Zelf een paaskrans maken in 15 minuten
paaskrans interieur woonkamer

Zelf een paaskrans maken in 15 minuten

Ik heb weer een leuke DIY klaar staan voor jullie. Deze krans is hartstikke leuk voor Pasen en het allerleukste is dat je deze in slechts 15 minuten maakt!

Bekijk de stap voor stap uitleg, want het is namelijk helemaal niet moeilijk om deze krans met paaseieren zelf te maken. Nog mooier wordt deze krans als je niet vergeet de Eucalyptus in het water te zetten, oeps. Mijn krans is dus gemaakt met al gedroogde Eucalyptus en alhoewel dat iets stroever ging waardoor wat blaadjes beschadigd zijn, zie je hier op een afstandje gelukkig niks van.

paaskrans diy

Maak zelf een paaskrans

Benodigdheden

Werkwijze

Wikkel eerst met ijzerdraad de Eucalyptus om de krans. Dit doe je door het begin van de Eucalyptus vast te zetten met ijzerdraad, het ijzerdraad een stukje langs de krans te geleiden en om de 10 centimeter weer de Eucalyptus goed vast te zetten.

Probeer dit zo voorzichtig mogelijk te doen, zodat je de bladeren zo min mogelijk beschadigd.

zelf krans pasen maken

Als de Eucalyptus takken om de krans zitten kan je de paaseieren vastmaken. Kijk eerst waar je precies de paaseieren wilt vastmaken. Vergeet ook niet om de touwtjes van de paaseieren af te knippen, het ziet er namelijk niet zo mooi uit als deze er nog aan zitten. En om de touwtjes achteraf af te knippen is wat lastig.

Nu kan je de paaseieren vast gaan lijmen. Zet met het lijmpistool een lijntje met lijm verticaal op het paasei. Druk nu het paasei met lijm stevig op de krans. Blijf het paasei net zo lang aandrukken tot de lijm is uitgehard. Je zult zien dat het paasei nu goed blijft zitten aan de krans.

Dit herhaal je net zo vaak tot je tevreden bent met het aantal paaseieren op de krans.

En klaar is je paaskrans!

paaskrans interieur

Ga jij ook aan de slag met deze DIY? Vergeet dan niet dit idee te bewaren op Pinterest. En bekijk voor nog meer inspiratie voor Pasen ook hoe je deze handgeschilderde paaseieren maakt. Of wil je meer leuke zelfmaak ideeën met een lijmpistool? Bekijk dan deze DIY vaasjes.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven