Leuk idee: een ronde kachel in de woonkamer
ronde haard woonkamer

Leuk idee: een ronde kachel in de woonkamer

Sinds een aantal maanden hebben wij een ronde kachel in de woonkamer en daar zijn we heel erg blij mee. Wij hebben zelf gekozen voor een gaskachel. Je kunt ook kiezen voor een houtkachel, bijvoorbeeld van PANADERO KACHELS.

In deze blog vertel ik je meer over onze ronde kachel in de woonkamer.

Ronde kachel: ideaal voor in een hoek

Wij wilden graag een gaskachel in de hoek van onze uitbouw. De hoek is een makkelijke plek voor installatie, omdat de pijp zo door het dak van de uitbouw kan.

Maar omdat de kachel in de hoek van de kamer zou komen wilden we wel graag een kachel waar je wel vanuit elke hoek in de kamer goed zicht op zou hebben.

Toen we op zoek gingen naar een haard voor in de woonkamer en de ronde gashaard Dru Passo zagen waren we direct verliefd. De ronde vorm van de gashaard was precies wat we zochten.

Door de ronde vorm heeft de haard een warme uitstraling en breekt hij de rechte lijnen in de ruimte. Daarnaast heb je met een ronde kachel 180 graden zicht op het vuur. Hierdoor is de kachel ideaal voor in een hoek, omdat je vanuit de hele woonkamer zicht hebt op de haard.

Daarnaast past de ronde vorm bij de organische trend die je op dit moment veel ziet. Bang dat we er over een paar jaar op uit gekeken zijn zijn we trouwens echt niet.

Ronde vormen mogen nu dan wel hip zijn, maar tegelijkertijd heeft deze kachel een tijdloze uitstraling en had deze vorm in de jaren ’70 bijvoorbeeld ook niet misstaan.

Een woonkamer inrichten met een ronde kachel

Een ronde kachel past dus erg mooi in een hoek, maar daarnaast is het wel goed om ook bij de rest van de inrichting rekening te houden met de ronde haard.

Kies ook in de rest van de ruimte voor ronde vormen. Zo sluit de ronde vorm van de kachel nog beter aan bij de rest van de inrichting.

Denk bijvoorbeeld aan een rond vloerkleed of verf een muurcirkel op de muur achter de bank om de organische vormen in de woonkamer terug te laten komen. Zelf heb ik direct naast de haard een kleine ronde bijzettafel en een ronde poef neergezet om de ronde cirkels terug te laten komen.

ronde kachel woonkamer

Links van de haard hangt een handgemaakte hanglamp van By Moosz. Zowel in de hanglamp als in de wandhaak komt de cirkelvorm weer terug. Ook op het tvmeubel staan glazen kandelaars met ronde vormen.

En bij de bank staan twee salontafels met organische vormen. Zo komen op allerlei plekken in de woonkamer de ronde vormen terug, waardoor de haard perfect bij het interieur aansluit.

Genieten bij de ronde haard

Het allerfijnste is natuurlijk wel het genieten bij de ronde haard. Regelmatig zit ik op de groene fauteuil of zelfs op de poef om te genieten van de warmte van de haard.

Met één druk op de knop kunnen we altijd makkelijk de gashaard aansteken. Alhoewel het aansteken van een houtkachel iets meer werk is kan je ook van een knisperend houtvuur natuurlijk heerlijk genieten.

En ‘s avonds zit ik vaak graag op onze grote hoekbank te kijken naar de haard. Lekker met een kop thee of juist een glas wijn kan ik lekker wegdromen bij het haardvuur. Een gezellig muziekje erbij en je hebt een heerlijk ontspan momentje.

Op Instagram heb ik al veel reacties gehad dat onze gasverbruik wel een stuk hoger zal zijn nu, maar dat is niet waar. Met de gashaard verwarmen we alleen de woonkamer, waar we met de cv-installatie vaak meerdere ruimtes verwarmen. Ons gasverbruik is daardoor gelukkig niet veranderd.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog
haard hoek woonkamer

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven