Mini vaasjes gemaakt van lege potjes en een lijmpistool
zwarte vaasjes met gezichten maken-1

Mini vaasjes gemaakt van lege potjes en een lijmpistool

Verdwijnen lege potjes bij jou in de glasbak? Zet ze eens apart, want je kunt er namelijk hele leuke dingen mee doen! Bekijk hoe je van lege glazen potjes heel makkelijk mini vaasjes maakt.

Dit DIY project is makkelijk en snel klaar. Zo heb je simpel en goedkoop nieuwe decoratie voor in huis of een zelfgemaakt cadeau. Deze DIY kan je ook leuk met wat oudere kinderen maken, maar omdat er een lijmpistool bij gebruikt wordt is het wel verstandig om te blijven opletten.

DIY: mini vaasjes van lege potjes

Benodigdheden

  • Lege potjes van bijvoorbeeld olijven, zongedroogde tomaten of gegrilde paprika.
  • Acrylverf in kleur(en) naar keuze. Ik heb standaard acrylverf van de Action in huis, maar je kunt ook acrylverf online bestellen.
  • Lijmpistool. Ik kocht dit lijmpistool vanwege de lage prijs en vele goede reviews en deze bevalt erg goed.
benodigdheden diy

Werkwijze

Bedenk eerst wat je op de glazen vaasjes wilt tekenen met lijm. Op Pinterest kan je hier heel veel inspiratie voor opdoen. Ik wilde graag vrouwelijke gezichten op de vaasjes tekenen, om de vaasjes een modern uiterlijk te geven.

Maak de potjes goed schoon en zorg dat je een goed voorbeeld hebt van wat je wilt gaan tekenen. Warm het lijmpistool op en teken voorzichtig met het lijmpistool de tekening op het glas.

Het kan dat dit in het begin even wennen is. Als de lijm wat harder (maar niet te hard!) is kan je deze er makkelijk weer afhalen, mocht het niet in 1 keer lukken. Ook losse draadjes kan je makkelijk verwijderen.

uitleg diy

Zelf heb ik eerst aan de achterkant geoefend en daarna aan de voorkant de goede tekening gemaakt. De achterkant van het vaasje zie je toch niet en zo kan je eerst makkelijk oefenen. Dit is natuurlijk minder handig als je de vaasjes cadeau wilt doen.

Ben je tevreden over de tekening en is de lijm uitgehard? Dan kan je het vaasje in de gewenste kleur verven. Hiervoor heb je twee tot drie lagen verf nodig, dus laat de verf in de tussentijd goed drogen.

Als de verf goed gedekt heeft dan is je vaasje klaar. Zo simpel is deze DIY!

Je kunt deze glazen potjes ook als pennenbakje op het bureau gebruiken, als opbergpotje voor kleine rommeltjes of als je het deksel nog hebt zelfs als opbergpot voor (droge) etenswaren.

Ga jij ook aan de slag met deze DIY? Laat het mij weten in de reacties.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven