5 stylingtips voor een simpele en stijlvolle herfsttafel
styling herfsttafel tips

5 stylingtips voor een simpele en stijlvolle herfsttafel

Inge van de creatieve interieurblog Jules & Louis deelt vandaag haar tips voor een simpele en stijlvolle herfsttafel. Inge is een creatieve duizendpoot en deelt haar liefde voor interieur, fotografie en stationary op haar blog. Daarnaast heeft ze een gratis werkboek ontwikkeld waarin jij wordt uitgedaagd je creatieve vibe terug te vinden.

Het hoeven helemaal nog geen feestdagen te zijn om je tafel gezellig aan te kleden als je wat vrienden ontvangt, én het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Ook met een klein budget kan je een stijlvolle herfsttafel stylen. 

En wat is er leuker dan je gasten eens lekker uitgebreid te verwennen met een simpel etentje? Samen genieten van een drankje, borrelen, terwijl er een pruttelend stoofpotje op het vuur staat. Niets fijner dan dat. En ik hou ervan om ook de aankleding van mijn tafel af te stemmen op het interieur.

Vandaag hoop ik jullie te inspireren met wat leuke stylingtips voor een stijlvolle, maar simpele herfsttafel.

Voor je paniekerig naar de winkel loopt: denk altijd eerst goed na wat je allemaal in huis hebt wanneer je je tafel begint te stylen. Je kan al heel wat als je éérst in je eigen huis shopt, en daarna eventueel nog wat dingetjes gaat kopen. Hier zijn alvast mijn tips:

Kies voor een kleur/thema

Om alles beter op elkaar af te stemmen, kies je een bepaalde kleur of thema uit waar je je gaat op baseren.

Mijn thema was herfst, think: neutrale, herfstkleurige tinten. Zo blijft het meer een rustiger geheel, dan wanneer je lukraak wat bij elkaar flanst.

Jules-and-louis-blog-details-herfsttafel-styling-wijn-borden-1

Kaarslicht brengt sfeer

Ik hou van kaarsen, en vooral dan van geurkaarsen. Maar als het op voeding aankomt, blijf ik ver weg van geurtjes omdat geur een invloed heeft op hoe je je maaltijd ervaart.

Het beste is dus om geen geurende kaarsen of theelichtjes te kiezen. Mijn roestkleurige glazen theelichthouders vond ik perfect passen bij deze tafelsetting.

Jules-and-louis-blog-herfsttafel-styling-kaarsen-branden-1

Bloemen als de eyecatcher van je tafel

En ook dat hoeft niet duur te zijn! Ik knipte wat witte roosjes af uit onze voortuin, een witte hortensia, en kocht daarbij in de lokale winkel een pakje gerbera’s, wit gipskruid en wat fijne eucalyptustakken.

De bloemen kan je dan ofwel in 1 grote schaal of vaas schikken, of verdelen over kleinere vaasjes. Het brengt sfeer, doet je tafel voller lijken én is een leuke eyecatcher.

Jules-and-louis-blog-herfsttafel-styling-pompoenen-detail-1

Verzamel of investeer in een mooi servies

Geef toe, het alledaags servies kan soms wat eentonig worden om te gebruiken. Soms kan het wel eens fijn zijn om een wat specialer servies boven te halen, wat je perfect kan combineren met wat je al hebt.

Verzamel je speciale porselein bijeen door mooie borden te kopen in de kringloop die op een gekke manier bij elkaar passen, of investeer in servies wat je na zoveel jaar nog altijd mooi zal vinden.

Jules-and-louis-blog-herfsttafel-styling-tips-1

Toon je persoonlijkheid

Gebruik je een tafellaken, placemats of onderborden? Alles kan en mag. Of heb je een leuk item wat in het oog springt, of een grappig peper & zoutvaatje? Zet het op je tafel! Je hebt direct een gespreksonderwerp! 

Je hoeft ook helemaal niet die stijve regeltjes te volgen hoe je de tafel dekt. Knoop je servetten eens, of plaats zelfgemaakte naamkaartjes? Je toont zo je creativiteit en maakt het geheel chic, zonder dat het té formeel wordt.

Ik maakte deze naamkaartjes zelf, net zoals deze glazen die ik ook als naamkaartje gebruikte.

Jules-and-louis-blog-detail-naamkaartje-herfsttafel-styling-1

Hoe stylen jullie de tafel wanneer jullie gasten hebben? Hebben jullie nog leuke tips?

Dankjewel voor deze gastblog met handige tips Inge!

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven