10 weetjes over mijn werk als interieurblogger
werken als interieurblogger

10 weetjes over mijn werk als interieurblogger

Mensen reageren regelmatig verbaasd als ik vertel dat ik werk als interieurblogger. Dat snap ik wel, want het is nog een relatief nieuw beroep. Maar toch is het zo, ik werk als interieurblogger. Dit is mijn baan en niet zomaar iets wat ik er voor de hobby bij doe.

Hier betaal ik mijn hypotheek van, mijn boodschappen en vakanties (als dat weer kan). Ik ben zo goed als fulltime als interieurblogger bezig. Voor mij is dit net zo normaal als een baan in de zorg, op kantoor of in de winkel.

Daarom lijkt het mij leuk om een aantal weetjes met jullie te delen over mijn werk als interieurblogger. Zo krijgen jullie ook een beter beeld van mijn werk en wat ik doe.

Mijn werk als interieurblogger

  • Veel mensen denken dat ik een heel spannend beroep heb, maar dat valt reuze mee. En dat vind ik juist fijn, want ik ben een echte huismus. Mijn werk bestaat voor zo’n 70 % achter de computer, net een kantoorbaan dus. Het schrijven van blogs, bijhouden van social media, updaten van de website, mail beantwoorden en administratie nemen het grootste gedeelte van mijn tijd in beslag.
  • Een huis vol gratis spullen? Echt niet! Toch is het het eerste wat je vaak denk bij een blogger. Wel krijg ik regelmatig spullen aangeboden, maar meestal zeg ik nee. Soms omdat ik een product niet leuk vind. Maar ook omdat ik een product niet zomaar krijg, maar een bedrijf verwacht dat ik er promotie voor in ruil maak. Het product is dus niet gratis, maar ik moet er voor werken. Geen probleem als ik het product echt leuk vind en de waarde van het product in verhouding staat tot het werk wat ik ervoor moet doen. Maar meestal is dat dus niet zo. Een foto is niet zomaar gemaakt. Het stylen, fotograferen en bewerken van de foto kost best wat tijd. Ook heb ik apparatuur aangeschaft en cursussen gevolgd om mooie foto’s te kunnen maken. Vergeet niet dat dit mijn werk is en ik hier dus mijn hypotheek en boodschappen van betaal. En net als dat reclame op tv of een tijdschrift niet gratis is, is dat hier ook niet zo.
  • Sowieso promoot ik alleen producten waar ik volledig achter sta. Maar wat ik nog veel belangrijker vind: ik wil niet alleen maar bezig zijn met promoten. Ik wil blogs maken die inspireren en informeren en dat gaat niet altijd samen met promotie. Ik vind jou als lezer veel te waardevol om jou alleen maar te vervelen met reclame.
  • Mijn leven bestaat echt niet alleen uit feestjes en events. Wel krijg ik (voor Corona tijd) regelmatig uitnodigingen van winkels en merken om een persdag bij te wonen. In het begin ging ik hier vaak naartoe. Het is leuk om collega’s te ontmoeten en natuurlijk voel ik mij vereerd om uitgenodigd te worden. Alleen, bijna alle events zijn in Amsterdam. Hierdoor ben ik al snel een hele dag onderweg en heb ik geen tijd over om leuke artikelen maken als ik op elke uitnodiging inga. En helaas kan ik mijn rekeningen niet betalen van het bezoeken van events. Ik bezoek daarom nog maar weinig events.
  • Ik heb niks met het woord influencer. Helaas heeft dit begrip een negatieve bijklank gekregen door verschillende berichten in de media. Zelf noem ik mijzelf liever blogger of content creator. Ik wil jullie informeren en inspireren met mooie ideeën, dat vind ik veel mooier klinken dan influencen (beïnvloeden).
  • Ik schrijf voor jullie, maar jullie zijn met veel. Inmiddels met ruim 50.000 bezoekers per maand op de blog! En dan heb ik het nog niet eens over Instagram (ruim 14.000 volgers) of Pinterest (ruim 8.000 volgers). Dat vind ik super leuk natuurlijk en juist omdat jullie met zoveel zijn, heb ik hier mijn werk van kunnen maken. Daarom ben ik continue aan het bedenken wat jullie leuk vinden om te lezen en ik leuk vind om te creëren. Een artikel als dit wordt niet door iedereen gelezen, maar hetzelfde geldt voor een artikel met tips om je kleine huis groter te doen lijken. Dat maakt het zo lastig en leuk tegelijk: jullie zijn met veel en willen allemaal wat anders lezen. Ik zoek continue naar de balans in voldoende leuke artikelen voor iedereen.
  • Ik blog niet alleen op InteriorTwin.com, maar schrijf ook voor andere interieurbedrijven. Dankzij mijn achtergrond als interieurstylist en kennis over bloggen help ik zo bedrijven aan meer bezoekers en klanten. Ik heb zoveel ideeën om over te schrijven, maar niet elk idee is even geschikt voor InteriorTwin.com. Deze ideeën kan ik nu gebruiken voor andere bedrijven.
  • Naast dat ik blogs voor bedrijven maak, help ik ook (creatieve) ondernemers hoe ze met bloggen en social media meer klanten kunnen krijgen. Ook leer ik bloggers hoe ze van hun blog hun baan kunnen maken. Hiervoor heb ik een tweede website, namelijk ilsevanelleswijk.nl.
  • In 2016 begon ik als interieurstylist en starte ik als hobby met de blog ernaast. Al snel kwam ik erachter dat ik bloggen heel leuk vond. Het bedenken van onderwerpen, het schrijven van teksten, styling en fotografie, maar ook de strategie om te bedenken hoe jullie op InteriorTwin.com terecht zouden komen. Echt alles vind ik leuk. Niet zo gek dus dat de blog steeds meer focus heeft gekregen. Maar je weet nooit hoe het loopt, het zou zo maar kunnen dat ik op een dag besluit toch weer vol voor interieuradvies te gaan. Op dit moment heb ik 1 a 2 interieuradviezen per maand en dat vind ik nog steeds leuk om te doen. Dat is het leuke aan ondernemen: je besluit zelf wat je doet!
  • Ik vind het enorm leuk om naast de blogs nog meer dingen voor jullie te maken die jullie helpen om van je huis een fijne plek te maken. Zo kan je de online interieurcursus volgen waarin je stap voor stap je huis leert inrichten als een pro en kan je meedoen aan de challenge ‘ruim je huis op in 31 dagen’ waarin je aan de hand van video’s leert eindelijk afscheid te nemen van spullen die je niet meer gelukkig maken. In de toekomst komt er nog meer aan. Ik vind het namelijk enorm leuk om te maken en tegelijkertijd helpen de inkomsten uit deze producten mij om dit werk te kunnen blijven doen. Door de crisis heb ik nu minder inkomsten uit advertenties, dus elke verkoop maakt mij extra gelukkig.

Vinden jullie het leuk om deze weetjes over mijn werk te lezen? En is er nog iets wat je zou willen weten?

Liefs,

Ilse

weetjes over mijn werk als interieurblogger

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven