Groen make-over van de woonkamer - InteriorTwin
pokon makeover woonkamer

Groen make-over van de woonkamer

In deze blog wil ik je graag de groen make-over van onze woonkamer laten zien en je meer vertellen over een toffe winactie van Pokon waarbij je een groen make-over t.w.v. € 2.500 kan winnen.

Zo nu en dan sneuvelen er hier nog weleens plantjes, dus het was de hoogste tijd voor nieuwe planten in de woonkamer. Ik heb jammer genoeg geen groene vingers, maar ook zonder groene vingers kan je heel goed een woonkamer vol planten hebben. Ik vertel je er graag meer over.

Win een groen make-over t.w.v. € 2.500 van Pokon

-De winactie van Pokon is inmiddels afgelopen-

Tijd voor nieuwe planten

Het was de hoogste tijd voor een aantal nieuwe planten in de woonkamer. De lichtinval in onze woonkamer is heel slecht, waardoor lang niet alle planten het goed doen. En ook al geef ik de planten heel wat liefde, ik heb ook het talent om de planten teveel water te geven. Hierdoor zijn een aantal planten gesneuveld en een ander deel van de planten hebben het zwaar. Omdat er een aantal planten zijn verdwenen kwam er ruimte voor nieuwe planten.

De planten die het op het moment zwaar hebben heb ik overgepot in nieuwe kamerpotgrond van Pokon (€ 6.99 voor 20 liter). Het is goed voor je planten om ze regelmatig, naast nieuwe voeding, nieuwe potgrond te geven. De voeding die in de potgrond zit is namelijk maar voor een aantal maanden, daarom is het goed om ze 1 a 2 keer per jaar nieuwe potgrond te geven.

Planten make-over in de keuken

Sinds een tijdje heb ik een saaie hoek in de keuken. De bananenplant die eerst op deze plek stond is te groot geworden en daarom verplaatst. In de tuin had ik nog een mooie rode bananenplant staan die in de winter naar binnen verplaatst moet worden vanwege de vorst. Bij de Intratuin zag ik een mooie gouden bloempot op poten die ideaal is voor deze plek. Op de bodem van de pot heb ik eerst Pokon hydrokorrels (€ 6.99 p 10 l) gelegd. Hydrokorrels voorkomen wortelrot en verdrinking van de plant. Aangezien ik planten vaak teveel water geef is dit dus heel belangrijk. Daarna heb ik de kamerpotgrond van Pokon gebruikt om de grond aan te vullen.

Ik vond het nog wat saai nadat ik de rode bananenplant op zijn nieuwe plaats had gezet. Daarom heb ik er een plantentafel naast gemaakt. Hierop heb ik een gestekte Philondendron Scandens en een Calathea Rufibarba geplaatst. De Philondendron Scandens is één van mijn favoriete planten omdat deze het eigenlijk altijd goed doet. De Calathea Rufibarba heeft het juist wat zwaar en ik hoop dat hij met nieuwe potgrond en een plekje dichter bij het raam het toch nog gaat redden.

Nieuwe planten in de woonkamer

In de woonkamer waren er behoorlijk wat planten gesneuveld. Hierdoor had ik op zowel de salontafel als eettafel nu geen planten staan. Een goede reden om weer op zoek te gaan naar wat planten! De stippenplant (Begonia Maculata) stond al op mijn verlanglijstje en heeft een plek gekregen op de salontafel. Ook ontdekte ik de Philodendron White Measure. Dit schattige plantje met zijn bijzondere blad kreeg een plek op de eettafel. Om samenhang te creëren koos ik voor twee okergele plantenpotten voor op de salon- en eettafel.

Voor de groen make-over:

Na de groen make-over:

Op de vitrinekast ben ik al lange tijd aan het stoeien met decoratie. Wat losse planten, manden: ik heb al van alles geprobeerd, maar vind het snel onrustig en chaotisch. Ik kwam op het idee om zelf een grote plantenbak van steigerhout te maken. Dit is echt heel simpel, ik zal binnenkort een beschrijving op de blog zetten. Omdat ik graag meer rust wilde besloot ik te kiezen voor één simpel plantje i.p.v. een bak vol planten. De Pachira staat echt super leuk in de plantenbak.

Goede voeding voor de kamerplanten

Ook zonder groene vingers kan je dus prima een woonkamer vol planten hebben. Begin met makkelijke kamerplanten en let ook vooral op de prijs. Kijk goed wat een plant nodig heeft aan water, licht en voeding. Start met een goede basis: zorg voor een bodem van hydrokorrels en een goede kwaliteit potgrond. Pokon is al jarenlang een begrip in Nederland als het gaat om plantenvoeding, verzorging en potgrond en een echte aanrader. Vergeet ook niet extra’s als voedingskegels (€ 2,99) en plantenvoeding (€ 3,99).

Zelf voeg ik regelmatig Pokon plantenvoeding aan het water toe voor de planten. Sinds ik vorig jaar ben overgestapt van merkloze plantenvoeding naar Pokon plantenvoeding merk ik dat de planten het beter volhouden. Er zit dus echt kwaliteitsverschil in plantenvoeding.

pokon plantenvoeding

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Groen make-over van de woonkamer”

  1. Ik hou zo van planten in huis! Maakt een ruimte meteen een stuk gezelliger vind ik.
    Helaas overleven ze bij mij ook niet altijd. Ook al krijgen ze bij ons wormensap uit ons eigen wormenhotel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven