Onze badkamer met terrazzo tegels
badkamer makeover

Onze badkamer met terrazzo tegels

Eindelijk kan ik jullie de make-over van onze badkamer laten zien. Ruim een jaar geleden liepen we voor het eerst een badkamerwinkel in en we werden direct verliefd op de mooie terrazzo tegels.

Het heeft even geduurd voor de verbouwing ook echt op de planning stond, maar inmiddels is de aannemer klaar en kan ik jullie het resultaat laten zien.

Nog niet alles is af. We willen nog een kleurtje op de muur en iets met de verlichting in de badkamer doen. Hierbij denken we aan ledstrips voor binnen, maar ook daar zijn we nog niet uit.

Ik laat jullie graag het resultaat (tot nu toe) zien en vertel meer over onze keuzes.

Terrazzo tegels combineren met grijs

De keuze voor tegels was best een uitdaging. We zouden maar een deel van de badkamer aanpakken, namelijk de douche en het wasmeubel. Met de douche hadden we veel problemen en daardoor moest deze aangepakt worden. En omdat we graag meer opbergruimte in de badkamer wilden, zochten we een nieuw badkamermeubel.

De grijze tegels die al op de muur zaten zouden dus grotendeels blijven. Het was niet meer mogelijk om precies dezelfde tegels te vinden voor in de badkamer, daarom zochten we tegels die mooi zouden combineren met de grijze badkamertegels.

We werden in de winkel direct verliefd op de terrazzo tegels, maar het was wel de vraag of deze mooi zou combineren met de grijze tegels. Uiteindelijk vonden we de tegels Faetano Frammenti Bianco. In deze tegels zit veel grijs verwerkt, wat mooi matcht met de grijze tegels.

De bruintinten in deze terrazzo tegel matchen weer mooi met het vintage badkamermeubel dat we kochten en brengen direct ook meer sfeer en warmte in de badkamer.

terrazzo tegels bruin grijs

Wil jij een terrazzo tegel combineren met andere tegels of kleuren in de ruimte? Zorg dan dat er overlap in de kleur zit, waardoor er meer eenheid in de ruimte ontstaat.

Onze badkamer heeft een nostalgisch tintje met het vintage badkamermeubel, de terrazzo tegels en de douchedeur die eerder ook al in de badkamer zat.

Omdat wij veel problemen hadden met de inbouw douchekranen en de afvoer van de douche hebben we hier deze keer voor een praktische oplossing gekozen. Geen inbouw douchekraan meer, maar een mooie opbouw douchekraan om problemen te voorkomen.

We hebben lang getwijfeld over een andere kleur douchekraan, maar omdat er veel wisselende verhalen over het schoonmaken van gekleurde kranen zijn, hebben we ook hier voor veilig gekozen.

En de douchegoot is extra breed, ook om hier problemen mee te voorkomen. Het water liep voorheen namelijk niet goed weg en, naast een slecht aangelegde afgoot, was een te kleine drain hier de oorzaak van.

terrazzo tegels douche vloer en wand

Verlichting in de badkamer

Eigenlijk is de verlichting in de badkamer nog niet af. We hebben de spiegel in de badkamer wel vervangen voor een spiegel met ingebouwde led verlichting en verwarming, maar behalve een simpele plafondlamp is er verder nog geen verlichting in de badkamer.

We hebben wel nagedacht over een spanplafond in de badkamer met verlichting, maar voorlopig past dit niet binnen ons budget. Een goedkopere optie is kiezen voor ledstrips.

Ledstrips, met de juiste waterdichtheid, kunnen namelijk ook prima in de badkamer en zijn stukken goedkoper. Ook kan je hier leuke accenten mee aanbrengen, zoals een ledstrip onder het badkamermeubel of in het nisje in de douche.

Hopelijk komen we er volgend jaar aan toe dit eens goed aan te pakken. Voor nu staan er nog wat andere klussen op de planning, maar dit is wel iets waar we nog mee aan de slag willen om het helemaal af te maken.

Ander kleurtje op de muur

Voorheen zat er een terracotta kleur op de muur in de badkamer, maar voor de verbouwing heb ik de muur (tijdelijk) wit geverfd. Dat was wel zo handig, omdat het nieuwe badkamermeubel een andere maat heeft en er anders gekke kleurverschillen zouden ontstaan.

Maar het kille wit, dat is toch niet helemaal onze kleur. We willen dus nog een andere kleur op de muur, maar zijn er nog niet helemaal uit wat. Misschien gaan we voor groen, dat is een kleur die altijd goed bevalt. Maar warm wit of beige, of misschien juist wel een hele lichte roze tint, het zijn allemaal tinten die mooi zouden staan in de badkamer.

badkamer terrazzo tegels

In de kerstvakantie hopen we tijd te hebben om de badkamer te verven, dus dan wordt het tijd om een definitieve keuze te maken.

Badkamer accessoires

Ook qua accessoires mag er nog wel het e.e.a. veranderen. Er staat nu nog een te grote en lelijke prullenbak die voor de foto altijd uit het zicht wordt gezet. En voor onze elektrische tandenborstels zoeken wij nog een goede houder. En eigenlijk mogen de toiletaccessoires ook wel vervangen worden.

Nog iets om binnenkort aan te pakken dus, want zorgvuldig uitgekozen badkameraccessoires zorgen echt voor meer sfeer in de badkamer.

Maar we zijn al erg blij met de veranderingen in de badkamer. De terrazzo tegels maken de badkamer echt helemaal af.

terrazzo tegels en grijze tegels

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven