4 redenen om voor tegels in de hal te kiezen
vloertegels hal voordelen

4 redenen om voor tegels in de hal te kiezen

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in de hal? Denk dan eens aan een tegelvloer. Deze vloer is namelijk ontzettend praktisch en duurzaam. Ook kan je er alle kanten mee op.

Wij hebben zelf 8 jaar geleden voor een tegelvloer met opvallende patronen gekozen, maar er is nog veel meer mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor betonlook tegels voor de hal.

In dit artikel vertel ik je graag meer over de voordelen van tegels in de hal. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast over een tegelvloer als ik.

1. Duurzaam en slijtvast

Tegels zijn ontzettend krachtig en slijtvast. Hiermee zijn tegels een duurzame keuze voor in huis. De tegels in onze hal liggen er alweer 8 jaar in en er is nog geen beschadiging te zien. Dit in tegenstelling tot onze laminaat vloer op de bovenverdiepingen, waar inmiddels wel het een en ander beschadigd is.

Zeker met jonge kinderen in huis kan een tegelvloer hierom een goede keuze zijn, want de kans op beschadigingen op de vloer is minimaal.

2. Talloze stylingopties

Je kunt het zo gek niet bedenken of de tegel is wel in die kleur of dat patroon te verkrijgen. Je kunt voor een betonlook vloer kiezen, een houtlook vloer of voor mooie patronen op de vloer.

Ook mozaïektegels met een kleurrijke twist zijn een mogelijkheid. En wat dacht je van een terrazzo vloer? Het is zelfs mogelijk om meerdere kleuren tegels met elkaar te combineren, zodat je een optische illusie kan creëren. Ook kan je de tegels in verschillende motieven leggen, zoals visgraat of Hongaarse punt.

Zo kan je bijvoorbeeld de hal er breder, of langer, uit laten zien door van verschillende tegels of legpatronen gebruik te maken.

3. Makkelijk schoon te maken

Een tegelvloer maak je ontzettend makkelijk schoon. Door te stofzuigen haal je vrijwel al het vuil er al af. En met de dweil poets je de vloer razendsnel schoon.

Zelf gebruik ik het liefst een stoomreiniger voor het dweilen van de vloer, je hebt hier namelijk geen schoonmaakmiddel bij nodig en je hoeft geen kracht te zetten voor het verwijderen van het vuil.

Zeker als je jonge kinderen of huisdieren hebt is een tegelvloer een fijne optie, omdat deze vloer zo snel en makkelijk schoon te maken is.

4. Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Tegels geleiden warmte en kou ideaal. Dat is waarom je tegels goed kunt combineren met vloerverwarming of zelfs met een waterpomp. De tegels worden namelijk snel warm als de vloerverwarming aan staat en geleiden de warmte zo goed mogelijk, waardoor je minimaal warmteverlies hebt.

En met warme zomers zijn tegels ook ideaal, want dan blijft de tegelvloer juist lekker koel. Dat is heerlijk om met blote voeten overheen te lopen. Ons hondje ligt ook heel graag op warme dagen op de tegelvloer om de verkoeling op te zoeken.

Wij hebben de vloer ook laten leggen in de wc, zodat er mooi één geheel ontstaat. Dit hoeft natuurlijk niet perse, maar omdat in de wc ook vaak voor een tegelvloer gekozen wordt is dit wel een praktische oplossing.

Extra tip: kies voor een deurmat op het vloerluik

Op het vloerluik voor de kruipruimte hebben wij trouwens een deurmat op maat liggen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen deze te betegelen, maar wij vonden dit de handigste optie.

De deurmat kan zo namelijk niet wegglijden en ligt tegelijkertijd op dezelfde hoogte als de tegels. Zo valt hij veel minder op dan wanneer je deze bovenop de tegels legt.

deurmat vloerluik tegels

En een deurmat in de hal is natuurlijk wel zo handig om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk vuil het huis in komt.

Er zijn dus genoeg redenen om voor een tegelvloer in de hal te kiezen. Welke tegels voor in de hal zou jij kiezen?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven