Binnenkijken: stoer wonen met kleurrijke accenten (interieuradvies)
groene grote bank

Binnenkijken: stoer wonen met kleurrijke accenten (interieuradvies)

Ik heb weer een binnenkijker voor jullie klaar staan en wat voor één! Deze binnenkijker is heel speciaal voor mij. De afgelopen 1,5 jaar heb ik namelijk mijn tweelingbroer Rik geholpen met het inrichten van zijn woning. Het is nog niet helemaal af, zo komt er nog een andere lamp boven de eettafel, maar toch mag ik jullie al het resultaat laten zien.

Dit was ongetwijfeld het meest lastige interieuradvies wat ik ooit heb mogen geven. Je eigen broer helpen is toch anders dan iemand die je niet kent. Maar dit was ook het allerleukste advies om te mogen doen.

Ik ben wel vaker van begin tot eind een langere periode betrokken bij een interieuradvies. Maar bij elk bezoek tussendoor kon ik het natuurlijk nu niet laten om nog even te helpen. Ook zijn we een aantal keer samen gaan winkelen en dat is ook erg leuk om te doen. Ik ben van het begin, een ‘nieuwe’ vloer tot het eind, de accessoires, betrokken geweest en ik vind het erg leuk om alle veranderingen te zien.

Vandaag kan ik jullie dan eindelijk het (bijna) eindresultaat laten zien. Onder de foto’s zal ik zoveel mogelijk productinformatie geven, mocht je iets leuks hebben gezien. In sommige gevallen is het product niet meer leverbaar en zal ik proberen een alternatief te laten zien.

De basis: dag terracotta vloer

tegelvloer verven

Mooi terracotta is niet lelijk. Een jaren ’70 tegelvloer in een vale oranjeachtige kleur wel. Een nieuwe vloer leggen dat zag Rik nog niet zo zitten, dus we kwamen uiteindelijk op de oplossing om de vloer grijs te verven met betonverf. Nu, 1,5 jaar later, ziet de vloer er nog steeds prima uit.

Door alleen al de vloer (inclusief de tegels om de open haard) een andere kleur te geven ziet de ruimte er meteen een stuk moderner uit. In overleg hebben we besloten de muren wit te laten en juist de meubels eruit te laten springen.

Ook qua raambekleding is voor een simpele oplossing gekozen met plissé gordijnen. De kozijnen verfde Rik zwart voor een wat stoere uitstraling. Het uitzicht vanuit het huis is prachtig, dus we wilden niet teveel afleiding voor de ramen. Maar de plissé gordijnen zorgen wel voor de nodige privacy indien gewenst.

Een tvmeubel op maat

tv meubel op maat groen spar histor

In de u-vormige woonkamer zitten nogal wat hoeken die wat minder handig zijn. Zo zit er in de tv-hoek een diepe nis. In eerste instantie heeft Rik hier een tvmeubel van IKEA geplaatst, maar dit was het eigenlijk net niet.

In overleg hebben we besloten dat hier een tv-meubel op maat zou komen. Gelukkig durft Rik wel wat met kleur te experimenteren en kozen we voor deze toffe kleur groen. Dit is de kleur Spar van Histor. Naast de haard zat nog een nisje. Door hier planken in dezelfde kleur in te maken ontstaat er een mooie verbinding en extra opbergruimte.

Eyecatcher in de zithoek

Er is meer dan genoeg ruimte in de woonkamer en daarom kozen we een extra grote bank uit. Hoe tof is deze bank in het groen? Hij is zo groot dat ik hem niet eens helemaal op de foto kon krijgen, maar hij vult de ruimte precies op.

Er is bewust voor een rustig vloerkleed gekozen, zodat alle aandacht naar de prachtige salontafels gaat. Tussen de de bank en het tv-meubel is nog best wat ruimte over, daarom is hier één van de salontafels geplaatst naast een extra grote plant.

Om de rest van de ruimte ook bij de zithoek te betrekken is naast de haard een stoere fauteuil geplaatst. Een heerlijke plek om te zitten en de stoel kan in elk gewenste richting gedraaid worden.

whkmp’s own bank rechts Town III – Wehkamp

Vloerkleed – Wehkamp

Salontafel groot en klein – Leen Bakker

Monstera extra groot – Plantje.nl

fauteuil Daan – Eleonora (een overzicht met meer mooie fauteuils vind je hier)

Kussens – Woonexpress en AliExpress

Gedurfde keuzes in de eethoek

houten blad eettafel

De robuuste eettafel met stoer onderstel was liefde op het eerste gezicht voor Rik. Gelukkig kon ik de grijze eetkamerstoelen snel uit zijn hoofd praten en durfde hij te kiezen voor 6 verschillende okergele eetkamerstoelen. Boven de tafel komt nog een stoere hanglamp die Rik zelf gaat maken.

Rechts van de eettafel is een mooie industriële kast geplaatst. Deze kast was nog best een zoektocht, omdat de meeste zwarte vitrinekasten niet zo hoog zijn. Maar gezien de grote ruimte zou een lagere kast niet zo mooi staan, dus we hebben net zo lang gezocht tot we een geschikte kast vonden.

Aan de andere kant van de tafel staat wat woondecoratie en tussen de eettafel en deuren naar de gang en keuken staat een kastje wat op termijn vervangen gaat worden. Boven de kast hangt een collage van foto’s. Ik heb Rik geholpen bij de juiste samenstelling van deze collage, zodat de foto’s zo mooi mogelijk tot zijn recht komen.

Eettafel en stoelen – Zen Lifestyle

Vitrinekast – Woonexpress

Woondecoratie – Woonexpress, Kwantum en IKEA

De woonkamer is nog niet helemaal af, Rik wil nog een aantal oude dingen vervangen en er zal nog wel wat decoratie bijkomen, maar het is nu al een enorm verschil met hoe het eerst was. Ik vond het enorm leuk om dit project samen met mijn tweelingbroer te mogen doen!

Kan jij ook hulp gebruiken bij de inrichting van je huis? Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een interieuradvies of meld je aan voor de online interieurcursus ‘richt je huis in als een pro’

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven