Microvezel vaatdoekjes: zo hou je ze hygienisch en schoon
vaatdoekjes hygenisch schoon

Microvezel vaatdoekjes: zo hou je ze hygienisch en schoon

Wist je dat vaatdoekjes meestal de grootste bron van bacteriën in de keuken zijn? Gelukkig zijn er manieren hoe je je vaatdoeken schoon en hygiënisch kan houden. Niet alleen dat, ook gaan ze zo extra lang mee waardoor ze duurzamer zijn in gebruik dan veel andere vaatdoekjes. Met de Washplate heb je namelijk altijd een schoon doekje op het aanrecht.

Benieuwd hoe je je vaatdoeken en microvezeldoeken schoon en hygiënisch houdt? Ik mocht de Washplate uittesten, een gemakkelijke en goedkope manier om altijd een schoon doekje in de keuken te hebben. Ik vertel je er graag meer over en laat zien hoe je vaatdoekjes schoon houdt. Ook heb ik een mooie kortingscode voor jullie.

Wat is de Washplate?

hygienische vaatdoeken microvezel gebruiken

Op de Washplate houder klem je makkelijk een vaatdoek vast. Hierdoor krijgt de vaatdoek de vorm van een bord en kan je deze in het bordenrek van de vaatwasser plaatsen.

Met elke vaat die je draait kan je hierdoor makkelijk een vaatdoekje mee wassen. Bij de Washplate zitten ook twee microvezel vaatdoekjes, zo heb je er altijd één bij de hand en kan er één in de vaatwasser. In de tussentijd kan de Washplate gewoon in de vaatwasser blijven staan.

De Washplate is gemaakt van gerycled kunststof. De speciale microvezeldoekjes met polyurethaan gaan veel langer mee dan de normale vaatdoekjes en zijn daarmee duurzamer in gebruik.

Waarom de Washplate?

Wij gebruiken standaard de welbekende gele vaatdoekjes die je per 10 in veel winkels koopt. Al lang stond het op mijn lijstje om deze te vervangen voor iets hygiënischers en duurzamers.

Deze vaatdoekjes slijten namelijk normaal erg snel en omdat deze vol plastic zitten is dat niet goed voor het milieu. Daarnaast worden deze 1 keer per week meegewassen met de was en zitten ze tegen die tijd vol bacteriën. Want eerlijk is eerlijk, wij vervangen de vaatdoekjes eerder 1 keer per week dan 1 keer per dag.

Natuurlijk weet ik wel dat dit niet heel hygienisch is en dat het het beste is om elke dag je vaatdoekje te reinigen. Maar ik was op zoek naar een makkelijke oplossing voor schonere vaatdoeken. En hierbij biedt de Washplate uitkomst.

Met de Washplate is het veel makkelijker de vaatdoeken mee te wassen in de vaatwasser en vervang je ze hierdoor veel sneller. Voor een nog duurzamere oplossing zou je zelfs kunnen kijken of je bijvoorbeeld bio katoenen vaatdoeken of andere biologische vaatdoeken in de Washplate kan meewassen.

Door de hoge temperatuur en het vaatwastablet wordt het vaatwasdoekje hygienisch gereinigd van bacteriën. De Washplate is getest in een laboratorium en daar werden 100% van de bacteriën verwijderd van de vaatdoek in de vaatwasser op 60 graden.

Wat vind ik van de Washplate?

Wij hebben de Washplate nu een tijdje in gebruik. Doordat we de vaatdoekjes nu standaard meewassen in de vaatwasser hebben we nooit meer een stinkend doekje in de keuken liggen. Dit is een stuk hygiënischer dan zo’n vaatdoek vol bacteriën.

De drempel om een vaatdoek mee te wassen is een stuk lager nu de Washplate standaard in de vaatwasser staat en we het vaatdoekje alleen maar een meter hoeven op te schuiven om mee te wassen.

Het is een stuk makkelijker op deze manier. Want om elke dag een vaatdoekje te vervangen en de vuile vaatdoek (vol bacteriën) naar zolder te brengen, daar een week te laten liggen wachtend op de was, en dan pas mee te wassen, dat is eigenlijk niet ideaal.

Het gebruik van de Washplate is heel simpel. Leg het vieze vaatdoekje op het aanrecht en daarop de Washplate. De punten klem je vervolgens in de daarvoor bestemde openingen. Daarna zet je de Washplate in het bordenrek en kan hij meegewassen worden met de rest van de vaas. Opruimen is niet nodig omdat de Washplate gewoon in de vaatwasser kan blijven staan.

De vaatwasser zetten we meestal 1 keer in de 1 a 2 dagen aan. In de praktijk wassen we het vaatdoekje dus nog steeds niet elke dag, maar wel vaker dan eerst. Als we echt elke dag een schone vaatdoek willen dan kunnen we natuurlijk heel makkelijk een Washplate extra bestellen.

Een ding is zeker: het vaatdoekje is schoner dan voorheen en onze keuken is daarmee een stuk hygiënischer. De Washplate is heel makkelijk in gebruik en neemt weinig ruimte in, dus wat ons betreft is dit een blijvertje. Zelfs mijn man is er enthousiast over!

De Washplate is te koop voor € 12,95. Met de kortingscode 25washplate krijg je in de webshop van Washplate nog eens 25% korting op de producten van Washplate.

Liefs,

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven