Inspiratie: bijzondere planten in potten voor in de tuin - InteriorTwin
bijzondere planten voor in de tuin

Inspiratie: bijzondere planten in potten voor in de tuin

Onze tuin kreeg een update met een aantal bijzondere planten in potten. Ik vertel je graag meer over deze super toffe planten en deel nog meer inspiratie voor bijzondere planten in potten voor in de tuin met je.

groene tuin met terras

Bananenplant 2.0: de rode bananenplant

Als je mij al wat langer volgt dan is het vast geen verrassing voor je dat ik fan ben van de bananenplant. Door zijn grote bladeren en eenvoud is het een musthave voor in huis. In mijn zoektocht naar nieuwe bijzondere planten voor in de tuin kwam ik de rode bananenplant tegen. De rode bananenplant (Ensete Ventricosum Maurellii) is perfect voor in de tuin.

Voor nu staat de plant in een simpele en stoere pot, maar als je de plant goed verzorgd kan deze nog een stuk groter worden en heeft hij uiteindelijk dus een grote pot nodig. In de maanden april tot en met juli groeit de plant hard en heeft hij veel water en bemesting nodig.

Ik heb deze plant bewust in een pot gezet, omdat hij bij temperaturen lager dan 5 graden naar binnen moet. In de winter heeft de plant ook minder water nodig en mag de grond tegen het droge aangehouden worden.

Het bijzondere aan deze plant is natuurlijk zijn rode bladeren. Daarnaast is de stam wat dikker dan de gebruikelijke bananenplant. Ik ben helemaal verliefd, jullie ook?

bijzondere planten voor in de tuin

De Afrikaanse lelie

Nog een nieuwe aanwinst in de tuin is de Afrikaanse lelie. Een tijdje geleden heb ik op Netflix de serie Big Dreams, Small Spaces gekeken, waarin Engelse tuinen een makeover kregen. Nu ben ik niet perse fan van de Engelse tuinen, maar sinds ik dit programma heb gezien wil ik wel meer bijzondere planten en bloemen in de tuin en meer tegels eruit wat ook past bij een duurzame tuin.

De tegels eruit moeten nog even wachten, maar ik ben al druk op zoek naar bloemen die bij de stoere look van onze tuin passen.

De Afrikaanse lelie (Agapanthus) past gelukkig prima in onze tuin, zeker in een stoere pot. Deze terrasplant zou ook zelfs binnen op een zonnige plek goed kunnen overleven. Deze plant heeft een flinke hoeveelheid water nodig, als zijn wortels maar niet nat komen te staan.

In de winter heeft de Agapathus minder water nodig en mag hij op een koele plek gezet worden.De plant kan niet tegen vorst, dus waarschijnlijk krijgt deze ook een plekje in huis. Uitgebloeide bloemen kan je het beste verwijderen.

afrikaanse lelie

Cordyline

Cordyline

Nog een bijzondere plant waar ik meteen verliefd op werd is de Cordyline. Ook de Cordyline is een plant die zowel in de tuin geplaatst kan worden en als kamerplant gehouden kan worden. Wij kozen voor de Cordyline in een bijzondere roestbruine kleur, maar de plant is ook gewoon in het groen te koop. Deze plant heeft voldoende water nodig, hij mag niet uitdrogen. Hij staat het liefst in de zon en halfschaduw. Alhoewel de plant wel tegen wat kou kan, staat hij bij een echt strenge winter het liefst binnen.

Nog meer bijzondere planten voor in de tuin

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor bijzondere planten in de tuin? Ook deze planten zijn hier favoriet:

  • De Allium Gladiator met zijn mooie paarse bolbloemen is een echte eyecatcher voor in de tuin.
  • Met de honderdjarige aloë haal je een prachtige plant voor in de mediterrane tuin binnen.
  • Al langere tijd ben in verliefd op de vlinderstruik. Niet alleen de naam is mooi, maar ook de plant mag er zijn!
  • De palmlelie overleefd zelfs de koudste winters en heeft in de zomer prachtige bloemen.

Pas wel op met deze giftige planten voor kinderen in de tuin. De blaadjes, het sap of de bloemen en vruchten kunnen namelijk gevaarlijk zijn.

tuin met bijzondere planten
terrasplanten_

Deze hoek ziet er nu heel gezellig uit. En alhoewel ik ideeën genoeg heb voor het sfeervol inrichten van de overkapping, mag er in onze tuin aan styling nog wel wat gebeuren. In het verleden richte ik de overkapping al eens in in groene sferen en voor binnenkort staat er een stylingopdracht in Bali stijl op de planning. Wie weet wat voor inspiratie ik daar weer uit opdoe!

Heb jij nog tips voor bijzondere planten in de tuin? Deel het in de comments voor nog meer inspiratie!

Liefs,

Ilse

bijzondere planten in potten in de tuin

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven