5 kamerplanten voor in de woonkamer
kamerplanten verzorging

5 kamerplanten voor in de woonkamer

Ben jij op zoek naar leuke kamerplanten voor in de woonkamer? Deze planten zijn perfect voor in de woonkamer.

Kamerplanten in de woonkamer brengen sfeer en gezelligheid en als je rekening houdt met de juiste standplaats voor de plant kan je eigenlijk nooit verkeerd kiezen. Deze klassiekers staan altijd mooi in de woonkamer en brengen instant happiness in je interieur.

Begonia Maculata / Stippenplant

De stippenplant is één van de favoriete kamerplanten dankzij zijn mooie opvallende bladeren. Deze plant staat mooi op de salontafel, eettafel of een dressoir.

Zet de plant bij voorkeur op een lichte plek, anders vallen de bladeren af. De stippenplant is niet één van de makkelijkste planten om te verzorgen, maar wel erg mooi.

Bekijk ook eens hoe je een stippenplant kunt stekken voor extra tips.

Wil je ook een mooie stippenplant in huis? Ik bestelde mijn stippenplant hier.

planten-verzorgen-meest-gemaakte-fouten

Bananenplant

Of je nou kiest voor een kleine bananenplant of een grote bananenplant, deze plant is bij bijna iedereen geliefd. Extra leuk is dat deze plant ook makkelijk stekjes krijgt en als het je lukt deze stekjes in leven te houden heb je zo gratis een nieuwe plant!

Ook een bananenplant in huis? Bestel direct een grote bananenplant of start met een kleinere bananenplant.

bananenplant stekken instructie

Monstera

De Monstera is ook zo’n mooie plant die met een beetje liefde tot een hele grote kamerplant in de woonkamer kan uitgroeien. De gigantische Monstera gatenplant bij Samantha vind ik daar een perfect voorbeeld van en wie weet lukt mij dat ook ooit.

Ook een Monstera in huis? Bestel deze gatenplant met een flink formaat of start met een stekje van de Monstera.

monstera

Philondendron Scandens

Als je op zoek bent naar een leuke hangplant dan is de Philondendron Scandens de perfecte kamerplant. Deze plant is heel makkelijk te verzorgen en staat leuk op een kast, dressoir of bijvoorbeeld een keukenplank.

De Philondendron Scandens groeit snel en is makkelijk te stekken. Bestel je Philondendron Scandens hier.

philondendron

Calathea

De Calathea komt in veel verschillende kleuren, maar kenmerkend is het opvallende blad van deze mooie kamerplant. Een mooi getekend blad en de onderkant van het blad is bij sommige soorten mooi rood.

Een voordeel van deze kamerplant is dat hij weinig licht nodig heeft en in de schaduw kan staan. In onze donkere woonkamer is het één van de weinige planten die het zelfs in de winter goed doet.

Bekijk het overzicht met verschillende Calathea kamerplanten en kies je favoriet.

Verzorging van planten

Hou er rekening mee dat zelfs de makkelijkste kamerplanten voldoende water en licht nodig hebben. Elke plant heeft een andere behoefte aan licht en water. Zo staat de ene plant het liefst vol in het licht en de andere plant juist in de schaduw.

Ook hebben sommige planten in de zomer meerdere keren per week water nodig. Andere planten, zoals een cactus, hebben juist weer erg weinig water nodig.

Voor elke plant geldt dat deze in de winter minder water nodig heeft dan in de zomer. En heb je een donkere woonkamer? Denk er dan over na om je planten in de winter naar een lichtere plaatst te verhuizen.

Zelf heb ik een groeilamp voor mijn planten, omdat het eigenlijk het hele jaar en zeker in de winter, te donker is voor kamerplanten in onze woonkamer.

En geen zorgen als een plant het toch niet overleefd, dat gebeurd mij ook zo nu en dan. De omstandigheden in kassen zijn voor planten ideaal, maar in goed geïsoleerde en verwarmde huizen zijn de omstandigheden voor planten minder perfect. Daarom kan het een echte uitdaging zijn planten in leven te houden. Zelfs bij mensen met echt groene vingers gaat er weleens een plant dood.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven