8 etherische oliën om beter te concentreren tijdens het thuiswerken
geurwolkje review

8 etherische oliën om beter te concentreren tijdens het thuiswerken

Focus houden tijdens het thuiswerken is soms best lastig. Er is overal afleiding en in huis is altijd wel wat te doen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je beter op je werk of het studeren te kunnen concentreren. Wist je bijvoorbeeld dat etherische oliën helpen om beter te concentreren?

Regelmatig heb ik een aroma diffuser in de woonkamer aanstaan om bij te ontspannen. De etherische oliën die ik hierbij gebruik hebben een rustgevend effect. Daarnaast zorgt de aroma diffuser ervoor dat de luchtkwaliteit in de woonkamer verbeterd.

Omdat ik de aroma diffuser regelmatig gebruik wilde ik graag ook een tweede aroma diffuser aanschaffen voor tijdens het thuiswerken.

In plaats van ontspannende etherische oliën wil ik voor in de studeerkamer graag etherische oliën die je helpen beter te focussen en te concentreren. Dat lijkt mij ideaal voor tijdens het werken.

Het kwam dan ook goed uit dat Geurwolkje mij vroeg hun aroma diffuser met etherische oliën uit te proberen. Ik wist meteen dat ik er één voor op mijn thuiskantoor wilde hebben.

De aroma diffusers van Geurwolkje zag ik al heel vaak bij influencers op Instagram voorbij komen en ik was dan ook benieuwd of ik ook zo enthousiast zou worden van de eigen collectie etherische oliën van Geurwolkje.

Een mooie aroma diffuser voor op het bureau

Ik wilde graag een mooie aroma diffuser voor op het bureau. Omdat deze naast de desktop staat kijk er continue naar en dan is het natuurlijk wel zo leuk als deze mooi in je interieur past.

geurwolkje op werkplek

De Serenity Aroma Diffuser van Geurwolkje is mooi vormgegeven met een wit marmeren bovenkant. De aroma diffuser staat op pootjes en dit is extra fijn. Het wordt al snel vol en chaotisch op mijn bureau, maar omdat dit model op pootjes staat oogt het gelukkig ruimtelijker.

Extra handig van de Serenity Aroma Diffuser is dat er een timer op zit. Je kunt voor 1, 3 of 6 uur kiezen of de diffuser automatisch laten uitschakelen wanneer het reservoir leeg is. Daarnaast kan je het lampje op verschillende kleuren instellen.

Lekkere etherische oliën van Geurwolkje om beter bij te kunnen concentreren

Etherische olie is een natuurproduct. Het bestaat uit geurstoffen van planten, bloemen, kruiden of vruchten. De etherische oliën van Geurwolkje zijn 100% natuurlijk en worden in Nederland gemaakt.

De natuurlijke eigenschappen van de olie kunnen bepaalde emoties en gevoelen in onze hersenen stimuleren. Sommige oliën dragen zelfs bij aan je gezondheid, zo zijn er oliën die klachten als hoofdpijn of verkoudheid kunnen verminderen.

Voor op de werkplek zocht ik etherische oliën die helpen beter te concentreren en te focussen tijdens het werken. Dit zijn een aantal oliën voor de aroma diffuser die je concentratie verbeteren:

Geurwolkje concentratie

Geurwolkje concentratie is een melange van etherische olie ceder atlas, eucalyptus citriodora en kruidnagel. Ik heb deze etherische olie zelf getest en mijn ervaring is dat ik mij minder opgejaagd voel dankzij deze geur.

Het is een subtiele geur die mij helpt logischer na te denken en beter te focussen. Ik ervaar meer rust en balans en kan mij beter concentreren op mijn werk.

Een ideale etherische olie voor op de werkplek dus!

Geurwolkje Derde oog Chakra

Geurwolkje heeft een speciale lijn etherische oliën opgezet die zijn samengesteld om de 7 Chakras in balans te houden.

Het Derde oog Chakra is de plek waar je intuïtie en helderheid zitten. Als je moeite hebt met concentreren of dingen herinneren dan kan het zijn dat je derde oog Chakra uit balans is.

De Derde oog Chakra blend van Geurwolkje is speciaal samengesteld om je Derde oog weer in balans te brengen en bestaat uit groene anijs, eucalyptus citriodora, lavendel, pepermunt, scharlei en rozemarijn.

Ook deze etherische olie heb ik zelf uitgeprobeerd. Deze olie is wel wat sterker van geur dan Geurwolkje concentratie.

Ik merk duidelijk dat ik bij deze geur scherper en alerter ben en intuïtiever en creatiever kan denken. Deze geur lijkt mij ook heerlijk als je verkouden bent, want ik merk dat ik dieper kan ademhalen dankzij deze etherische olie.

Ik vind deze geur vooral geschikt als ik met taak bezig ben van maximaal 1 a 1,5 uur waar ik mij even helemaal op wil focussen. Mijn zintuigen reageren op deze etherische olie en zorgen ervoor dat ik scherp gefocust ben en dat is precies wat ik wil.

Alleen dit is niet de hele dag vol te houden en daarom, in tegenstelling tot Geurwolkje concentratie, vind ik deze geur minder geschikt om de hele dag tijdens het werken aan te hebben staan. Ik zorg er dan ook voor dat ik de aroma diffuser maar met een klein laagje water vul als ik deze geur gebruik.

Andere natuurlijke etherische oliën van Geurwolkje die je helpen beter te concentreren:

  • Rozemarijn (versterkende werking op verstand en geheugen)
  • Citroen (verfrissend en stimuleert je geest)
  • Pepermunt (houdt je scherp)
  • Fris briesje (zorgt voor een optimistisch gevoel)
  • Extase (geeft zelfvertrouwen en gaat angst tegen)
  • Boswandeling (zorgt voor innerlijke rust en helderheid)

Zelf heb ik de Geurwolkje aroma diffuser naast de desktop staan. Omdat ik dichtbij de aroma diffuser zit zorg ik ervoor dat ik niet teveel druppels aan de diffuser toevoeg. De eerste keer heb ik teveel druppels toegevoegd en dit veroorzaakte een sterke geur. Dit werkt juist averechts en zorgt er niet voor dat je je beter kan concentreren tijdens het werken.

Nu ik een lagere dosering toevoeg, ongeveer 4 a 5 druppels, helpt de olie mij beter te focussen tijdens het thuiswerken.

Ons hondje Jackie ligt altijd naast mij tijdens het werken. Honden kunnen heftiger reageren op geurolie. Daarom hou ik haar goed in de gaten, zeker in het begin. Ook geef ik haar de mogelijkheid de studeerkamer uit te kunnen als ze dit wil.

Tot nu toe merk ik niet aan haar dat ze dit wel en blijft ze gewoon in haar mandje naast mij liggen als de aroma diffuser aan staat.

Heb jij al een aroma diffuser in huis? Ik ben erg blij met de aroma diffuser en etherische olie van Geurwolkje en deze staat nu altijd aan als ik aan het werk ben.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven