Wol pompom kerstslinger: leuke DIY voor de feestdagen
pompom kerst slinger

Wol pompom kerstslinger: leuke DIY voor de feestdagen

Op Pinterest zag ik heel veel leuke Pompom kerstslingers voorbij komen, bijvoorbeeld deze van Tory Stender. Omdat ik een mand vol restjes wol heb en het er nu de uitbouw net klaar is nog heel kaal in huis uitziet leek het mij een leuk idee om ook zelf met deze DIY aan de slag te gaan.

In deze blog laat ik jullie graag zien hoe ik deze pompom kerstslinger heb gemaakt.

Benodigdheden voor pompom kerstslinger

  • Flinke restjes wol. Voor de pompons kan je het beste wat dikker wol gebruiken, omdat dit het mooiste resultaat geeft. En per pompom heb je ook flink wat wol nodig. Ik haalde ruim 3 pompons uit 1 bol wol.
  • Schaar
  • Optioneel: Clover Pom Pom Maker 85 mm, ik bestelde deze set zodat ik Pom Poms in verschillende maten kan maken.
pompoms voor kerst maken

Werkwijze

Er zijn allerlei manieren om pompoms te maken. Bijvoorbeeld met de hand, op een vork of op een stukje karton.

Ik ben op de een of andere manier zo’n kluns dat mijn pompoms er in het verleden nooit mooi uit kwamen te zien. Bij diverse Amerikaans bloggers zag ik de Clover Pom Pom maker en dit leek mij ideaal. Ik bestelde ook een Pom Pom maker set en het maken van pompoms is nu zo makkelijk!

Ik zal binnenkort nog een filmpje delen van hoe deze Pom Pom maker werkt.

Ik maakte 11 pompoms van 8,5 centimeter. Je kunt natuurlijk zelf meer of minder pompoms maken, net wat je makkelijk vind. Ik wist dat ik een pompom slinger op het dressoir wilde leggen omdat dit er nog wat kaal uit zag dus heb op basis daarvan het aantal pompoms berekent.

Ik koos voor 2 verschillende kleuren, maar je kunt ook voor 1 kleur kiezen of zelfs één pompom in verschillende kleuren maken.

Knip de uiteinden van de pompoms niet af, want met deze draden maak je de pompoms aan het eind vast aan een langer stuk touw wat je slinger vormt.

Zo makkelijk is het om zelf een pompom kerst slinger te maken!

pompom kerst slinger over dressoir

Ik heb de pompom slinger op het dressoir gelegd, maar je kunt de slinger ook in de boom hangen of voor een raam. Ook als kerstdecoratie voor de tafelklem is deze pompom slinger een leuk idee.

Je kunt er ook voor kiezen de pompoms niet met een touw aan elkaar vast te knopen en de pompoms als kerstbal in de boom te hangen.

Op het dressoir zette ik verder nog wat kerstdeco zoals een aantal miniboompjes (dit zijn vergelijkbare boompjes) en een kerstster.

Samen met de kerstboom ziet het er direct een stuk gezelliger uit in de woonkamer. Er is nog genoeg te doen na de verbouwing, maar dit is een mooi begin!

Wil je deze pompom kerstslinger dit jaar of volgend jaar maken? Vergeet dit artikel dan niet op te slaan op Pinterest, zodat je hem weer makkelijk terug kunt vinden.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven