12 decoratietips voor een echt herfsthuis (haal de natuur in huis!)
herfst in interieur

12 decoratietips voor een echt herfsthuis

Het is weer herfst! Vallende bladeren, schemerige avonden en de natuur die prachtig kleurt. I love it! Herfstdecoratie in huis mag dan ook eigenlijk niet ontbreken.

Wil jij tips voor leuke herfstdecoratie in huis? Ik heb mijn favorieten op een rij gezet.

De vaste lezer weet vast wel dat mijn huis momenteel verbouwd word, dus zelf sla ik jammer genoeg een jaartje over met herfstdecoratie. Gelukkig heb ik meer dan genoeg inspiratie en ideeën die ik wel met jullie kan delen.

Leuke herfstdecoratie voor in huis

  • Een rozenbottel tak is altijd een goed idee. Ik koop deze op de markt, daar vind je veel mooie grote takken. Dit vind ik het mooist staan in een simpele vaas, bijvoorbeeld in het zwart.
  • Ook een gedroogde hortensia past perfect bij de herfst. Zelf ben ik op dit moment de hortensia uit dit herfstboeket aan het laten drogen, zodat deze straks mooi staat in een losse vaas. Ook andere jaren had ik een gedroogde hortensia, dit staat leuk als herfstdeco bijvoorbeeld op de haard.
  • Pompoenen horen bij de herfst! Koop pompoenen en kalebassen bij de boer (langs de weg staan vaak kraampjes), op de markt of in het tuincentrum. Zelfs online kan je kalebassen kopen. Een aantal jaar geleden koos ik ervoor om pompoenen te verven, in neutrale tinten staat het soms net wat leuker in je interieur.
pompoenen verven
  • Van herfstbladeren kan je een hele mooie guirlande maken, dit staat super knus en gezellig. Heb je geen tijd om aan de slag te gaan? Koop dan je guirlande kant en klaar online. Ik vind deze guirlande met bessen en bladeren super mooi. En deze guirlande met verschillende kleuren bladeren is heel stijlvol voor in de woonkamer. Je kunt zelfs een lichtketting met (kunst)bladeren kopen, dit staat ‘s avonds super gezellig.
  • Ook losse bladeren, dennenappels en eikels staan gewoon erg leuk als decoratie in huis. Bijvoorbeeld in een stolp, rondom kaarsen of gewoon los in een schaal. Geen zin om in een bos op zoek te gaan? Dan kan je ook herfstdecoratie online bestellen en elk jaar opnieuw je huis in herfst sferen brengen.
  • Een mooie deurkrans is super gezellig als binnenkomer. Je kunt deze natuurlijk aan de voordeur hangen, maar ook aan de deur in de woonkamer of keuken, zodat je er nog vaker van kan genieten. Kies voor een mooie herfstkrans, zoals deze herfstkrans of deze meer ingetogen herfstkrans met eucalyptus en witte pompoenen. Je kunt natuurlijk ook zelfs een herfstkrans maken!
  • Over eucalyptus gesproken: ik ben er gek op. Regelmatig haal ik een mooie bos op de markt waar ik vervolgens maanden van geniet. Geen tijd om naar de markt te gaan? Gelukkig zijn Eucalyptus takken ook gewoon online te koop.
  • Een mooi herfstboeket is altijd een goed idee. De tinten van de najaarsbloemen zijn mijn favoriet en ik heb dan ook regelmatig een mooi herfstboeket in huis. Bij Fleurop vind je bijvoorbeeld een mooi assortiment seizoensbloemen.
herfstbloemen
  • Heb jij een letterbord in huis? Pas de tekst dan eens aan naar een leuke quote. Geen inspiratie? Tussen deze herfst quotes zit vast wel iets leuks!
  • Vervang je kaarsen (of brand ze eerst op) en kies voor mooie kaarsen in herfsttinten. Kleine aanpassing, groot verschil!
  • Ook de kussens op de bank kan je vervangen voor kussens in mooie herfsttinten. Kussens met bruin en oker tinten zijn nu helemaal hip. Mijn favoriete kussens zijn van Wehkamp Home (eigen merk), betaalbaar en verkrijgbaar in heel veel mooie trendkleuren.

Zoals je ziet genoeg tips om je huis gezellig in herfstsferen te brengen! Bekijk ook eens deze stylingideeën voor een gezellige herfsttafel.

Wist je trouwens dat kamerplanten het extra moeilijk hebben in de herfst en winter? Daarom is het beter om geen nieuwe planten in deze periode te kopen, maar pas in de lente. Zo kunnen de planten beter wennen aan de nieuwe omgeving. Eerlijk is eerlijk, het lukt mij ook niet om een half jaar geen nieuwe planten te kopen. Maar met deze verzorgingstips komen de planten de herfst wel door!

Welke herfstdecoratie is jouw favoriet? Laat het mij weten in de reacties.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “12 decoratietips voor een echt herfsthuis”

  1. Wat een gezellige tips! Hier gangen er ook altijd herfst knutsels van de kinderen door het huis. En, heel grappig, want we hebben net pompoenen in huis gehaald om te gaan schilderen. Leuk leuk leuk!

    1. Wat leuk om te horen, dankjewel Cheryl! Kinderknutsels staan natuurlijk ook hartstikke gezellig en super leuk dat jullie ook pompoenen gaan schilderen. Ik hoop volgend jaar ook weer helemaal los te kunnen met herfstdecoratie 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven