DIY: wandorganizer voor in de hal - InteriorTwin
zelf een wandorganizer voor in de hal maken

DIY: wandorganizer voor in de hal

Ik heb weer een superleuke DIY gemaakt die ik graag met jullie wil delen. Onze hal kon namelijk nog wel een handige opberger gebruiken om alle spullen van onze hond Jackie netjes op te ruimen.

Ik besloot om zelf een wandorganizer te maken. Maar ook zonder hond in huis is deze organizer super handig om bijvoorbeeld sleutels, post en meer in op te bergen.

Ik laat je graag zien hoe ik deze opberger in de hal heb gemaakt en vertel je meer over de spaaractie bij Deen supermarkten waar je voor flinke korting op Bosch gereedschap kan sparen. Want met goed gereedschap wordt het een stuk makkelijker om deze DIY, of één van de andere DIY’s die ik eerder op de blog heb gedeeld, te maken.

DIY: maak zelf een wandorganizer

Benodigdheden voor de wandorganizer

 • Houten plank
 • Houten bakjes (je kan ook zelf bakjes maken, maar ik vind het een stuk makkelijker om deze kant en klaar te kopen)
 • Leren wandgrepen
 • Spijkers en schroeven (zorg ook voor een aantal schroeven met haakje, waar je bijvoorbeeld sleutels of een hondenriem aan kan ophangen)
 • Verf in kleur naar keuze
 • Houtlijm

Werkwijze

 1. Bepaal eerst de compositie van de wandorganizer. Zelf heb ik eerst de plek van de houten bakjes bepaald en daarna de haakjes voor de hondenriem / sleutelhangers en leren wandgrepen. De wandgrepen heb ik zelf geknipt van een stuk restleer, maar deze kan je ook kant-en-klaar kopen. Maak dan een foto van de compositie, zodat je later nog weet hoe je alles hebt neergelegd. Klopt de maat van de houten plank niet in verhouding tot de compositie? Zaag deze dan eerst op maat. Bij voorkeur laat je de houten plank al op maat zagen in de bouwmarkt of gebruik je een zaagtafel. Ik ben zelf aan de slag gegaan met een elektrische zaag op een niet zo stabiele ondergrond, met een scheef resultaat als gevolg. Oeps!
 2. Nu kan je de houten bakjes met houtlijm vastzetten. Ga je de bakjes straks zwaarder belasten? Zet ze dan ook met schroeven vast.
 3. Leg de rest van de materialen aan de kant en verf de organizer in een kleur naar keuze. Vergeet niet om eerst met grondverf te beginnen. Ik had nog wat houtverf Quiet Clearing over en besloot de wandopberger in deze trendkleur te verven.
 4. Zet daarna de haakjes voor de sleutelhanger en de leren greepjes vast. Omdat er nauwelijks gewicht aan de leren greepjes komt te hangen kan dit ook met spijkers. Pas op dat je nog iets onder de houten plaat legt, zodat je niet de spijkers in de ondergrond vastslaat. Daarna kan je aan de achterkant de spijkers plat slaan, zodat ze niet meer uitsteken.
 5. Boor op de 4 hoeken gaatjes, zodat je deze straks makkelijk kan vastschroeven. Dit kan makkelijk met een Bosch accu-boormachine. Ook hiervoor kan je nu korting bij Deen supermarkten sparen, super handig!
 6. Kijk daarna op welke hoogte de wandorganizer moet komen te hangen en teken op de 4 hoeken de gaatjes af. Zorg ervoor dat de organizer waterpas komt te hangen. Ik gebruik hiervoor de lijnlaser / waterpas van Bosch. Deze kan je met tape aan de muur vastplakken, zodat je beide handen vrij hebt om de punten op de muur af te tekenen. Super handig! Normaal zou ik bij deze stap mijn man om hulp moeten vragen, maar dat was nu niet meer nodig. Ook voor de lijnlaser van Bosch kan je kortingspunten bij Deen supermarkten sparen.
 7. Daarna kan je de wandorganizer vastschroeven. Ook hier gebruik ik weer de Bosch accu-boormachine voor, zo makkelijk! De Bosch accu-boormachine is multifunctioneel en met een handige schroef- en bitset kan je deze voor verschillende klussen gebruiken.
bosch laser - waterpas_
bosch accuboormachine_

En klaar is je wandorganizer. Achter de leren wandgrepen heb ik wat leuke kaarten opgehangen en verder is hij vooral praktisch in gebruik. In de bakjes liggen spullen van Jackie en aan de haakjes kan ik haar riem opgehangen.

Sparen bij Deen supermarkten

De spaaractie bij Deen supermarkten is inmiddels afgelopen. Maar wie weet komt deze te leuke spaaractie opnieuw voorbij, dus hou Deen supermarkten in de gaten!

wandorganizer hal
wandorganizer gang jackie

Ga jij ook binnenkort met deze DIY aan de slag?

Liefs, Ilse

Nog meer inspiratie lezen? Bekijk dan hoe deze handige organizer ervoor zorgt dat ik nooit meer wat kwijt ben.

samenwerking bedrijven
maak zelf een wandorganizer

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven