Rieten manden als decoratie aan de muur (+ tips voor bevestiging)
manden aan de muur inspiratie voorbeelden sets

Rieten manden als decoratie aan de muur (+ tips voor bevestiging)

Ben jij op zoek naar mooie rieten manden als decoratie voor aan de muur? Ik heb een aantal mooie manden voor je op een rij gezet, van goedkope rieten manden tot echte Afrikaanse manden. Zo weet jij waar jij ze (online) kunt kopen.

Ook geef ik je tips hoe je manden aan de muur kunt bevestigen zonder dat je hoeft te boren. Je kunt de manden ter decoratie ophangen als set, maar ook los. Of combineer ze met andere leuke decoratie zoals een muurcirkel, jujumat (deze hangt bij mij als losse decoratie in de woonkamer) of draadmand. Ik vind het ook leuk om de muurmanden te combineren met een spiegel, bijvoorbeeld een bohemien spiege.

Zelf heb ik manden als decoratie onder de overkapping in de tuin opgehangen, maar je kunt ze overal als wanddecoratie ophangen. Bijvoorbeeld in de woonkamer, slaapkamer of in de gang.

Muurmanden decoratie kopen

Om de zoektocht naar leuke manden als decoratie aan de muur wat makkelijker te maken, heb ik een aantal leuke sets en rieten manden voor je op een rij gezet:

  • Afrikaanse muurmanden set (diverse verschillende sets) – hier heb ik mijn muurmanden gekocht.
  • Grote collectie (handmade) rieten manden voor aan de muur bij Etsy
  • Grote keuze bij Bol.com (tip: kijk bij ‘anderen bekeken ook’ en hier zie je veel meer keuze in sets)
  • Manden bij Xenos (deze zijn goedkoop, maar het is even zoeken tussen het grote aanbod. Vooral de lagere manden zijn geschikt voor aan de muur)
afrikaanse muurmanden set zwart wit riet naturel

Ga jij voor echte Afrikaanse manden of voor de goedkope versie van bijvoorbeeld Xenos? Er is meer dan genoeg keuze, zowel in kleurrijk, neutraal als in zwart wit.

Als je het moeilijk vind om mooie manden voor aan de muur te vinden kan je ook zoeken op schalen of opbergmanden, hier vind je soms ook zomaar iets moois tussen. De meeste schalen zijn gemaakt van riet, maar er zijn ook mooie bamboe schalen voor aan de muur te koop.

Zelf vind ik dat de mooiste manden uit Afrika of Bali komen. Via o.a. Etsy kan je soms rechtstreeks bij de maker kopen en dit is extra leuk. Ook op Bol.com zijn veel verschillende mandensets voor aan de muur te vinden die bij lokale, kleine ondernemers in deze landen zijn besteld.

Zelf heb ik de manden direct bij een ondernemer in Afrika besteld en de verzending was top geregeld. Ik had de manden binnen een week in huis.

Zo bevestig je manden aan de muur

Het bevestigen van de manden als wanddecoratie aan de muur is helemaal niet ingewikkeld. De manden van riet wegen bijna niks en daarom hoef je niet te boren in de muur.

Onder de overkapping heb ik de manden en schalen met een simpel spijkertje opgehangen en dit is eigenlijk al voldoende.

In de slaapkamer heb ik iets soortgelijks opgehangen, namelijk hoeden (gewoon uit de carnavalswinkel). Deze heb ik bevestigd met deze klevende spijker. Hiervoor hoef je de muur helemaal niet te beschadigen, maar plak je de bevestiging simpel op de muur.

voorjaar lente trends slaapkamer

Ik gebruik deze plakspijkers op diverse plekken in huis en ben er heel tevreden over. Ze zijn makkelijk te verwijderen van de muur (zelfs van behang) zonder de muur te beschadigen.

Een ander alternatief zijn deze betonhaken die je makkelijk aan een betonnen muur bevestigd. Ideaal voor bijvoorbeeld nieuwbouwhuizen waar veel muren vaak uit zwaar beton bestaan en het moeilijk is om even te boren.

Genoeg opties dus om de manden aan de muur op te hangen zonder de muur zwaar te beschadigen!

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven