persoonlijk: een update over de voorbereidingen van een nieuw bedrijf
ilse van elleswijk.nl

Persoonlijk: een update over de voorbereidingen van een nieuw bedrijf

Het is weer tijd voor een persoonlijke update op InteriorTwin. Zo nu en dan geef ik een kijkje achter de schermen en vertel ik jullie over de ontwikkelingen van InteriorTwin. Ik vind deze update best wel spannend om te delen. Ik ga iets doen wat weinig te maken heeft met interieur, maar alles met bloggen!

Waarom een nieuw bedrijf?

Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik gestart met het geven van interieuradvies en tegelijkertijd met de blog InteriorTwin. De blog begon als hobby, voor erbij, maar groeide uit tot een bedrijf. Niet alleen haal ik regelmatig opdrachten voor interieuradvies uit de blog, maar daarnaast werk ik veel samen met bedrijven die hun merk of product op de blog willen zien.

Tegelijkertijd merk ik dat ik het geven van interieuradvies minder leuk vind dan gedacht, en het bloggen veel leuker dan gedacht. Om van interieuradvies een succes te maken moet je er eigenlijk vol voor gaan. Maatwerk, 3d-tekeningen en projectrealisatie zijn dingen die daarbij komen kijken. Daar ligt niet mijn passie, ik vind het het allerleukst om een paar uur bij mensen thuis te helpen met de styling en de puntjes op de i. Grotere projecten, waarbij ik vooral achter de computer plannen uitwerk, zijn minder mijn ding. Wat dat betreft ben ik een echte interieurstylist en geen ontwerper.

Het opzetten van een strategie voor de blog, plannen maken hoe ik meer bezoekers op InteriorTwin en meer waarde aan de website kan geven, dat blijk ik juist ontzettend leuk te vinden. En met succes: in januari bezochten meer dan 20.000 mensen InteriorTwin!

Tegelijk merk ik dat veel collega ondernemers en bloggers geen idee hebben hoe ze bezoekers op de blog kunnen krijgen en van die bezoekers klanten kunnen maken. Een nieuw bedrijfsidee is geboren!

Stop ik dan helemaal met interieuradvies? Nee, voorlopig niet. Zoals ik al zei vind ik het ontzettend leuk om bij mensen thuis te kijken wat er nog mist en hoe ze met een aantal simpele aanpassingen een mooier thuis kunnen maken. Dit blijf ik dan ook gewoon doen. Maar ik zal mij niet meer focussen op de grotere opdrachten.

Meer bezoekers en klanten met bloggen

Alle kennis die ik opgedaan heb over bloggen, Pinterest en Google wil ik graag delen met ondernemers die meer klanten online willen vinden. De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest het nieuwe bedrijf vorm te geven. Bij het opzetten van een nieuw bedrijf komt veel kijken. Aan welke diensten of producten is er precies behoefte? Wat komt daarbij kijken? En wat heb ik daarvoor nodig?

Daarom heb ik 5 pilot strategiesessies bloggen gehouden met verschillende ondernemers: een webshop eigenaresse, interieurontwerpers en bloggers. Zo kon ik goed kijken welke behoefte er precies was en wat ik nog nodig heb om aan deze behoefte te kunnen voldoen. En met succes, want inmiddels staan de volgende drie strategiesessies met ondernemers alweer gepland!

Er komt binnenkort een nieuwe website aan, los van InteriorTwin, waarbij ondernemers de mogelijkheid hebben om een online cursus over bloggen te volgen. In deze cursus leren ze hoe ze meer bezoekers en klanten kunnen krijgen vanaf Google en Pinterest.

Ondernemers die echt de diepte in willen kunnen bij mij terecht voor een strategiesessie bloggen. Dit is een individuele sessie van een halve dag waarin we aan de slag gaan met een goed plan toegespitst op hun situatie, zodat zij de juiste (toekomstige) klanten gaat bereiken via Google en Pinterest. Voor ik een eigen bedrijf startte heb ik gewerkt als business coach bij een gemeente. Zo kan ik met mijn werkervaring uit het verleden en al mijn kennis van nu ervoor zorgen dat ondernemers veel beter online gevonden gaat worden.

Nieuwe apparatuur voor een nieuw bedrijf

Tijdens de pilot strategiesessies bloggen kwam ik erachter dat er niet alleen een nieuwe website nodig is, maar dat ik ook nieuwe apparatuur voor het bedrijf nodig heb. Gedurende zo’n sessie laat ik veel vanaf de laptop zien: verschillende websites, de ‘achterkant’ van een website en verschillende social media. Soms is het nodig deze schermen naast elkaar te laten zien om dingen goed uit te leggen en heb ik hiervoor eigenlijk een tweede scherm nodig.

Daarnaast maak ik tijdens de sessies ook veel notities. Omdat ik nogal chaotisch ben raak ik die nog weleens kwijt. Tegelijkertijd zou ik het liefst deze notities meteen digitaal hebben, zodat ik dit later niet nog hoef uit te werken.

Gelukkig mocht ik van Coolblue de Microsoft Surface Pro 6 testen. Dit kwam als geroepen. Zo heb ik een tweede scherm bij mij en kan ik makkelijk notities maken. De Microsoft Surface Pro 6 is namelijk een laptop en tablet in één.

Ik heb de Microsoft Surface Pro 6 deze week live tijdens een strategiesessie kunnen testen en hij is ideaal. Ik werk vaak op locatie en dankzij de afmetingen en het gewicht (12,3 inch en 770 gram) is de Microsoft Surface Pro 6 makkelijk mee te nemen, naast de gebruikelijke laptop die ik altijd bij mij heb. De laptop is hartstikke snel, zelfs met zwaardere programma’s zoals Lightroom. Het is dus geen probleem om meerdere zwaardere programma’s naast elkaar te laten draaien bij gebruik. Soms heb ik een afspraak in de avonduren en ook dat is gelukkig geen probleem, want dankzij de lichtsensor heb ik ook ‘s avonds fijn licht.

uitleg strategiesessie
uitleg strategiesessie detail

Voor mij is het belangrijkste voordeel toch wel dat hij als laptop en tablet in 1 gebruikt kan worden. Het toetsenbord, de Type Cover, kan je los bijbestellen en klik je makkelijk los. Zo verander je hem in een handomdraai van laptop naar tabled. En waar tablets vaak het nadeel hebben dat er geen zwaardere programma’s op gebruikt kan worden, kan dat bij de Microsoft Surface Pro 6 wel. Ideaal is het dat ik er makkelijk notities op kan maken, toch wel één van mijn belangrijkste wensen zodat ik mijn notities nooit meer kwijt hoef te raken!

De Microsoft Surface Pro 6 staat dus zeker op mijn wensenlijst om straks aan mijn apparatuur toe te voegen. Maar voor nu is de launch van de nieuwe website prioriteit nummer 1. Binnen nu en een aantal weken hoop ik dat het zover is. In de tussentijd hou ik jullie via Instagram op de hoogte van alle ontwikkelingen. Ook deel ik daar elke week een blogtip in Instastories. De blogtip van de week is altijd terug te vinden in hoogtepunten, mocht je hem gemist hebben.

Wil je meer weten over deze bijzondere laptop? Op de website van Coolblue lees je alle informatie over de Microsoft Surface Pro 6.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Persoonlijk: een update over de voorbereidingen van een nieuw bedrijf”

  1. Jeetje Ilse, wat ontzettend spannend en leuk allemaal!!! Ik ga je nog even terug mailen hoor! Ik kijk vol interesse uit naar je nieuwe website!
    Gefeliciteerd met je nieuwe bedrijf ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven