4 alternatieven voor een saaie betonnen vloer op het balkon
4 alternatieven voor de saaie betonvloer op het balkon

4 alternatieven voor een saaie betonnen vloer op het balkon

Wil jij je balkon sfeervol inrichten en ben je op zoek naar een alternatief voor de betonnen vloer op het balkon? Ik heb een aantal mooie ideeën voor je op een rij gezet.

Een aantal weken geleden deelde ik al tips hoe je je balkon en tuin sfeervol kan inrichten en hierbij liet ik een foto zien van het balkon bij onze vorige woning. Ook wij hebben voor een alternatief gekozen om de betonvloer te verbergen, maar er zijn nog genoeg andere opties. Dit zijn mijn favoriete ideeën om de betonvloer op het balkon te verbergen:

Kunstgras op het balkon

Wil jij meer groen op het balkon, maar heb jij niet zoveel ruimte voor planten en bloemen? Dan is kunstgras op het balkon een leuk alternatief. Zo heb je een groen explosie op het balkon en is meteen de lelijke balkonvloer verborgen. En leuk feitje: wist je dat je ook voor kunstgras in kleuren als zwart, antraciet en beige kan kiezen voor een toffe twist?

Vloertegels op de betonnen vloer

Zelf hebben wij in ons vorige huis voor houten vloertegels van IKEA op het balkon gekozen. In plaats van houten vloertegels kan je ook kiezen voor tegels met een mooi patroon, zoals een Marokkaans tegelpatroon. Met deze tegels op de betonnen vloer ziet het balkon er meteen een stuk moderner en mooier uit.

ikea-vlondertegels-buiten-RUNNEN
Ons oude balkon

Mandela’s op de vloer

Dit idee is een leuke budgetoplossing voor op de betonnen vloer. Met een Mandela stencil kan je zelf patronen verven op de balkonvloer. Je kan zelf een patroon en de kleur verf uitkiezen en zo een originele vloer op het balkon maken.

Lekker makkelijk: een andere kleur vloerverf

Wil je niet teveel gedoe? Door te kiezen voor een andere kleur vloerverf kan je op een makkelijk manier een nieuw kleurtje geven aan de betonnen vloer op het balkon. Kies dan wel voor een vloerverf die geschikt is voor buiten, zodat de verf niet meteen bij de eerste regenbui beschadigd raakt.

Voor de optie van kunstgras of vloertegels hoef je geen wijzigingen aan de betonnen vloer aan te brengen, maar bij de Mandela’s en vloerverf doe je dit natuurlijk wel. Daarom is het belangrijk dat je goed controleert of dit volgens de regels van de verhuurder of VVE wel mag. Vraag het bij twijfel altijd na, zodat je niet voor vervelende verrassingen achteraf komt te staan.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven