4 upgrades aan ons huis waar ik heel blij mee ben
ergonomische werkplek coolblue fellowes

4 upgrades aan ons huis waar ik heel blij mee ben

Na bijna 6 jaar begint ons huis steeds minder als een nieuwbouwhuis aan te voelen. Elk huis waar je woont moet groeien en zeker in een nieuwbouwwoning die met minimale opties wordt opgeleverd kan het een tijd duren voor een huis aan al je wensen voldoet.

Misschien blijft er wel altijd wat te wensen over, maar ons huis krijgt steeds meer vorm. De afgelopen jaren hebben we al heel wat upgrades aan ons huis uitgevoerd waar ik elke dag blij mee ben. Ik heb een aantal van die upgrades op een rij gezet.

Onbestemde ruimte wordt werkkamer

Als je in een nieuwbouwwoning woont dan ken je het vast wel. De zolder wordt (gedeeltelijk) aangeduid als onbestemde ruimte. Een groot oppervlakte zonder muren, zonder verwarming en met een beetje pech zonder of met minimale stopcontacten.

Ook wij hadden zo’n ruimte die ik graag als werkkamer wilde gebruiken. Als eerste lieten wij er een muur voor plaatsen, zodat er een echte afgezonderde ruimte ontstond. Hier maakte ik zelf een industriële schuifdeur voor.

Omdat het in de winter toch wel erg koud was in deze ruimte hebben we het jaar daarna een verwarming laten plaatsen. Gelukkig was dit relatief eenvoudig, omdat de cv-installatie in de ruimte ernaast zat.

Nu is deze ruimte helemaal naar ons zin en inmiddels is dit een fijne werkkamer voor mijn man.

werkstation laptop coolblue fellowes

Een mini keukentje op zolder

In de ruimte naast de werkkamer is ons cv-hok / wasruimte. Het was een beetje een rommelig hok zonder duidelijke indeling. Daarnaast liep ik vaak van boven naar beneden om water te halen. Niet alleen ben ik een echte theeleut en drink ik vele koppen thee op een werkdag, ook is het voor bijvoorbeeld een handwas handig om water bij de hand te hebben.

Sinds wij een mini keukentje in de wasruimte hebben voelt de zolder lekker luxe. Veel heb je niet nodig. Nieuwe kranen kopen, een simpel keukenblad van IKEA en in ons geval een beetje hulp van onze klusjesman die van de al aanwezige waterleiding binnen no time een mini keukentje maakte.

Een grotere tuin

ronde tuintafel kleine tuin

Van deze upgrade hebben we zonder twijfel het meeste plezier. Voorheen hadden we een parkeerplaats aansluitend aan onze kleine stadstuin. Aangezien we die parkeerplaats eigenlijk niet vaak gebruikten besloten we de parkeerplaats op te offeren voor een stuk extra tuin.

Met composiet vlonderplanken en een pergola is er zo een heerlijk plekje extra tuin ontstaan. Hier gaan we komende zomer weer heel wat uurtjes doorbrengen, heerlijk!

Screens aan de voorzijde

Met veel ramen aan de voorzijde van het huis en een plat dak kan het heel erg warm in de zomer worden. Vorig jaar hebben we daarom screens aan de voorzijde van het huis laten plaatsen.

Als het weer wat warmer wordt gebruiken we de screens dagelijks. Het voordeel van screens is dat het wel het zonlicht tegenhoudt, maar nog steeds voldoende daglicht naar binnen laat. Zo is het een stuk aangenamer binnen.

Zoals je kan zien proberen we elk jaar wel een ‘groot’ project aan huis aan te pakken. Het grootste project tot nu toe komt er als alles goed gaat dit jaar aan: een uitbouw van de woonkamer. We zitten nu in de afrondende fase van het offertetraject met de aannemer.

Ook voor daarna hebben we nog wensen, maar alles stap voor stap. Dit is ons droomhuis, maar dat wil niet zeggen dat alles al helemaal naar onze wens is. Maar het is leuk om elk jaar een stukje verder te komen en te zien hoe het standaard nieuwbouwhuis steeds een beetje meer ons huis wordt.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

– Shop Ilse’s favorieten –

2 reacties op “4 upgrades aan ons huis waar ik heel blij mee ben”

  1. Huh, weet je dat ik dus nu pas weet dat jullie groene werkkamer op zolder is? Altijd gedacht dat het op de eerste verdieping was 🙂 Ik moet toch echt meer een keer langskomen om het in het echt te zien. En zo benieuwd naar jullie uitbouw! Maar wat een fijne verbeteringen al.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg InteriorTwin via Bloglovin:
Follow
Shopping Cart
Scroll naar top