7 duurzame schoonmaakproducten die je kunt kopen bij HEMA

7 duurzame schoonmaakproducten die je kunt kopen bij HEMA

Ik wil al een tijdje een aantal schoonmaakmiddelen en huishoudartikelen vervangen voor een duurzamere keuze. Maar ik vind dit best wel lastig, want wat is nu een goede – en betaalbare – keuze.

Toen ik laatst in de HEMA was viel het mij op dat ze steeds meer schoonmaakmiddelen hebben die een duurzame en bewuste keuze zijn. Al eerder heb ik hier wat producten gekocht en het assortiment duurzame huishoudartikelen was ook nu weer uitgebreid.

Ik heb meteen mijn winkelmandje vol met deze producten gegooid. De meeste producten gebruiken wij nu enkele maanden en ik ben tot nu toe heel enthousiast over deze producten.

Benieuwd welke duurzame schoonmaakproducten voor in het huishouden HEMA verkoopt? Ik deel het graag met je.

schoonmaken hema duurzaam

7 duurzame schoonmaakproducten van HEMA

1. Schuursponsjes van gerecycled materiaal

Ik gebruik deze schuursponsjes van (gedeeltelijk) gerecycled materiaal nu al best een tijdje. Ze maken net zo makkelijk en krasvrij schoon als de gewone schuursponsjes, maar zijn een veel duurzamere keuze.

De schuursponsjes zijn tegelijkertijd een veel goedkopere keuze dan de meeste gerecyclede schuursponsjes bij de duurzame webshops.

2. Vaatdoekjes van plantaardig materiaal

Wist je dat in traditionele vaatdoekjes vaak plastic zit? Een deel komt in het water terecht bij het wassen en als je het vaatdoekje weggooit dan is dit niet goed recyclebaar.

Gelukkig heeft HEMA een duurzaam schoonmaak alternatief.

Deze vaatdoekjes van plantaardig materiaal gebruik ik nu ongeveer een half jaar. De doekjes zijn gemaakt van viscose en een hernieuwbaar plantaardig materiaal. In een verpakking zitten 5 vaatdoekjes.

3. Eco toilet

De eco toilet reiniger van HEMA is echt een super goed alternatief voor de minder duurzame toiletreinigers uit de supermarkt. Hij reinigt net zo goed, maar is veel beter voor het milieu.

Op dit moment lijkt de Eco toilet reiniger niet via de website verkrijgbaar, hopelijk is deze nog wel verkrijgbaar in de winkel.

4. Eco Glas

Een beter alternatief voor Glassex is Eco Glas van HEMA voor het reinigen van ruiten en spiegels. Zelf gebruiken wij deze sinds kort voor het schoonmaken van spiegels en deze werkt net zo goed.

Tip: zelf gebruik ik voor het reinigen van ruiten vaak deze handige ruitenreiniger met een scheutje azijn, maar deze is minder handig voor spiegels. Voor het snel schoonmaken van spiegels is Eco Glas van HEMA een goed alternatief.

Ook de Eco Glas lijkt op dit moment niet verkrijgbaar op de site van HEMA.

hema duurzame huishoudartikelen

5. Composteerbare pedaalemmerzakken voor bio afval

Wij gebruiken alweer een hele tijd composteerbare pedaalemmerzakken voor ons gft-afvalbakje. Zo blijft het prullenbakje een stuk schoner en zelfs voor de kliko kan je grotere zakken kopen om de kliko schoner te houden.

De HEMA heeft alleen de kleinere zakken, maar deze zijn ideaal om je gft-afval in te verzamelen.

6. Gerecyclede wasknijpers

Natuurlijk zijn houten wasknijpers de beste duurzame keuze, maar deze gaan relatief snel kapot en zeker bij zwaardere was is het lastig hier de was mee op te hangen.

Het is dus niet zo gek als je voorkeur naar wasknijpers van plastic uitgaat. Gelukkig verkoopt HEMA gerecyclede wasknijpers. Deze bestaan voor 100% uit gerecycled plastic en zijn beoordeeld met een 4,8. Een kind kan de was doen. Nou ja, bijna dan.

7. Cederhouten ballen

Deze cederhouten ballen zijn een duurzaam alternatief voor mottenballen. Mottenballen zijn namelijk helemaal niet duurzaam en met deze houten balen voorkom je ook motten.

Naast deze ballen verkoopt HEMA ook houten ringen die je makkelijk aan een kledinghanger op kunt hangen. De ringen en ballen geven ook nog eens een aangename geur af.

Het is fijn om te zien dat HEMA steeds meer duurzame en ecologische schoonmaakproducten en huishoudartikelen aanbied. Deze producten zijn relatief goedkoop en dat maakt de stap voor een duurzame keuze voor veel mensen een stuk kleiner.

Had jij deze producten van HEMA al in de winkel gezien?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven