Tuin idee: een buitenkleed voor in de tuin
zithoek tuin zwart wit

Tuin idee: een buitenkleed voor in de tuin

Heb jij al een buitenkleed in de tuin? Bijvoorbeeld onder de overkapping of bij de loungehoek in de tuin? Een buitenvloerkleed staat niet alleen heel gezellig, maar is ook nog eens praktisch. Je bakent hiermee namelijk duidelijk de zithoek in de tuin af en het is ook nog eens lekker aan de voeten. Ook staat het veel sfeervoller en huiselijker dan de tuintegels.

Zelf heb ik al jaren vloerkleden bij de zithoek in de tuin. Graag deel ik inspiratie voor een buiten vloerkleed en wie weet kies jij ook wel voor een buitenkleed in de tuin.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een tuinkleed?

Het is vast geen verrassing dat niet zomaar elk vloerkleed geschikt is voor in de tuin. Een wollen vloerkleed kan je bijvoorbeeld niet zomaar buiten leggen. Gelukkig zijn er steeds meer mooie outdoor kleden te koop die wel geschikt zijn voor in de tuin. Een tuinkleed is meestal water- en vuilafstotend en daarom geschikt voor buiten.

En waar tot een paar jaar geleden de meeste tuinkleden vooral van plastic waren en er nog lang niet zo mooi uitzagen, is de keuze voor een tuinkleed anno 2021 gelukkig veel groter en mooier.

Je kunt kiezen uit allerlei formaten, van groot tot klein. Ook kan je de vorm kiezen, bijvoorbeeld rechthoekig, rond of vierkant. En qua designs, prints en kleuren zijn de mogelijkheden eindeloos.

Veel buitenvloerkleden zijn gemaakt van polyester. Deze vloerkleden zijn bestand tegen regen en zonlicht en kan je daarom met een gerust hart buiten laten liggen. Ook zijn veel vloerkleden vuil afstotend en daarom hoef je niet bang te zijn voor allerlei zandvlekken in je kleed.

Let bij het uitkiezen van een vloerkleed in de tuin dus goed op of het kleed tegen een beetje regen en zon kan. Bepaal daarna wat voor vorm, formaat en kleur je wilt. Met een vloerkleed maak je het een stuk gezelliger in de tuin, maar het is wel belangrijk dat de stijl van het vloerkleed goed op de zithoek aansluit.

Kijk dus goed naar de kleuren en materialen van bijvoorbeeld je loungeset, tuintafel en accessoires en kijk of het vloerkleed hier mooi bij aansluit.

Kan je een binnen vloerkleed buiten neerleggen?

Misschien heb je wel een mooi vloerkleed voor binnen gezien en vraag je je af of je deze ook buiten kunt neerleggen. In principe kan dit niet. Vloerkleden voor binnen zijn niet bestand tegen regen en zon en het vuil zal er snel intrekken.

Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de afgelopen jaren wel vloerkleden voor binnen in de tuin heb neergelegd. Tot een aantal jaar geleden was de keuze in tuinkleden erg beperkt en kon ik niets moois vinden.

Daarom heb ik er wel voor gekozen om de afgelopen jaren een vloerkleed voor binnen, bijvoorbeeld van jute of polyester, buiten neer te leggen. Deze vloerkleden lagen grotendeels onder de overkapping en waren daardoor voor een groot deel beschermd tegen regen en zon.

Natuurlijk slijten deze vloerkleden wel een stuk harder dan wanneer ze binnen zouden liggen. Ook zitten ze vol vlekken die ik vooral uit het polyester vloerkleed niet meer verwijderd krijg.

Dit risico heb ik de afgelopen jaren bewust genomen, omdat er toen nog weinig keuze in vloerkleden voor in de tuin was. Nu er zoveel mooie tuinkleden worden aangeboden kies ik dit jaar toch voor een mooi buitenkleed. Zo weet ik zeker dat het vloerkleed er een stuk mooier uit blijft zien.

Een binnen vloerkleed buiten neerleggen is dus echt op eigen risico en besef je dat zo’n vloerkleed veel sneller zal slijten.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven