4 verschillende soorten raamdecoratie in huis
voorbeelden verschillende raamdecoratie

4 verschillende soorten raamdecoratie in huis

Ben jij op zoek naar inspiratie voor raamdecoratie in huis? Wij hebben zelf 4 verschillende soorten raamdecoratie in huis: van vouwgordijnen tot shutters. Zowel de uitstraling, ruimte als prijs speelde in deze keuzes een rol.

Benieuwd waarvoor wij hebben gekozen en waarom? Ik deel graag onze keuzes met je.

Shutters in de woonkamer en keuken

zwarte shutters en smeg koelkast

Voor de benedenverdieping hadden wij in eerste instantie het meeste budget. Daardoor konden wij hier voor shutters kiezen. Met de luxueuze uitstraling en sfeervolle matzwarte kleur is dit een echte aanwinst voor de keuken en woonkamer.

De shutters zijn een echte sfeermaker en we zijn heel blij hoe de shutters een upgrade aan de woonkamer en keuken geven. Sinds we een hondje hebben lopen we wel continue naar binnen en naar buiten door de openslaande tuindeuren. We merken dat aan deze zijde de shutters sindsdien minder praktisch zijn en eigenlijk altijd naar de zijkant dichtgeklapt staan.

Een volgende keer zullen we daarom aan de tuinzijde geen shutters meer nemen, maar toch hebben we geen moment spijt van deze keuze.

Vouwgordijnen in de logeerkamer / werkruimte

vouwgordijnen

De vouwgordijnen in de logeerkamer en mijn werkruimte waren een echte budgetkeuze. De eerste jaren was deze ruimte alleen bestemd als logeerkamer en gebruikten we de ruimte minder vaak. Daarom zijn we vooral afgegaan op een goedkope keuze. Daarnaast vind ik gordijnen in een slaapkamer prettig gezien de zachte uitstraling.

Nu ik dagelijks in deze ruimte werk had ik achteraf gezien liever een maatwerk vouwgordijn gehad. Een vouwgordijn uit één stuk ziet er mooier en rustiger uit dan een drie losse vouwgordijnen. Toch ben ik blij met de zachte en minimalistische uitstraling van de witte vouwgordijnen en zijn ze daarom zeker een blijvertje.

Gordijnen in de slaapkamer

druiventuintje muurhanger

De gordijnen uit de slaapkamer komen nog uit ons vorige appartement. Deze hadden we net een paar jaar en we zagen dan ook geen reden waarom we ze niet zouden meenemen naar het nieuwe huis.

Eigenlijk zijn de gordijnen net een paar centimeter te kort omdat het plafond in ons appartement lager was, maar gelukkig valt dit nauwelijks op. De grijze gordijnen zijn tijdloos en passen bij bijna elk interieur en kunnen daarom prima nog heel wat jaren mee.

Wat ik echt een voordeel vind is dat we zowel met de vouwgordijnen als gewone gordijnen vrij uitzicht op de tuin hebben. Ik kijk dan ook regelmatig onze tuin in en vind het heerlijk dat er zoveel daglicht naar binnen valt.

Jaloezieën aan de voorkant van het huis

ikea werkplek bureau ideeen_

Op de eerste en tweede verdieping aan de voorzijde van het huis hebben we 6 ramen. We waren daarom vooral op zoek naar een praktische oplossing. Ik wilde iets wat er zowel van binnen als van buiten mooi uit zou zien. Persoonlijk vind ik het niet zo mooi als achter elk raam weer een ander soort raambekleding hangt. Daar word ik onrustig van.

Witte houten jaloezieën waren hier daarom de beste keuze. Ze hebben een neutrale uitstraling en passen daarom in elke ruimte. Omdat het aan de voorzijde is bieden de jaloezieën wel de nodige privacy, maar tegelijkertijd laten ze ook meer dan voldoende licht door. Dit in tegenstelling tot de gordijnen en vouwgordijnen die een stuk minder privacy bieden.

Heb je nog vragen over onze keuzes voor raambekleding? Laat dan een reactie achter.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven