4 voordelen van het isoleren van je huis
kleuren kozijn of gevel buiten

4 voordelen van het isoleren van je huis

Overweeg jij je huis te isoleren? Het isoleren van je huis heeft veel voordelen. Als je op de korte termijn kijkt zie je misschien op tegen de kosten die het isoleren van je huis met zich meebrengt, maar je krijgt er zoveel voor terug.

Gelukkig zijn er ook allerlei subsidies voor het isoleren van je huis die de investering wat makkelijker maken. Of je nou de vloer wilt isoleren, het dak of de muren: elke investering levert al iets moois op.

Onze vorige woning was een jaren ’60 appartement. Toen we er net kwamen wonen was het er koud en tochtig en was er nog nauwelijks wat aan isolatie gedaan. De eerste jaren dat ik er woonde kwam er gelukkig net een groot project vanuit de VVE op gang voor dubbelglas aan de buitenzijde en spouwmuurisolatie. En zelf hebben we in de jaren daarna nog alle ramen die niet onder dit project viel zelf vervangen voor dubbelglas.

Dit levert veel op, niet alleen in geld maar ook in comfort. Lees meer over de voordelen van je huis isoleren.

Met het isoleren van je huis bespaar je geld

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, want het isoleren van je huis is niet goedkoop. Toch bespaar je in veel situaties uiteindelijk geld met het isoleren van je huis. Je bent namelijk een minder geld kwijt aan energiekosten en dat kan ik de loop der jaren heel wat geld schelen.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om, naast een subsidie, in de hypotheek een extra budget vrij te maken voor energiebesparende maatregelen. De investering voor het isoleren van het huis kan je hierdoor over 30 jaar uitspreiden waardoor je er niet direct heel veel van merkt.

Wat je wel direct merkt is een lagere energierekening en dat is, zeker in deze tijd, wel zo fijn.

Meer wooncomfort

Als een huis slecht geïsoleerd is dan kan het heel moeilijk zijn deze ruimte warm te stoken. En in hartje zomer is het juist weer erg moeilijk om de warmte buiten te houden.

Daarnaast kan het tochten in huis en heb je in een slecht geïsoleerd huis sneller last van vochtproblemen en schimmels.

Door het isoleren van de woning, bijvoorbeeld door middel van spouwmuurisolatie of dubbel glas, krijg je er een stuk meer wooncomfort voor terug.

We wonen nu een nieuwbouwwoning wat super goed geïsoleerd is, maar in ons oude appartement hadden wij bijvoorbeeld vaak last van vocht op de ramen. Daarnaast was het heel moeilijk de woning goed warm te stoken. Na het isoleren van het appartement waren deze problemen meteen voorbij en ervaarden wij direct meer wooncomfort.

Een duurzamer huis

Steeds meer mensen proberen duurzame en ecologische keuzes te maken in hun leven. Hoe je dit doet is voor iedereen verschillend. Maar één van de keuzes die je bij een duurzamer leven kunt maken is om je huis te verduurzamen.

Hoe minder energie je verbruikt, hoe beter dit is voor het milieu. En hoe duurzamer de materialen zijn die je gebruikt voor dit proces, hoe beter het is.

Het isoleren van je huis draagt bij aan een beter milieu en is daarmee een goede keuze.

Het isoleren van je huis verhoogd de waarde van de woning

Het isoleren van je huis kost geld. Maar het is zeker geen weggegooid geld. Op het moment dat je je woning wilt verkopen kan je namelijk een hogere verkoopprijs vragen voor een huis wat goed geïsoleerd is.

Met een energielabel kunnen mensen makkelijk zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is en hoe beter de isolatie, hoe beter dit is voor de verkoop.

In de huidige tijd is het vaak makkelijk om je huis te verkopen, maar als je de investering van het isoleren van het huis hiermee weer terugverdiend wordt d.m.v. een hogere verkoopprijs is dat natuurlijk hartstikke fijn.

En in de tijden dat het moeilijker is om je huis te verkopen dan verkoopt een goed geïsoleerd huis doorgaans makkelijker dan en slecht geïsoleerd huis.

Succes met het isoleren van je huis.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven