5 x raambekleding tegen inkijk: voorbeelden en ideeën
witte jaloezieen van hout in de studeerkamer

5 x raambekleding tegen inkijk: voorbeelden en ideeën

Wil jij de inkijk bij het raam verminderen en ervoor zorgen dat mensen niet zomaar bij jouw huis naar binnen kunnen kijken? Er zijn verschillende soorten raambekleding die de inkijk bij het raam verminderen.

Om je te helpen kiezen welke raamdecoratie het beste bij jou past en helpt inkijk te verminderen heb ik een aantal ideeën op een rij gezet, van duo rolgordijnen tot shutters. Ik neem de populairste soorten raambekleding tegen inkijk met je door en help je de beste te kiezen voor bij jou in huis.

Jaloezieën tegen inkijk

Jaloezieën zijn ontzettend populair is en dat is niet zo gek. Omdat ze in verschillende kleuren en materialen te krijgen zijn passen jaloezieën in vrijwel elk interieur. Door de grote populariteit zijn ze verkrijgbaar in bijna elke maat. Zelfs in de bouwmarkt is de keuze groot en koop je ze heel voordelig in verschillende kleuren en maten.

Wij hebben zelf op de eerste en tweede verdieping witte jaloezieën. Ze zijn ideaal, want ze filteren het licht en zorgen voor voldoende privacy. Er is wel één nadeel en dat is dat het schoonmaken best een klus is.

Toch zou ik opnieuw voor deze raambekleding tegen inkijk kiezen op de eerste en tweede verdieping, omdat het heel betaalbaar is en moeiteloos matcht met de verschillende stijlen in ons huis. Ik vind dit bijvoorbeeld ideale raambekleding voor op de studeerkamer.

Duo rolgordijnen als sfeervolle raambekleding

Jaloezieën kunnen door de strakke materialen soms wat koud en onpersoonlijk overkomen. Als je op zoek bent naar sfeervolle raambekleding tegen inkijk dan zijn duo rolgordijnen een goed idee.

Duo rolgordijnen zijn gemaakt van stof en dragen hierdoor bij aan een gezellig en zacht interieur. Zelfs als je kiest voor een stoere kleur als antraciet net als in dit interieuradvies staan duo gordijnen veel warmer dan bijvoorbeeld zwarte jaloezieën.

De duo gordijnen bestaan afwisselend uit banen van doorzichtige stof en gekleurde stof. Je kunt hiermee precies instellen hoeveel lichtinval en privacy je wilt.

Er is een grote keuze in duo gordijnen en je kunt zelfs kiezen voor elektrische duo rolgordijnen zodat de gordijnen ‘s ochtends en ‘s avonds automatisch open en dicht gaan. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor als je op vakantie bent. Laat je adviseren door een specialist in maatwerk duo gordijnen, bijvoorbeeld bij PoweredBlinds.

betonvloer grijs antraciet haard en duettes

Shutters voor een modern interieur

In de keuken hebben wij gekozen voor shutters als raambekleding tegen inkijk. Wij hebben ramen tot de grond en geen voortuin, dus je kunt je voorstellen dat zonder goede raambekleding de inkijk hier gigantisch is.

Dankzij de shutters moeten mensen flink hun best doen om naar binnen te kijken. Het licht wordt mooi gefilterd en de lamellen van de shutters zijn makkelijk te bedienen om de privacy te regelen. De delen kunnen afzonderlijk bediend worden, zowel in de hoogte als in de breedte, waardoor je veel keuze hebt in instelling.

Onze zwarte shutters zijn wel grote stofvangers, maar tegelijkertijd heeft het zo’n mooie uitstraling dat ik dit er graag voor over heb.

zwarte shutters

Plissé gordijnen: stijlvol en veelzijdig

In ons vorige appartement hadden wij plissé gordijnen als oplossing tegen de inkijk. Wij hadden een groot raam van ruim 3 meter breed wat uitkijk op een park. Prachtig, maar het bied niet heel veel privacy.

Meestal hadden wij de plissé gordijnen laag op de vensterbank hangen, zodat mensen vanuit het park ons niet op de bank konden zien zitten. De rest van het raam lieten wij zoveel mogelijk open, zodat wij wel van het uitzicht in het park konden genieten.

Groot voordeel van plissé gordijnen is dat je helemaal vrij bent in welk gedeelte van het raam je afschermt en welk gedeelte niet. Zo kan je net als in ons geval er voor kiezen alleen de onderkant dicht te maken, iets wat bij de meeste andere raambekleding niet kan.

raambekleding tegen inkijk

Inbetween gordijnen: warm en gezellig

Als laatste wil ik de inbetween gordijnen nog noemen. Inbetween gordijnen zijn eigenlijk de moderne variant van vitrage. Vitrage is meestal net iets dunner, maar beide gordijnen zijn lichtdoorlatend. Met inbetween gordijnen kan je wel naar buiten, maar niet naar binnen kijken.

Met inbetween gordijnen haal je een heleboel stof en daarmee warmte en gezelligheid naar binnen. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren en je zult zien dat als je een gehorig huis hebt de akoestiek flink verbeterd met inbetween gordijnen.

Inbetween gordijnen bieden dus ook bescherming tegen inkijk, maar in tegenstelling tot de eerder genoemde raambekleding kan je veel minder makkelijk instellen hoeveel licht je naar binnen laat.

Daarnaast kan je vanaf de buitenkant toch vaak gedeeltelijk naar binnen kijken als ‘s avonds de lampen binnen aangaan, omdat het dan binnen een stuk lichter is dan buiten. Op dat moment beschermen inbetween gordijnen opeens een stuk minder goed tegen inkijk.

Maar als je op zoek bent naar een echte sfeermaker dan kunnen inbetween gordijnen toch een mooie oplossing zijn.

Kies de beste raambekleding tegen inkijk

Zoals je ziet is er veel keuze voor raamdecoratie tegen inkijk en dan heb ik nog niet eens alle opties, zoals lamellen, raamfolie en paneelgordijnen, genoemd.

Kijk goed naar welke raambekleding bij jouw wensen, woonstijl en budget past en maak op basis hiervan de beste keuze.

Succes met kiezen!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven