Dit is de reden dat wij kozen voor een terras van composiet in de tuin
composiet vlonderplanken in de tuin

Dit is de reden dat wij kozen voor een terras van composiet in de tuin

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat onze tuin flink verbouwd werd. Wij besloten namelijk onze parkeerplaats in te ruilen voor een extra stuk terras. Hiervoor kozen wij voor vlonderplanken van composiet. Een hele bewuste keuze, waar ik je in dit artikel graag meer over vertel.

Misschien vind je dit ook leuk: bijzondere planten voor in de tuin

Op de plek van de parkeerplaats liggen twee zware betonnen platen. Om deze te kunnen verwijderen zouden wij dure machines in moeten huren, omdat deze platen veel te zwaar zijn om zelf te tillen. Daarnaast wilden wij dat de plek in de toekomst weer makkelijk een parkeerplaats zou kunnen worden. Stel dat wij ooit toch een tweede auto willen aanschaffen of we besluiten te verhuizen dan moet de plek weer als parkeerplaats gebruikt kunnen worden.

De betonnen platen zouden dus blijven liggen. Om de plek toch als tuin te kunnen gebruiken zou er dus een terras overheen gebouwd moeten worden. We hebben even getwijfeld tussen hout of composiet, maar omdat ik al veel goede dingen gehoord had over vlonderplanken van composiet was de keuze snel gemaakt. Ook onze klusjesman was enthousiast over composiet. Hij heeft de vlonderplanken van composiet voor ons besteld, maar dit kan je ook makkelijk zelf doen, bijvoorbeeld online bij woodcomposiet.nl.

composiet vlonderplanken houtlook

Voordelen composiet vlonderplanken

Zoals ik al zei was het een hele bewuste keuze voor ons om voor composiet vlonderplanken te kiezen, omdat deze een aantal voordelen heeft t.o.v. hout.

Dit zijn de voordelen:

  • Waar hout verkleurd door weersinvloeden als de zon, gebeurd dit niet bij composiet. Composiet is namelijk kleurvast.
  • Je hebt minder last van algen / groene aanslag dan bij hout, waardoor composiet minder onderhoud nodig heeft.
  • Je hoeft composiet niet te onderhouden met olie of beits.
  • Composiet trekt niet krom en scheurt niet, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout of bamboe.
  • Composiet bestaat (meestal) uit gerecycled kunststof en restmaterialen en is daarmee een duurzaam materiaal om toe te passen in de tuin.

Tot nu toe zijn wij heel tevreden over de composiet vlonderplanken in de tuin. We kozen voor een kleur in houtlook, deze kleur sluit het beste aan bij de rest van de tuin en sluit mooi aan bij onze overkapping.

Toch zou ik er niet snel voor kiezen om een schutting of tuinmeubel ook in composiet te laten uitvoeren. Als je goed kijkt zie je namelijk dat het kunststof is en geen natuurlijk materiaal. Maar ik hou van planten en natuurlijke materialen in de tuin.

Zo bestaat een groot deel van de schutting in de tuin uit kokosmatten. En ik ben bang dat de tuin er te ‘plastic’ uit komt te zien als de schuttingen allemaal uit composiet planken zouden bestaan. Maar voor het terras vind ik dit echt de beste oplossing en zou ik vanwege de voordelen echt niet anders meer willen. Het terras wordt het intensiefst gebruikt en het is daarom belangrijk dat deze stevig en onderhoudsvriendelijk is.

Heb jij composiet tuinmateriaal? En wat is jouw ervaring ermee?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
voordelen van composiet vlonderplanken in de tuin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven