Het schilderen van je huis: dit komt er bij kijken | InteriorTwin
makeover voortuin

Het schilderen van je huis: dit komt er bij kijken

Wij wonen nu ruim drie jaar in onze nieuwbouwwoning en komend voorjaar is het toch echt tijd om ons huis opnieuw te schilderen. Ik ben mij alvast gaan oriënteren of we dit zelf gaan doen of dat we kiezen voor een huisschilder.

Daarvoor heb ik op een rijtje gezet wat er bij komt kijken om het huis aan de buitenzijde te schilderen. Deze informatie deel ik graag met jullie.

Wanneer is het tijd om je huis te schilderen?

Het is natuurlijk eerst belangrijk om te weten wanneer het tijd is om je huis te schilderen. Gemiddeld moeten de kozijnen van een huis eens in de 5 jaar geverfd worden. Heb je, net als wij, de hele dag de zon op de kozijnen staan? Dan kan het zijn dat je eerder aan de slag moet.

Als er blaasjes of scheurtjes in het schilderwerk komen, de verf beschadigd of verkleurd is of het schilderwerk begint af te geven dan is het tijd om de kozijnen, deuren of dakkapel te verven. Bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel kan je bijvoorbeeld met de dakkapellen specialist overleggen binnen hoeveel tijd je opnieuw de dakkapel zou moeten verven.

Wat komt er kijken bij het verven van je huis?

De buitenzijde van je huis verven is ingewikkelder dan de binnenzijde. Door de invloeden van zon, regen en vuil is het belangrijk dat het schilderwerk goed gebeurd.

Ook kan je niet overal zomaar bij. Je hebt een trap of steiger nodig om bij de hogere verdiepingen te kunnen. Daarnaast is het een flinke klus om heel de buitenzijde van je woning aan te pakken.

Wil je het toch zelf gaan doen? Let dan op deze dingen:

– Het buitenwerk moet je extra goed ontvetten. Alleen ammoniak is hierbij niet voldoende.

– Is het houtwerk vochtig? Wacht dan eerst tot dit goed is opgedroogd voor je gaat verven. Anders kan de verf zich niet goed hechten.

– Je kan beter niet verven in de winter. Door de temperatuur duurt het lang voor de verf droogt en als het echt koud is kan de verf zelfs bevriezen.

– Ook kan je beter niet verven bij te hoge temperaturen. De verf droogt dan snel, waardoor er strepen zichtbaar kunnen worden.

– Gebruik niet te goedkope verf. Omdat het schilderwerk buiten veel te verduren heeft kan je beter voor iets duurdere verf gaan wat langer meegaat. Beter iets duurdere verf dan elke twee jaar opnieuw verven toch?

Voor ons is het duidelijk: het verven van het huis is niet zo makkelijk als een kozijn verven aan de binnenzijde. Wij gaan dit klusje dus uitbesteden. Om geld te besparen gaan we volgend jaar met onze buren overleggen om het allemaal gelijktijdig aan te pakken.

En hoe zorgen jullie voor het schilderwerk aan het huis? Doen jullie dit zelf of besteden jullie dit uit?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven