4 ideeën voor woonwinkelen tijdens de lockdown
woonwinkelen lockdown

4 ideeën voor woonwinkelen tijdens de lockdown

Op tweede kerstdag naar de woonboulevard, of lekker een dagje winkelen en woonaccessoires shoppen in de kerstvakantie, kan dit jaar niet. Misschien is dit wel vaste prik bij jou en je familie en mis je dit heel erg.

Dan heb ik een paar leuke ideeën op een rij gezet om toch soort van te kunnen woonwinkelen tijdens de lockdown.

Ga windowshoppen

De binnenstad is op het moment zo goed als uitgestorven. Zelf woon ik aan de rand van het centrum van Arnhem en ik loop regelmatig een rondje door de stad. Het is er stil nu alle winkels gesloten zijn.

Als je wilt kan je daarom in alle rust winkeletalages van je favoriete (woon)winkels bekijken om inspiratie op te doen. Het is niet helemaal hetzelfde als een dagje winkelen op de meubelboulevard, maar het komt wel het dichts in de buurt.

Kijk binnen bij de mooi ingerichte etalages en laat je inspireren door mooie meubels en accessoires die je hier ziet.

Zie je iets leuks? Maak een foto of schrijf het op. En bestel dit vervolgens niet bij een grote online keten die nu toch al een topomzet draait, maar juist bij een ondernemer die geraakt wordt door de lockdown. Kijk of de ondernemer click & collect aanbiedt of laat het product bij je thuisbezorgen.

Omdat je het product nu niet direct in de winkel kan kopen, maar een koop of afstand doet, gelden wel wat andere regels dan normaal. Heb je hier vragen over? Bekijk dan dit juridisch advies voor meer informatie.

Zoek lokale ondernemers op Facebook of Instagram

Winkel jij vaak lokaal en heb je een aantal favoriete winkels? Grote kans dat deze leuke winkels op Facebook of Instagram te vinden zijn.

Zoek de winkel daar eens op en kijk of de winkel speciale acties heeft of dat je de winkel op een andere manier kan ondersteunen door iets te kopen waar je zelf ook echt wat aan hebt.

Van de speciaalzaak in kaarsen, woonwinkel met designerspullen tot kringloopwinkel: de meeste kleine lokale winkels zijn gewoon op social media te vinden.

Zou jij normaal in deze tijd hier iets in de winkel kopen? Doe dit nu dan ook en kijk online naar het aanbod van jouw favoriete winkel.

Kleine ondernemers op internet

Naast de lokale ondernemers zijn er veel meer kleine ondernemers op internet te vinden waar je iets leuks en unieks kunt vinden.

Zelf winkel ik bijvoorbeeld niet vaak lokaal, maar ga ik wel regelmatig online op zoek naar bijzondere items bij kleine ondernemers of speciaalwinkels.

Zo kan je uren en uren rondstruinen op internet op zoek naar mooie dingen voor in huis. En het voordeel is dat de kans op impulsaankopen veel kleiner is dan in de winkel.

Vaak denk ik er een nachtje over na. Wil ik het product de volgende dag nog steeds hebben? Pas dan mag ik bestellen.

Denk ook eens aan deze kleine ondernemers in deze tijd. Sommige ondernemers hebben een eigen website, maar omdat het bijhouden van een webwinkel best ingewikkeld is kiest niet elke kleine ondernemer hiervoor.

De ene ondernemer biedt zijn collectie alleen via social media aan, andere ondernemers maken gebruik van de mogelijkheid om hun assortiment aan te bieden via webwinkels als bol.com, Etsy of marktplaats. Zelfs een woonwinkel als fonQ biedt de mogelijkheid aan ondernemers om het assortiment op hun website aan te bieden.

Je herkent dit aan ‘verkoop door’ aan de site, hier wordt dan de kleine winkel / ondernemer genoemd die dit aanbiedt. Kijk eens of je op deze manier leuke dingen voor in huis kunt vinden bij kleine ondernemers.

Vind je het spannend om iets online te bestellen? Geen zorgen, als consument ben je goed beschermd. Raakt het pakketje kwijt? Of komt het product beschadigd aan? Dan is het aan de ondernemer om hier een oplossing voor te bedenken.

Vergeet ook de ‘grote’ ketens niet

Natuurlijk is het belangrijk om de kleine ondernemers en lokale winkels te steunen in deze tijd. Maar vergeet ook de grotere winkels niet. Woonwinkels die volledig op internet gericht zijn die redden zich wel en draaien vast een topomzet.

Maar juist ketens als HEMA of Xenos lopen heel veel klanten mis in deze tijd. Natuurlijk krijgen deze winkels, net als de kleine ondernemers, steun van de overheid. Maar ook deze winkels blijven met onverkoopbare producten zitten en verkopen veel minder dan normaal.

Denk dus ook eens aan deze winkels en plaats hier ook gewoon je bestelling als je dit normaal ook zou doen. Want eerlijk is eerlijk, winkels als de Xenos en HEMA hebben ook veel leuke woonaccessoires, handige huishoudelijke producten en gezellige items voor de feestdagen.

Daarnaast kan je in de webshop van deze winkels alle producten overzichtelijk terugvinden, waardoor het heel vermakelijk is om hier rond te neuzen. En op Instagram en Facebook zie je mooie sfeerbeelden van hun collectie om inspiratie op te doen voor in huis.

Het makkelijkst is, als dit wordt aangeboden, om voor de optie click & collect te kiezen. Medewerkers in de winkels hebben niet veel te doen en juist in de webwinkel magazijnen is het heel erg druk. Als je snel je bestelling wilt hebben kan je dus beter voor lokaal afhalen kiezen.

Er zijn dus best wat alternatieven voor woonwinkelen tijdens de lockdown. Misschien iets minder leuk, maar je kunt je er wel heel wat uren mee vermaken.

En koop, net als je bij woonwinkelen zou doen, alleen wat als je echt wat nodig hebt of ergens heel erg blij van wordt. Inspiratie opdoen is al heerlijk en een mooie tijdsbesteding tijdens de feestdagen.

Heb jij nog een leuke tip? Laat het mij weten in de reacties.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “4 ideeën voor woonwinkelen tijdens de lockdown”

  1. Ik probeer ik zoveel mogelijk de lokale ondernemers uit het dorp en omgeving te steunen. Het is allemaal al sneu genoeg dat ze dicht moeten. Maar soms kan het gemak van de grote ketens ook wel heel handig zijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven