Tuinslang op regenton aansluiten: zo doe je dat
tuin bewateren met regenton en tuinslang 1

Tuinslang op regenton aansluiten: zo doe je dat

Wil jij je tuinslang op de regenton aansluiten, zodat je de tuin ook in drogere periodes met regenwater kan bewateren? Misschien heb je dit al wel geprobeerd, maar merk je dat de tuinslang niet op de regenton aangesloten kan worden. Of lukt dit wel, maar is er onvoldoende druk op het water om de tuin te bewateren. Gelukkig heb ik de oplossing voor je.

Sinds een aantal jaren hebben wij een regenton in de tuin. Het liefst bewater ik de planten in de tuin met water uit de regenton. Dit kost alleen veel tijd en is veel heen en weer geloop met gieters vol water. Daarom was ik op zoek naar een oplossing om de tuinslang op de regenton aan te sluiten. Ook van jullie heb ik al een aantal keer de vraag gehad hoe de tuinslang op de regenton kan worden aangesloten.

Gelukkig mocht ik de Gardena 4700/2 Inox waterpomp uitproberen. Dit is de oplossing om de tuinslang op de regenton aan te sluiten en voldoende waterdruk te hebben.

Tuinslang op de regenton aansluiten met waterpomp Gardena 4700/2 Inox

Veel regentonnen beschikken niet over een aansluiting om de tuinslang op aan te sluiten en dan is een waterpomp ideaal. Ik probeerde zelf de Gardena 4700/2 Inox uit en ik ben super enthousiast.

Sommige regentonnen beschikken wel over een speciale aansluiting om de tuinslang op aan te sluiten. Echter heb je dan nog steeds het probleem dat er onvoldoende druk op het water staat, waardoor er maar een zacht straaltje uit de tuinslang zal komen. Ook dit probleem is met de Gardena waterpomp opgelost. Hiermee heb je namelijk net zoveel waterdruk als uit de buitenkraan.

Het installeren is heel eenvoudig. Deze roestvrijstalen waterpomp hang je namelijk makkelijk met de telescopische buis over de regenton.

Je sluit er simpel een Gardena tuinslang op aan en steekt de stekker in het stopcontact. Hierna is het een kwestie van de tuin besproeien en binnen no time ben je klaar met het bewateren van de tuin. De telescopische buis is zo verstelbaar dat je deze ook lager in de regenton kan hangen om ook bij de onderste laag water te kunnen.

waterpomp gardena 4700-2 inox 1

Ook is de waterpomp van Gardena voor aan de regenton voorzien van een filter en dankzij de drijvende schakelaar stopt de pomp automatisch als hij droog komt te staan.

De waterpomp van Gardena is heel makkelijk te installeren op een regenton waarvan het deksel open kan, zoals deze regenton van Elho. Zoals je misschien op de foto’s ziet is onze regenton helaas flink gehavend doordat deze tijdens de uitbouw van de buren in hun fundering is gevallen. Toch kan ik deze regenton aan iedereen aanraden, want het blijft een prachtig ontworpen regenton voor elke tuin.

Een belangrijk voordeel van de Gardena waterpomp is dat hij makkelijk te installeren is. Het is een kwestie van de stekker in het stopcontact en tuinslang aansluiten en hij is klaar voor gebruik. Zo ben je veel sneller klaar dan als je continue gieters vol water moet vullen.

De druk van de waterpomp is goed, waardoor het makkelijk is de planten snel te bewateren vanuit de regenton. De regenwaterpomp heeft een vermogen van 550 W, maximale doorvoercapaciteit van 4700 l/h en een werkdruk van 2,3 bar.

Als ik een klein nadeel moet noemen dan zou het zijn dat de waterpomp wat aan de zware kant is. Maar dat is een gieter vol met water ook en daarmee ben ik veel langer bezig om de tuin water te geven, dus eigenlijk gaat dit argument niet op.

Regenwaterpomp kopen

Ik ben super blij met de regenwaterpomp van Gardena. Hij werkt goed, is makkelijk te installeren op de regenton en omdat de tuinslang nu op de regenton aangesloten kan worden ben ik snel klaar met het bewateren van de tuin. Ook is de regenwaterpomp Gardena 4700/2 Inox relatief goedkoop in vergelijking met andere regenwaterpompen.

Naast het bewateren van de tuin kan je de waterpomp ook voor andere dingen gebruiken, zoals het leeg laten lopen van de regenton bij vorst. Ik ben afgelopen winter hier een uur met emmers mee in de weer geweest, dus dit lijkt mij ideaal. Ook kan je bijvoorbeeld makkelijk een zwembadje leeg laten lopen, zonder dat je met emmers water in de weer hoeft of het terras vol water hoeft te laten lopen.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven