Dit is waarom ik even klaar ben met grote veranderingen in huis
veranderingen huis woonkamer

Dit is waarom ik even klaar ben met grote veranderingen in huis

Never not changing. Dat is mijn motto wat betreft ons huis. Niet zo gek want ik ben niet alleen dol op alles wat te maken heeft met interieur, met mijn werk als interieurblogger en stylist ben ik hier ook continue mee bezig.

Familie en vrienden vragen dan ook standaard als ze op bezoek zijn wat er sinds de laatste keer is veranderd. En de laatste tijd is dat…. niks. Tenminste, niks groots in de woonkamer. En ook in de rest van het huis ligt het tempo met veranderen een stuk lager, de laatste grote verandering is een nieuwe werkplek en dat heeft ook echt een praktische reden.

Aan de ene kant kriebelt het enorm om steeds weer te veranderen in huis, maar toch doe ik het even niet. En dit heeft een aantal redenen die ik graag deel.

Eerst die mooie uitbouw

Ik heb het al wel vaker gedeeld: ik zou heel graag onze woonkamer willen uitbouwen. Inmiddels is ook mijn man enthousiast en hebben we al eerste stappen richting het offerte traject gezet. Alhoewel we nog geen geschikte aannemer hebben gevonden, hopen we toch echt dat komend jaar die uitbouw er gaat komen.

En dat maakt dat ik in de woonkamer geen grote veranderingen meer wil doen. Eerst die uitbouw en dan komt de rest. Ik vind het zonde om nu nog in dingen te investeren, met het risico dat het straks niet meer past. Dus hopelijk kunnen we de komende tijd de plannen voor de uitbouw concreter maken, zodat er weer ruimte is voor iets nieuws in de woonkamer. Ik zou bijvoorbeeld heel graag een grote leren bank willen, bijvoorbeeld eentje van Haco wonen en slapen. Onze huidige bank is 6 jaar oud en begint de laatste tijd hard te slijten en is eigenlijk echt aan vervanging toe.

Als de uitbouw zover is moeten we niet vergeten onze verzekeringen te updaten, maar dat is iets voor later.

Iets erin = iets eruit

Wie mij wat langer volgt is het vast niet ontgaan dat ik bezig ben met ontspullen. Eén van de regels die ik daarbij heb opgesteld is dat ik alleen iets nieuws mag kopen, als ik daarvoor iets anders vergelijkbaars weggeef of verkoop. En alhoewel dat misschien niet elke keer goed gaat, koop ik hierdoor echt minder nieuwe spullen.

Ik vind dit soms best lastig. Ik kom heel veel mooie dingen tegen, zeker omdat ik door mijn werk continue met interieur bezig ben. Het hoort ook bij mijn werk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Maar door zo bewust met ontspullen bezig te zijn, ben ik mij er ook nog eens extra van bewust dat ik al heel veel mooie dingen in huis heb waar ik gewoon erg blij van word en die ik nog niet weg wil doen. Ik waardeer de spullen die ik al heb hierdoor extra en word minder snel getriggerd iets nieuws te kopen. En besef eerder dat ik die nieuwe salontafel, eetkamerstoel of hanglamp niet echt nodig heb.

Koop ik dan nooit meer wat nieuws? Nee hoor, ik gun mijzelf echt wel eens een mooie nieuw kussen, stoel of iets anders voor in huis. Maar het tempo waarin ik dit doe ligt echt een stuk lager dan voorheen.

veranderingen huis

Duurzamer leven

Eigenlijk heeft dit punt veel overlap met het vorige punt. Niet alleen wil ik minder spullen in huis, ik ben mij ook een stuk bewuster van de consumptiemaatschappij waarin wij leven.

Ik merk dat het mij steeds meer tegenstaat als ik op Instagram zie hoe vaak sommige mensen hun hele interieur weer nieuw hebben. Hoe realistisch is het om elk jaar een nieuwe bank of eethoek te hebben? Ik zie dit bij sommige interieuraccounts voorbij komen en verbaas mij hier oprecht over. Dit is trouwens geen aanval, iedereen moet helemaal zelf weten hoe vaak ze nieuwe spullen kopen. Maar ik snap oprecht niet waarom je zo vaak grote nieuwe meubels zou kopen, ben je dan niet blij met de spullen die je al hebt? Zelf zorg ik liever voor een goede basis qua meubels zodat deze jaren meekunnen en varieer ik met woonaccessoires en kleinere meubels.

Maar let op, ik ben ook geen heilige. Ik ben gek op koopjes, maar heb weinig geduld voor Marktplaats of de kringloopwinkel. En ik hou er nou eenmaal van om woonaccessoires direct in huis te hebben.

Lang niet alles wat ik koop kan daarom duurzaam genoemd worden. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik veel minder koop en logischerwijs daardoor minder verander. En ook dat is al een hele mooie stap in een duurzamer leven.

Ik realiseer mij ook steeds meer dat dit is wat je op InteriorTwin kan vinden: niet alleen leuke tips over waar je mooie meubels en woonaccessoires kan scoren, maar ook tips hoe je met de spullen die je al hebt je huis nog net wat mooier kan maken. Dus ondanks dat je waarschijnlijk steeds minder grote veranderingen bij mij zult tegenkomen, hoop ik je juist te kunnen blijven inspireren hoe je met kleine aanpassingen toch fijn en vernieuwend kan wonen.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven