8 boeken met DIY ideeën voor in huis
boeken met zelfmaak ideeën huis

8 boeken met DIY ideeën voor in huis

Ben jij op zoek naar leuke boeken met DIY (zelf maak ideeën) voor in huis? In dit overzicht deel ik 8 leuke boeken met doe het zelf projecten voor in huis.

Zelf ben ik gek op Do It Yourselfs en altijd op zoek naar inspiratie. Die inspiratie doe ik niet alleen via blogs, Pinterest en tijdschriften op, maar ook door te bladeren door boeken met zelfmaak ideeën. Ik heb zelf dan ook een aardige stapel van deze boeken in huis.

Wil jij ook graag een boek met DIY projecten bestellen? Bekijk dan dit overzicht met de beste boeken voor DIY projecten voor decoratie en kleinmeubelen in huis.

Deze boeken zijn ook leuk om cadeau te geven aan een echte creatieveling. In dit artikel vertel ik je per boek voor welke hobby’s dit geschikt is en welk DIY boek bij jou past.

De beste boeken met DIY ideeën voor in huis

Smuk – Wimke Tolsma

Smuk staat in het Fries voor klein geluk en blogger Wimke deelt in dit boek 60 eenvoudige DIY projecten die jou dat kleine geluk geven. De meeste zelfmaak ideeën in dit boek kan je maken met spullen die je zelf al in huis hebt.

Het boek is opgedeeld in de 4 seizoenen, zodat jij leuke DIY projecten per seizoen kunt maken. Bijvoorbeeld een mini-kas in de lente, slingers van restjes textiel in de zomer, een wandhanger met kastanjes in de herfst en een messenkrans voor vogels in de winter. Naast DIY projecten vind je ook leuke recepten in dit boek.

In dit boek staan niet alleen heel veel leuke doe het zelf-projecten, maar het boek staat ook vol mooie fotografie. Ik blader dan ook regelmatig door dit boek ter inspiratie, hier word ik lekker zen van.

Doe het lekker zelf en Doe het lekker duurzaam – Imakin

Imakin heeft twee boeken uitgebracht, Doe het lekker zelf en de opvolger Doe het lekker duurzaam. In doe het lekker zelf staan 30 lifestyleprojecten met hout, papier, beton, servies, draad, leer, klei, inkt en verf, textiel, metaal. Zo is er voor iedereen wat wils!

Ik heb zelf het boek Doe het lekker duurzaam waarin 30 projecten staan die je van kringloopvondsten of oude accessoires in huis kunt maken. Er staan heel wat leuke ideeën in dit boek en ik heb er hier al meerdere van gemaakt.

Bekijk ook mijn uitgebreide review van dit boek.

51 DIY projecten – Katarina Natalie Andersen

In dit boek staan 51 leuke DIY projecten. van klok, messenhouder tot kapstok. Voor de zelfmaak ideeën uit dit boek gebruik je vooral beton, verf, hout en steigerbuizen. Ook komen er minder gebruikelijke materialen voorbij zoals een kabelhaspel.

Dit boek is perfect als je van de wat stoerdere en grovere materialen houdt. En ook in dit boek is de fotografie weer een lust voor het oog, ik blader dan ook regelmatig ter inspiratie door dit boek.

Maak het zelf – Pascalle Bonnier en Mathijs Kok

Van naaien tot zagen, van breien tot het zelf maken van cosmetica: in Maak het zelf komen allerlei verschillende zelfmaakprojecten voorbij. Leer hoe je van een gewone stoel een schommelstoel maakt en toveren een autoband om tot comfortabele poef.

Met een handig stappenplan leer jij unieke woonaccessoires en meubels te maken voor in huis.

Hebbers Do-It-Yourself boek – Linda Dikken

Met het Hebbers Do-It-Yourself boek krijg je toegang tot maar liefst veertig nieuwe do-it-yourselfs.

Van een telraam in pastelkleuren tot aan een klembord van beton. Je vindt projecten voor elke kamer in huis, inclusief één compleet hoofdstuk dat gewijd is aan kerst. 

Easy Homemade Pottery – Francesca Stone

Dit is het enige Engelstalige boek in het rijtje, maar zeker de moeite waard. Dit boek staat vol leuke ideeën om met polymeer klei en luchtdrogende klei leuke plantenpotten, servies en meer mooie decoratie voor in huis te maken.

199 DIY’s voor jezelf en je huis – Madame Creatief

Hou jij juist meer van handwerken, naaien, haken, breien en knutselen? Dan is het boek 199 DIY’s voor jezelf en je huis een aanrader. In dit boek staan bijvoorbeeld ideeën voor het maken van lampenkappen, kussens, een krijtbord of een babydekentje.

Ook staan er simpele ideeën in dit boek die leuk zijn om samen met je kinderen te maken.

Zoals je ziet zijn er heel wat leuke boeken met zelfmaak ideeën voor in huis. Elke creatieveling zou minimaal één van deze boeken in huis moeten hebben. Zelf vind ik het heerlijk om deze boeken regelmatig door te bladeren en krijg ik er direct inspiratie van.

Welk boek uit dit lijstje is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

beste boeken diy projecten

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven