DIY: cactus, bloemen of planten borduren (borduursets voor beginners)
borduurwerk cactus urban jungle planten aan muur

DIY: cactus, bloemen of planten borduren

Ben jij op zoek naar leuke patronen om cactussen, bloemen of planten te borduren? In deze blog deel ik graag een aantal patronen en borduursets met je om zelf te borduren.

Borduren is weer helemaal hip. Niet zo gek, het is ontzettend mindfull om te doen en ook helemaal niet ingewikkeld. Zeker als het patroon al is voorgetekend op de stof is het hartstikke makkelijk voor beginners om te borduren. Het is ook hartstikke leuk om borduren als hobby vanuit huis op te pakken.

Zelf ben ik gek op borduursets met planten, cactussen en andere moderne botanische patronen zoals een borduurset met bloemen. Ik laat je graag een aantal van mijn favoriete borduursets zien. In deze blog vind je maar liefst 27 verschillende patronen en borduurkits met planten, bloemen en cactussen om je te inspireren voor je urban jungle aan de muur!

Planten en bloemen borduursets

Mijn eerste borduurpatroon was deze urban jungle borduurset. Niet alleen is deze borduurset heel voordelig geprijsd (minder dan 12 euro!), maar je kan ook nog eens kiezen uit 9 verschillende urban jungle of cactus patronen. Ik ga hier er zeker nog een keer eentje bij bestellen. Het lijkt mij namelijk erg leuk om de muur vol te hangen met diverse borduurcirkels met planten.

Bij de borduurset is het patroon al voor je uitgetekend en alle garen en de borduurring zitten erbij, dus deze borduurset is ideaal voor beginners. Ook zit er een uitleg bij hoe je moet borduren en hoe de verschillende borduursteken eruit zien.

Als tweede borduurset heb ik deze moderne planten borduurwerk set besteld. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om zelf de garen en stof aan te schaffen en alleen het patroon van dit borduurwerk te kopen. Sowieso is de shop van TataSol een echte aanrader met prachtige borduurpatronen in pdf en borduursets om mee aan de slag te gaan. Met de code interiortwin15 krijg je 15% korting en betaal je geen verzendkosten als je iets bij TataSol besteld.

Ook bij Daffie’s DIY pakketten kan je terecht voor meerdere leuke borduurpakketten met bloemen (zelfs gepersonaliseerd met naam).

Nog meer leuke borduursets met cactus of planten patronen:

– tekst gaat verder onder foto –

Ook bestelde ik een borduurset bij deze winkel op Etsy. In dit geval een echte Aliexpress kopie en zonde van mijn geld. Het garen was van slechte kwaliteit maar het ergste is dat de tekening niet goed is opgelost zoals bij de instructie staat waardoor er lelijke vlekken op het borduurwerkje zijn ontstaan. Deze kan dan ook direct naar de prullenbak.

In sommige gevallen kan je ook het patroon los bestellen. Dit is vaak goedkoper en je kan direct aan de slag. Groot nadeel is dat je zelf alle materialen los moet bestellen en het patroon zelf moet uittekenen, daarom kies ik vaak voor kant-en-klare borduursets.

Het grootste voordeel van deze borduursets vind ik toch wel dat meestal het patroon is uitgetekend op stof. Dit maakt het super makkelijk om te borduren, zelfs voor beginners. Als je klaar bent spoel je de tekening zo uit in de wasmachine en zie je er niks meer van.

Ik heb zelf echt een nieuwe hobby ontdekt en vind het heerlijk om na een lange werkdag ‘s avonds op de bank te werken aan een borduurwerk. Verstand op 0 en iets moois creëren is toch het leukste wat er is!

Ga jij ook aan de slag met één van deze borduursets? Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van het resultaat stuurt!

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven