Originele en inspirerende ideeën voor boven het bureau - InteriorTwin
originele ideen voor boven het bureau

Originele en inspirerende ideeën voor boven het bureau

Hoe ziet jouw werkplek thuis eruit? Is het een hoekje ergens in huis waar je niet zoveel aandacht aan hebt besteed of vind je het juist belangrijk om een inspirerende werkplek te hebben? Zelf werk ik fulltime vanuit huis, dus voor mij is het belangrijk dat ik kan werken op een fijne plek. Motiverende quotes en inspirerende beelden mogen wat mij betreft dan ook niet ontbreken boven het bureau.

En alhoewel een posterwand erg leuk is, heb ik het liefste een flexibele oplossing om regelmatig nieuwe quotes op te kunnen hangen. Ik heb een aantal originele ideeën verzameld hoe je een inspirerende muur boven je bureau kan creëren.

Misschien vind je dit ook leuk: originele muurdecoratie – inspiratie en ideeën. 

1. Hang een draadrek aan de muur

Zelf heb ik een draadrek aan de muur opgehangen. Dit is een simpele en goedkope manier om regelmatig van decoratie te kunnen veranderen. Koop een aantal leuke clips en S-haakjes erbij, zo kan je regelmatig iets nieuws aan de muur hangen.

Een draadrek kan je bij de bouwmarkt kopen en de clips en S-haakjes bestel je online. Meer uitleg over het draadrek aan de muur lees je hier. 

draadrek boven bureau

2. Inspiratie aan een kurkwand

Nog zo’n leuk idee is om de wand te bekleden met kurkwand. Zo heb je een hele wand die je vol kan hangen met mooie quotes en posters. Arianne van het instagramaccount @haarlemshuisje heeft een oud vintage bureau gecombineerd met een kurkwand en het resultaat is echt super tof!

kurkwand achter bureau @haarlemshuisje
Fotocredits: @haarlemshuisje

3. Een pegboard boven het bureau

Ook een pegboard is heel leuk om boven het bureau op te hangen. Het voordeel van een pegboard is dat deze planken heeft, waardoor je er ook accessoires op kan zetten. Een mooi vaasje, een leuk plantje of andere leuke decoratie voor boven het bureau staat heel gezellig.

Je kan een pegboard zelf maken of kant en klaar kopen. op de blog van Go Gracy vind je een duidelijke uitleg hoe je zelf een pegboard maakt.

4. Wandlamp met tekst

Een super origineel idee om aan de muur op te hangen is deze wandlamp met tekst. Zo kan je elke keer een andere quote ophangen en heb je een originele lamp.

Bij mij staat deze lamp al heel lang op mijn verlanglijstje. Ik weet alleen zelf nog geen leuke plek om hem op te hangen, want de muur boven het bureau hangt hier vol genoeg met het draadrek.

5. Een oude deur aan de muur

Heb jij ergens nog een oude deur liggen? Geef hem dan een likje verf en hang hem aan de muur. Of zaag hem doormidden en zet hem rechtop op het bureau. Zo heb je een origineel (en goedkoop) memobord boven het bureau.

Maak er een aantal clips aan vast, zodat je er papieren aan kan hangen. Of schroef er een aantal haken in waar je leuke bureauaccessoires, zoals een schaar en tape, aan kan hangen.

6. Schoolbordverf op de muur

Nog een leuk idee is het om de wand boven het bureau te schilderen met schoolbordverf. Dit kan in het zwart, maar eventueel ook in een andere kleur, zoals Mardou deed met restjes matte muurverf in de speelhoek van haar dochter. Ook de oude deur bij punt 5 zou je met schoolbordverf kunnen verven.

Op de muur of deur kan je dan een aantal mooie quotes of tekeningen plaatsen. Maar je kan er bijvoorbeeld ook je to-do lijstje op een originele manier op plaatsen. Pas wel op dat je niet te vaak van tekst verwisseld, want het is nog best lastig om tekst met krijtstift weer te verwijderen.

7. Wandborden met quote

Ook deze wandborden met quote zijn super leuk om aan de muur te hangen. Omdat je deze wandborden zelf maakt kan je zelf kiezen uit de kleur en tekst, hoe leuk is dat? Deze DIY is een ideaal weekendproject om mee aan de slag te gaan.

Wat hangt er bij jou boven het bureau?

Liefs,

Ilse

originele en inspirerende ideeen voor de muur boven het bureau

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven