Zo creëer je een luxe gevoel in de badkamer
welness gevoel badkamer

Zo creëer je een luxe gevoel in de badkamer

Zou jij graag van jouw badkamer een mini spa willen maken? Badkamers anno 2021 kunnen net zo luxe zijn als een sauna of spa. Met een aantal kleine aanpassingen creëer je al een echte luxe gevoel in de badkamer.

Wil jij ook dat wellness gevoel in je badkamer? Ga dan aan de slag met deze tips.

Zachte handdoeken voor dat luxe gevoel

Het eerste wat mij te binnen schiet als ik bij een sauna of luxe hotel ben dat zijn de zachte handdoeken. Grote witte, dikke en zachte handdoeken zorgen voor dat echte spa gevoel. Investeer dus in een aantal handdoeken van een goede kwaliteit voor in de badkamer.

Leg deze wel apart voor als je toe bent aan tijd voor jezelf. Je wilt niet dat je partner en kinderen deze handdoeken dagelijks gebruiken, want dan zijn ze al snel niet meer zo fris en zacht.

Muziek in de badkamer

Op Spotify zijn veel ontspannende playlists te vinden die perfect passen bij dat luxe gevoel in de badkamer. Zet dus als je toe bent aan wat tijd voor jezelf een sfeervol muziekje aan op je mobiel om bij te ontspannen.

Zelf zoek ik vaak op wellness of sauna op Spotify en dan krijg ik veel goede suggesties voor mooie muziek door.

Kaarsen als sfeerverlichting

Sfeervolle kaarsen mogen ook niet ontbreken om dat luxe gevoel in de badkamer te creëren. Zet de kaarsen wel op een veilige plek en laat ze niet branden als je de badkamer verlaat.

Zelf vind ik het heerlijk om een aantal kaarsen aan te steken als ik een bad neem. Dat zorgt bij mij voor dat echte wellness gevoel. Ik heb dan ook standaard kaarsen en een aansteker in de badkamer liggen. Zo hoef ik nooit eerst op zoek naar deze spullen en heb ik alles bij de hand.

Luxe verzorgingsproducten als finishing touch

accessoires luxe gevoel badkamer

Verwen jezelf een met speciale verzorgingsproducten. Een mooi zeepje, een speciaal haarmasker of een heerlijk geurende badzout. Zelf maak ik mijn badzout het liefst zelf, dit maakt het nog eens extra leuk.

Heb jij een favoriet spaproduct maar vind je dit eigenlijk te duur? Vraag dit dan voor je verjaardag, want dit is een veel leuker cadeau dan een standaard cadeaubon.

Accessoires en planten

opberg ideeen kleine badkamer

Om dat echte luxe gevoel in de badkamer te creëren mogen luxe accessoires niet ontbreken. Denk aan een zachte spons, een mooi borstel of luxe schalen en manden om je favoriete producten in te bewaren.

Ook planten mogen niet in de badkamer ontbreken. Er is wetenschappelijk bewezen dat planten een kalmerend effect hebben. Planten horen daarom gewoon thuis in je eigen mini spa. Kies planten die goed kunnen overleven in de badkamer, zodat je er nauwelijks naar hoeft om te kijken.

Upgrade je badkamer

Dit zijn een aantal simpele stappen die je kunt nemen om een luxe gevoel in de badkamer te creëren. Maar wil je het echt groot aanpakken dan is het tijd om je badkamer een upgrade te geven.

In een echte spa horen op zijn minst een whirlpool, regendouche en sunshower by Baden+. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een sunshower met infraroodlicht of een sunshower met infrarood- en zonlicht. Zo kan je tegelijkertijd douchen en ontspannen bij de werking van het licht.

Er zijn zelfs sunshowers te koop waarbij het niet nodig is de hele douche te verbouwen. Zo’n sunshower staat zeker op mijn lijstje bij een volgende upgrade van de badkamer.

Zelf creëer ik ook regelmatig een mini spa in de badkamer. Ik vind het heerlijk om soms op zondagavond een ontspannend bad te nemen. Muziekje erbij, kaarsen aan en een lekkere kop thee of glas wijn erbij voor dat luxe gevoel.

Wat is jouw ultieme tip om een luxe gevoel in de badkamer te creëren?

Liefs, Ilse

Dit is een samenwerking met Baden+

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven