3 handige gereedschappen waar je als DIY-er niet zonder kan
plantentafel maken - bosch accuboormachine

3 handige gereedschappen waar je als DIY-er niet zonder kan

Het is geen geheim dat ik het leuk vind om zelf dingen te maken voor in huis. Of het nou een simpele muurhanger is of een iets ingewikkeldere DIY industriële schuifdeur: ik hou ervan om meubels en accessoires zelf te maken.

Zo’n project hoeft niet perfect te zijn, maar het idee dat ik het zelf heb gemaakt vind ik al erg tof. In de loop der jaren heb ik heel wat gereedschappen verzameld voor al deze klussen en ik deel graag een aantal van deze favorieten met je.

Wat mij betreft zijn deze gereedschappen onmisbaar voor elke DIY-er en maken ze het klussen een stuk makkelijker.

Accuboormachine

De nummer 1 tool om in huis te hebben als je zelf wilt gaan klussen is een accuboormachine. Je kunt er mee in houten of gipsen wanden boren en schroeven mee vast zetten. Dit is het meest gebruikte gereedschap bij ons in huis en wij hebben dan ook geïnvesteerd in een goede accuboormachine.

Op Mastertools.nl vind je voorbeelden van diverse boormachines die jou helpen bij het klussen in huis.

Elektrische schroevendraaier

bosch ixo

Een nadeel van een accuboormachine is dat deze voor mij wat zwaar is. Als ik veel schroeven moet vastzetten dan krijg ik last van mijn handen en heb ik moeite de accuboormachine goed vast te houden.

Een elektrische schroevendraaier is voor mij dan ook een echte uitkomst. Deze is een stuk lichter dan een accuboormachine en veel kleiner en handzamer. In lastige hoeken kan ik er bijvoorbeeld met de elektrische schroevendraaier een stuk beter bij dan met een accuboormachine.

Ik pak de elektrische schroevendraaier er dan ook regelmatig bij als ik veel schroeven moet vastzetten.

Kruislijnlaser

bosch home en garden quigo bevestigen

Regelmatig moet ik in huis iets waterpas hangen of wil ik lijnen op de muur schilderen die kaarsrecht moeten worden. Zo verfde ik bijvoorbeeld eerder een lambrisering op de muur en heb ik zelfs een tijd geleden verschillende vlakken op de muur geverfd.

Het is een ingewikkelde klus om die lijnen heel strak en recht te krijgen. Ook vind ik het vaak een gedoe om met een waterpas te bepalen wanneer iets recht is en loop ik hier vaak mee te stuntelen.

Sinds een aantal jaar heb ik gelukkig een kruislijnlaser die ik bij dit soort klussen gebruik. Met een kruislijnlaser zie je in één oogopslag of iets recht hangt. Ook is het heel makkelijk om lange rechte lijnen te trekken met een kruislijnlaser.

Nog een voordeel is dat je de kruislijnlaser ergens op kan laten rusten of kan vastzetten. Dit scheelt een paar handen, want zo hoeft niemand de waterpas vast te houden.

Een kruislijnlaser is voor mij dan ook onmisbaar tijdens het klussen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer handige apparaten die het klussen in huis een stuk makkelijker maken. Ik ben geen professioneel klusser en heb dan ook geen kast vol apparaten, maar toch breidt de verzameling langzaam uit.

Zo mogen een decoupeerzaag, een schuurmachine en klopboormachine ook niet ontbreken in onze gereedschap collectie. En daarnaast hebben we heel veel klein gereedschap wat we veel tijdens het klussen gebruiken.

Ooit wil ik nog een mooie opbergwand voor al het gereedschap maken, want het ligt nu allemaal op onhandige plekken. Dat is dan meteen een mooie DIY klus om al het gereedschap weer eens bij te gebruiken!

Wat is jouw favoriete gereedschap voor klussen in en om het huis?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven