Leuk idee: een krans aan de deur of in de tuin met kerst
leuke kerstkransen overzicht

Leuk idee: een krans aan de deur of in de tuin met kerst

Zelf vind ik het altijd heel gezellig om een krans op te hangen met kerst. Dit kan bijvoorbeeld aan de voordeur, maar ook gewoon in huis. Vorig jaar had ik een hele grote krans in de tuin staan en dit stond ook super gezellig.

Hoe minimalistischer de krans, hoe langer je hier plezier van hebt. Je kunt deze namelijk ook rustig in januari (of zelfs nog langer) laten staan. In de soms wat saaie wintermaanden ziet de voordeur of tuin er zo een stuk gezelliger uit.

Je kunt kiezen voor een kerstkrans met lichtjes, dit vind ik vooral buiten erg leuk. Een kerstkrans met (nep) groen is het populairst en verkrijgbaar in allerlei verschillende varianten, maar er zijn bijvoorbeeld ook leuke kransen van vilt of met alleen maar lampjes te koop.

In dit artikel heb ik leuke kransen, inclusief een aantal zelfmaakideeën voor je op een rij gezet.

Kransen voor buiten (en binnen) aan de deur

Deze kransen kan je zowel buiten ophangen als binnen aan een deur. De kransen met lichtjes staan ‘s avonds heel sfeervol in het donker en de kransen met groen zijn zowel overdag als ‘s avonds prachtig om te zien.

Je kunt kiezen voor een krans met nepgroen, zodat je er jaren mee kan doen. Maar een krans met echt groen, zoals krans Nobilis, is vaak nog net wat mooier en hier kan je ook maandenlang plezier van hebben.

Tip: kijk ook eens op de markt. Hier zijn vaak heel simpele kransen met alleen maar dennentakken te koop. Zeker als je van minimalistisch houdt is dit erg mooi om te zien en vaak zijn deze kerstkransen ook heel goedkoop!

buiten gezellig kerst 2

Kerstkransen voor binnen

Niet elke krans is geschikt om buiten op te hangen. Kerstkransen van kunstgroen zijn hier niet altijd geschikt voor en ook kan je voor een originele kerstkrans kiezen, bijvoorbeeld van vilt.

Het is beter om deze binnen op te hangen en ook hier komt een kerstkrans heel mooi tot zijn recht. Deze kerstkransen kan je aan de deur ophangen, maar staan ook heel leuk aan de muur.

Tip: wil je een krans ophangen aan de deur zonder de deur hiermee te beschadigen? Dat kan heel eenvoudig met deze deurhaak. Ook heel handig om bijvoorbeeld een ochtendjas of handdoek aan de deur op te hangen!

Leuke zelfmaak ideeën met kerstkransen

Naast een kerstkrans kopen kan je natuurlijk ook een kerstkrans zelf maken. Dit wil ik ook altijd nog eens doen en ik hoop hier dit jaar eindelijk tijd voor te hebben.

Om een kerstkrans zelf te maken heb je de volgende dingen nodig:

  • Cirkel van ijzerdraad of hout (of een basis strokrans);
  • IJzerdraad;
  • Verschillende soorten groen. Bijvoorbeeld dennengroen en verschillende soorten eucalyptus;
  • Kniptang
  • Eventueel andere versiering zoals dennenappels, led-lampjes of kerstballen

Natuurlijk kan je een kerstkrans ook op andere manieren maken. Zo maakte ik vorig jaar deze kerstkrans van kerstballen.

Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Platte cirkel van piepschuim
  • Oude kerstballen van plastic
  • Lijmpistool

Je bevestigd de kerstballen met het lijmpistool aan de piepschuim krans. Je kunt het beste met de grootste kerstballen beginnen. Van groot naar klein vul je zo de krans, net zo lang tot je tevreden bent.

Dit is een hele leuke kerstkrans zelf te maken.

Zoals je ziet zijn er heel wat verschillende kerstkransen te koop, of te maken, als kerstdecoratie in huis of in de tuin.

Vind jij een kerstkrans ook zo gezellig staan?

Liefs, Ilse

Bewaar dit bericht op Pinterest voor later:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven