Kies voor een boom in de (kleine) tuin: inspiratie en ideeën
palmboom in tuin

Kies voor een boom in de (kleine) tuin: inspiratie en ideeën

Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor in de tuin? Heb jij al wel eens gedacht aan een boom in de tuin? Een boom geeft niet alleen super veel sfeer, het zorgt ook voor schaduw en privacy.

Een grote boom in de tuin is daarmee een leuk alternatief voor een parasol. En het is de manier om in die saaie tegeltuin in één klap meer groen toe te voegen.

Ook in een kleine tuin kan je prima een boom plaatsen. Weet je niet waar te beginnen? Ik heb een aantal ideeën voor je.

Tuin in tropische sferen

Zelf zijn wij gek op tropische planten en bomen. Veel van deze planten kunnen gelukkig ook in Nederland overleven. Zo hebben wij bijvoorbeeld een palmboom in onze kleine tuin.

De palmboom zorgt voor super veel sfeer en is het middelpunt van onze tuin. Wil jij ook het zomerse gevoel naar Nederland halen? Kies dan ook voor tropische bomen zoals de palmboom of bananenplant.

palmboom in kleine tuin

Bomen in potten

Zeker in een kleine tuin kan je ook kiezen voor een boom in pot. De meeste bomen die in de volle grond geplaatst kunnen worden kan je ook in een pot plaatsen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld een olijfboom en vijgenboom in een pot geplaatst. Deze moeten wel regelmatig gesnoeid worden, maar dat is gelukkig niet veel werk.

olijfboom in pot in kleine tuin
eethoek in kleine tuin

Bomen voor kleine tuinen

Niet elke boom kan je zomaar in een kleine tuin plaatsen. Sommige bomen worden namelijk wel 15 meter groot. Naast dat je bijna geen tuin meer over zou houden, worden je buren hier vast ook niet heel blij van.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg bomen die prima passen in kleine tuinen. Let goed op hoe hoog en breed een boom kan worden bij het uitkiezen van een boom voor een kleine tuin. Regelmatig snoeien is natuurlijk ook belangrijk.

Bomen met vruchten en noten

Zelf vind ik bomen met vruchten en noten het leukst. In onze vijgenboom komen dit jaar voor het eerst vruchten en ook in onze druiventak groeien de druiventrossen volop.

Als wij meer ruimte zouden hebben zou ik nog graag een walnotenboom in de tuin willen plaatsen. Veel bomen met vruchten zijn gewoon geschikt voor consumptie, en eten uit eigen tuin smaakt toch net wat lekkerder dan uit de winkel!

Naast een walnotenboom zou jij ook kunnen denken aan een notenboom als de kastanjeboom, pecannoten boom of moerbei boom. Bij De Nootsaeck kan je terecht voor verschillende notenbomen voor in je tuin.

Welke boom zou jij graag in de tuin willen plaatsen?

Ook op Pinterest kan je nog veel meer inspiratie vinden voor in je tuin.

En bekijk ook deze tips voor het inrichten van een kleine tuin.

Liefs, Ilse

samenwerking bedrijven
kies voor een boom in een kleine tuin: inspriatie en ideeen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

1 gedachte over “Kies voor een boom in de (kleine) tuin: inspiratie en ideeën”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven