3 x goedkope raamdecoratie voor in huis
antracietkleurige bank en gordijnen, vloerkleed varamin, ikea vitrinekast fabrikor wit en histor nieuw

3 x goedkope raamdecoratie voor in huis

Nieuwe raamdecoratie is best een dure grap als je net bent verhuisd. Als je voor veel verschillende ramen in één keer nieuwe raambekleding nodig hebt dan kost dit veel geld. Gelukkig is er ook genoeg mooie raamdecoratie te koop waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Toen wij hier kwamen wonen moesten we voor 9 ramen raambekleding kopen. Voor de slaapkamer konden we gelukkig de gordijnen uit ons vorige huis gebruiken, maar voor de rest moest alles nieuw. Op zoek naar goedkope raambekleding kwamen we gelukkig genoeg inspiratie tegen.

Graag deel ik een aantal opties voor goedkope raambekleding met jullie.

Jaloezieën

jaloezieen studeerkamer

Zelf hebben wij voor 6 kleine ramen gekozen voor witte jaloezieën. Jaloezieën zijn in standaard maten, afhankelijk van de materiaalkeuze, heel betaalbaar. Zowel online als in de bouwmarkt is er volop keuze. Als je daarnaast de aanbiedingen in de gaten houdt kan je flink besparen op de aanschaf van raamdecoratie.

Jaloezieën hebben als voordeel dat ze enigszins voor privacy in huis zorgen. Daarnaast kan je het zonlicht filteren, wat bijvoorbeeld in de keuken of op een werkplek erg handig is.

Gezien de strakke en minimalistische uitstraling van jaloezieën passen ze in bijna elk interieur. Witte jaloezieën staan bijvoorbeeld mooi in een Scandinavisch interieur en zwarte jaloezieën passen perfect bij een industriële inrichting.

Hou er wel rekening mee dat zwarte jaloezieën veel daglicht tegenhouden. Wil je graag zwarte raambekleding, maar heb je weinig daglicht? Dan kan je in dit geval misschien beter voor een ander type raambekleding gaan.

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen zijn een goedkope keuze voor raamdecoratie. In ons vorige appartement hadden wij zowel in de keuken als in de studeerkamer rolgordijnen.

Rolgordijnen kan je in verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld linnen, bamboe of polyester kopen. Ook kan je kiezen voor verduisterende rolgordijnen. De prijs van de rolgordijnen zal afhangen van de maat en het materiaal.

Ook in dit geval zijn standaard maten weer een stuk goedkoper dan op maat gemaakte rolgordijnen.

Omdat rolgordijnen in verschillende materialen en kleuren gekocht kunnen worden past dit zowel in een strak interieur als in bijvoorbeeld een bohemien of landelijk interieur. Rolgordijnen bieden overdag minder privacy dan jaloezieën, maar laten wel het daglicht maximaal naar binnen.

Bekijk het grote aanbod rolgordijnen van Topjaloezieen.nl of neem een kijkje in de winkel en kies een kleur die het beste aansluit bij jouw woonstijl.

Kant en klaar gordijnen

Ook kant en klaar gordijnen zijn een goedkoop alternatief voor raamdecoratie in huis. Al vanaf enkele tientjes koop je mooie gordijnen voor in de woonkamer of slaapkamer.

Heb jij het geluk dat de kant en klaar gordijnen precies de juiste maat hebben voor jouw ramen? Dan is dit een hele mooie oplossing voor in huis. Gordijnen tot de grond zijn in de meeste gevallen het mooist, maar soms is het praktischer om ze tot aan de radiator te laten vallen.

Is het net niet de juiste maat en ben jij handig met de naaimachine? Ook dan zijn kant en klaar gordijnen een stuk goedkoper dan gordijnen op maat uit de winkel.

Succes met het kiezen van de juiste raamdecoratie voor in huis! Wil je raambekleding tegen inkijk, bekijk dan ook deze raamdecoratie met privacy.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “3 x goedkope raamdecoratie voor in huis”

 1. hallo

  het is waar dat de aanschaf van raamdecoratie een flinke investering is bij een nieuwe woning. mij is het advies gegeven om eerst te gaan ervaren hoe de woning bevalt, qua daglicht en uitstraling/sfeer en pas dan over te gaan op een keuze
  echter; de slaapkamer wil ik graag al voorzien van raamdecoratie als wij er in gaan
  de keuze vind ik erg lastig. wij hebben draairamen ( naar binnen), slapen met het raam open (kier) of geheel en willen het graag donker in de slaapkamer(s)
  Mijn vraag is: kunnen wij uberhaubt gebruik maken van roldordijnen en zo ja op welke manier?
  als wij toch voor gordijnen opteren, welke (verduisterende) gordijnen hangen het mooist ( zonder die dikke proppen aan de zijkant) én laten toch lucht door?
  Ben heel benieuwd naar jullie mening.
  bij voorbaat dank
  c. hendriks

  1. Ik kan mij goed voorstellen dat je voor de slaapkamer snel de raamdecoratie uit wilt kiezen. Een medewerker van een raamdecoratie speciaalzaak kan je goed adviseren over de beste keuze voor raamdecoratie in jullie slaapkamer, succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven