Verhuizing voorbereiden? Met deze tips ga je goed van start
verhuizing voorbereiden

Verhuizing voorbereiden? Met deze tips ga je goed van start

Ga jij binnenkort verhuizen? Natuurlijk wil je dat de verhuizing zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Alhoewel iedereen vroeg of laat wel ergens een kleine tegenslag zal tegenkomen kan je de verhuizing zo goed mogelijk laten verlopen door een goede voorbereiding.

Benieuwd hoe je de verhuizing goed voorbereid? Dan zijn deze tips wat voor jou.

Begin op tijd

Verhuizen kost tijd. Hoe later je begint met de voorbereiding, hoe meer druk er op de verhuizing zal komen te liggen. Moet jij alles in de laatste weken nog voorbereiden? Grote kans dat je dan stress ervaart.

Mijn tip: begin met de voorbereiding zodra je weet dat je wilt verhuizen. Er zijn namelijk dingen die je al prima kan doen voor je een nieuw huis hebt gevonden, zoals opruimen en het maken van een checklist. Op deze punten kom ik zo nog uitgebreider terug. En vanaf het moment dat je een nieuw huis hebt gevonden kan je nog veel meer gaan doen. Reken maar dat dit een hoop stress voorkomt zodra de verhuizing dichterbij komt.

Maak een checklist

Er is zoveel te doen en zoveel te regelen. Niemand die al die taken zomaar kan onthouden. Maak daarom een checklist met wat er allemaal moet gebeuren en wanneer je dit moet doen. Dit hoef je gelukkig niet allemaal zelf te bedenken, want online zijn er genoeg lijstjes te vinden. Download zo’n lijstje en pas deze aan op jouw situatie. Zet er niet alleen bij wat je moet doen, maar ook hoeveel maanden, weken of dagen voor de verhuizing je dit kan oppakken.

Maak hierbij een aparte lijst voor alle adreswijzigingen die je moet doorgeven. Zo kan je deze taak straks in één keer oppakken en overal de adreswijziging doorgeven.

Ruim op

Wees eens eerlijk: hoeveel spullen heb jij in huis die je eigenlijk niet meer gebruikt? Zonde toch om deze mee te verhuizen naar je nieuwe huis? Je bespaart ruimte en tijd tijdens de verhuizing door deze spullen al ruim voor de verhuizing uit te zoeken en weg te doen.

Dit is misschien een rare tip in dit lijstje, maar geloof mij: het is zoveel lekkerder om alleen spullen te verhuizen die je echt gebruikt in plaats van dozen met spullen te moeten verhuizen die jaren later nog ingepakt op zolder staan.

Schakel tijdig hulp in

Verhuizen doe je niet alleen. Of je nou familie en vrienden of een professioneel verhuisbedrijf inschakelt als verhuishulp, zorg dat je dit op tijd doet. Vraag tijdig hulp en geef de verhuisdatum door, zodat je zeker weet dat je op de dag zelf voldoende hulp hebt.

Op zoek naar een goed verhuisbedrijf? Op Belfix vind je verschillende verhuisbedrijven die jou kunnen helpen bij de verhuizing. Je kunt hier direct een afspraak maken met een verhuisbedrijf voor op jouw verhuisdag.

Ook met andere dingen kan je natuurlijk hulp vragen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van het huis, oppas voor de kinderen en klushulp in het nieuwe huis.

Op tijd inpakken

Zodra je weet dat je gaat verhuizen kan je beginnen met het verzamelen van dozen. Verzamel bananendozen in de supermarkt, vraag of familie en vrienden nog lege dozen op zolder hebben staan of hou Marktplaats in de gaten voor verhuisdozen. Zo hoef je geen dure verhuisdozen in de winkel te kopen.

Nog een voordeel: je kunt alvast beginnen met het inpakken van spullen die je niet vaak gebruikt. Bijvoorbeeld de kerstspullen die je maar 1 keer per jaar gebruikt, boeken waar je voorlopig geen tijd voor hebt of kleding van een ander seizoen.

Schrijf duidelijk op de dozen wat erin zit en naar welke kamer het straks moet. Mocht je toch in de tussentijd iets nodig hebben dan kan je het makkelijk terugvinden. Ook zorg je zo dat als er verhuisd wordt alle spullen in de goede kamer komen.

Heb je al eerder de sleutel van het huis en ga je niet direct verhuizen? Bijvoorbeeld omdat er eerst geklust moet worden? Neem dan wel al elke autorit een auto vol verhuisdozen mee. Je zult zien dat dit flink wat werk op de verhuisdag kan schelen!

Dit zijn de belangrijkste tips om de verhuizing goed voor te bereiden. Heel veel succes met verhuizen!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

3 gedachten over “Verhuizing voorbereiden? Met deze tips ga je goed van start”

  1. Bedankt voor de goede tips voor het voorbereiden van een verhuizing. Mijn man heeft een eigen bedrijf en gaat uitbreiden. Als gevolg daarvan moeten er enkele machines verhuizen, dat willen we slim aanpakken. Wat een slim idee om een checklist te maken, zo kan hij zijn personeel ook direct goed informeren. Dat zullen we zeker doen!

  2. Jens van der Wal

    Mijn vriendin en ik gaat binnenkort verhuizen, we hebben ons eerste huis kunnen kopen! We hebben nu allebei een huurappartement, dus we moeten veel inpakken. Wat een slim idee om een checklist te maken met taken die gedaan moeten worden. Dat is een goede manier om overzicht te houden. We gaan aan de slag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven