Een hondenhek voor in huis kopen: waar moet je op letten?
hondenhekje in huis

Een hondenhek voor in huis kopen: waar moet je op letten?

Dit artikel is speciaal voor alle hondenbezitters. Sinds kort hebben wij namelijk een hondenhek in huis en het viel mij op dat het nog best lastig is een geschikt hondenhek te kopen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf? Wat is het voordeel van een hondenhek? En hoe bevalt het hondenhek? Ik vertel je er graag alles over.

Waar moet je op letten als je een hondenhekje wilt kopen?

Een hondenhek kopen is zo makkelijk nog niet. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten hondenhekken te koop, bijvoorbeeld hondenhekken zonder te boren, met deur, een uittrekbaar hondenrek of eentje van gaas. Er zijn zelfs hekken te koop die zowel voor honden als kleine kinderen geschikt zijn.

Het is belangrijk om bij de koop van een hondenhek goed rekening te houden met het gedrag van je hond. Zo knaagt onze hond Jackie graag op hout, en alhoewel ze dit niet op meubels binnenshuis doet, vonden wij het risico te groot dat ze op een uittrekbaar hondenhek zou gaan knagen en hebben wij voor iets anders gekozen.

Bij de aanschaf van een hondenhek kan je op de volgende punten letten:

  • Op welke plek komt het hondenhekje? Hoe breed en hoog moet het hondenhek op deze plek worden?
  • Komt het hondenhek in het zicht? Dan is het uiterlijk van het hondenhek extra belangrijk.
  • Van welk materiaal mag het hondenhek zijn? Bij ons viel hout bijvoorbeeld al af.
  • Moet de hond door het hondenhekje heen kunnen kijken of juist niet? Aan de tuinkant gebruiken wij onze shutters vaak als hondenhek als de deur open staat. Jackie wordt er erg onrustig van als ze hier doorheen kan kijken, dus wij hebben bewust voor een hondenhek gekozen waar ze (bijna) niet doorheen kan kijken zodat ze zo min mogelijk prikkels heeft.
  • Hoe stevig moet het hondenhek zijn? Zeker bij een grote hond moet deze het gewicht wel kunnen dragen, mocht de hond ertegen aan willen springen.

Ik zei het al aan het begin, de keuze aan hondenhekken is groot. Om een weloverwogen (en de beste) keuze te maken is het dan ook verstandig om het volledige aanbod van hondenhekken online te bekijken.

hondenhekje kopen
oprolbaar hondenhek

Uiteindelijk kozen wij voor dit hondenhek. Deze is oprolbaar, dus neemt weinig ruimte in beslag. Omdat het hondenhek bij ons in de keuken komt, vonden wij het belangrijk dat deze zo min mogelijk zichtbaar is. Maar dit hondenhek kan bijvoorbeeld ook als traphek worden gebruikt om te voorkomen dat je hond de trap oploopt.

Daarnaast zal Jackie niet op dit materiaal gaan knagen, wat natuurlijk ook erg belangrijk is.

Waarom een hondenhek?

Misschien ben je wel benieuwd waarom wij voor een hondenhekje hebben gekozen.

Een hondenhek kan op allerlei plekken worden toegepast. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat een hond de tuin inloopt of de trap op gaat. Wij kozen ervoor om een hondenhek als afscheiding tussen de woonkamer en keuken te gebruiken.

Jackie heeft namelijk een onbedwingbare neiging om de vaatwasser te willen uitlikken als deze wordt ingeruimd. Daarnaast is ze erg waaks en, omdat wij geen voortuin hebben, is ze erg blafferig naar voorbijgangers. In overleg met de dierenarts hebben wij daarom uiteindelijk voor een hondenhek gekozen.

Ook voor onze hond is dit beter. Zo krijgt ze minder prikkels en hier wordt ze uiteindelijk ook rustiger van.

Hoe bevalt het hondenhekje?

Het hondenhekje bevalt eigenlijk vanaf moment één goed. Jackie snapt direct wat de bedoeling is. Als wij met de vaatwasser bezig zijn wacht ze rustig op de bank af tot we klaar zijn en het hekje weer open mag.

Daarnaast heeft ze veel minder de neiging om te blaffen naar voorbijgangers. We hebben het hekje een aantal keer gesloten nadat ze dit deed. Sindsdien is de neiging om te waken, ook als het hekje open staat, veel kleiner. Het hekje is dan ook een groot succes.

De installatie van het hondenhekje is op zich niet ingewikkeld, alhoewel we wel even de minimalistische gebruiksaanwijzing goed moesten bekijken.

Wij zijn erg blij met de keuze en snappen niet waarom we dit niet veel eerder hebben gedaan.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven