Eén vloer kiezen of vloeren combineren? Hier moet je op letten
verschillende vloeren combineren 2

Eén vloer kiezen of vloeren combineren? Hier moet je op letten

Als je een nieuwe vloer voor je woning gaat uitkiezen dan komt er een hoop op je af. Welk type vloer is het beste? Past deze vloer ook binnen je budget? En welke kleur vloer kies je uit?

Nu kan je voor heel het huis dezelfde vloer uitkiezen, maar de meeste mensen kiezen niet voor één type vloer. Soms is het praktischer om voor verschillende vloeren in huis te kiezen.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om vloeren te combineren in huis. Je kunt voor verschillende type vloeren in huis kiezen, door bijvoorbeeld tegels en laminaat te combineren. Maar je kunt ook één materiaal kiezen en daarbij verschillende soorten combineren. Het PVC vloeren assortiment is bijvoorbeeld erg uitgebreid en hiermee kan je meerdere combinaties maken.

In de badkamer kiezen de meeste mensen bijvoorbeeld liever voor tegels, maar in de slaapkamer is dit weer minder praktisch. En bij een pvc vloer kan je er ook voor kiezen om in de woonkamer een visgraat motief te kiezen en in de rest van het huis voor een rustiger motief.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden. Maar hoe combineer je nu verschillende vloeren? En is het niet verstandiger om voor maar één vloer te kiezen? Hier moet je op letten bij het wel of niet combineren van vloeren in huis.

Eén vloer per verdieping kiezen

Er wordt bijna nooit voor één vloer voor het hele huis gekozen. In de badkamer en toilet is het meestal praktischer om voor tegels te kiezen, omdat de meeste andere vloersoorten hier niet geschikt zijn. Ook kiezen veel mensen voor een andere vloer op de benedenverdieping, bijvoorbeeld een iets duurdere vloer die beter tegen een stootje kan.

Toch zijn er veel mensen die wel één vloer per verdieping (op de wc en badkamer na) kiezen. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Het scheelt keuzestress en het is makkelijker om maar één vloer uit te kiezen.
  • Het oogt rustiger en ruimtelijker als elke kamer op één verdieping dezelfde vloer heeft.
  • Als je dezelfde vloer op één verdieping kiest dan kan je een vloer zonder drempels plaatsen. Ook dit oogt rustiger en heeft als voordeel dat je makkelijker de vloer kan schoonmaken.

Wij hebben zelf op de bovenverdiepingen één vloer uitgekozen. Een bewuste keuze, want het scheelde en hoop keuzestress, de vloer was een budgetkeuze en lekker neutraal waardoor hij overal goed bij past.

dezelfde vloer verdieping

Meerdere vloeren per verdieping kiezen

Er zitten dus best wat voordelen aan het kiezen van één vloer per verdieping. Toch kan je ook prima meerdere vloeren per verdieping kiezen.

Dit zijn de voordelen van meerdere vloeren per verdieping:

  • Per ruimte kan je heel bewust voor een andere stijl kiezen. Wij hebben bijvoorbeeld zelf in de hal en wc tegels met een druk patroon liggen. Super mooi, maar veel te druk voor de woonkamer. Door deze vloer niet voor de gehele verdieping te kiezen, maar voor slechts een deel kan dit wel heel goed.
  • Soms is het ook uit praktisch oogpunt om voor een gedeelte van de verdieping een andere vloer te kiezen. Bijvoorbeeld een tegelvloer in de keuken omdat dit makkelijker schoonmaken is of vloerbedekking in de kinderkamers als zachte ondergrond.
  • Ook kan het een budgetkeuze zijn om voor een aantal ruimtes een goedkopere vloer te kiezen. Bijvoorbeeld voor een gedeelte van de zolder die weinig gebruikt wordt of voor de bijkeuken die vooral als opslagruimte gebruikt wordt.
verschillende vloeren combineren

Als je voor verschillende vloeren per verdieping kiest is het wel slim om na te denken hoe je dit mooi kan combineren en de vloeren in elkaar kunt laten overlopen.

Op de website kan je verschillende vloertypes bekijken voor inspiratie om vloeren te combineren.

Het is het mooist om voor een duidelijk contrast tussen de vloeren te kiezen. Kies je kleuren die te dicht op elkaar liggen dan kan dit minder mooi uitpakken. Een eiken laminaatvloer die overloopt in een crèmekleurige vinyl kan bijvoorbeeld flets ogen en zelfs een beetje vloeken. Dit hoeft natuurlijk niet perse zo te zijn, alles hangt af van de precieze kleuren en materiaalkeuzes.

Ook in een kleine ruimte kan je beter niet meerdere vloeren met elkaar combineren. Heb jij een kleine woonkamer met open keuken? Kies dan liever voor één vloer, want dit oogt ruimtelijker. Met verschillende vloeren wordt het al snel te druk en kan het chaotisch ogen.

Succes met kiezen!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven