Hoe krijg ik een heerlijk huis? (review interieurboek)
review interieurboek

Hoe krijg ik een heerlijk huis? (review interieurboek)

Regelmatig lees ik interessante interieurboeken om kennis op te doen en mij te laten inspireren op het gebied van interieur. Het nieuwste boek wat ik aan mijn lijstje toe kan voegen is Hoe krijg ik een heerlijk huis? van Doret Schulkes.

Dit boek staat in de top 10 van Nederlandse interieurboeken en Doret heeft tientallen jaren ervaring als interieurarchitect. Ik was dan ook erg benieuwd naar Doret’s visie om een heerlijk huis te creëren.

Ik vertel je graag waar dit interieurboek over gaat en of dit boek de moeite waard is om te lezen.

review hoe krijg ik een heerlijk huis?

Hoe krijg ik een heerlijk huis? – review

Verwacht geen interieurboek vol stylingtips, maar een praktisch boek vol handige voorbeelden, tips en uitleg waarmee je uitgedaagd wordt op een andere manier naar je interieur te kijken.

In het boek worden de sleutels tot een heerlijk huis uitgelegd: DORET. Juist ja, naar de voornaam van de schrijfster van het boek!

DORET staat voor:

  • Daglicht
  • Onbewuste signalen
  • Rust
  • Eerst jezelf
  • Techniek

Per sleutel krijg je veel handige tips die jou helpen op een heel andere manier naar jouw interieur te kijken dan dat je normaal doet en dit zorgt voor verrassende inzichten.

In het boek is heel duidelijk te merken dat Doret een interieurontwerper is en daardoor vooral focust op de basis van een interieur. Als interieurstylist ben ik juist geneigd op de details te focussen, voor mij was dit dan ook een heel interessant boek met fijne eyeopeners.

Maar dit boek is vooral geschreven voor jou als bewoner van het huis. In het boek staan dan ook geen ingewikkelde termen, maar wordt op een eenvoudige manier complexe interieur dilemma’s uitgelegd. Zo is het voor iedereen makkelijk te begrijpen.

Na elk hoofdstuk krijg je ook een opdracht om zelf met de opgedane kennis uit het boek aan de slag te gaan.

In dit boek staan veel interessante uitgangspunten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar die echt veel doen voor je interieur. Zo leer je bijvoorbeeld op een andere manier naar het aantal elementen in de ruimte kijken en hoe je op een simpele manier meer rust in de kamer kan creëren. Zo kan je simpelweg door het schuiven van meubelstukken al veel meer rust ervaren.

Ook leer je met een simpele oefening de beste zitplek voor in huis kiezen. Wist je dat mensen bijvoorbeeld het liefst met de rug naar de muur zitten, met zicht op de ruimte of ramen en deuren?

In het boek wordt soms de achtergrond van menselijk gedrag uitgelegd, zoals bij het voorbeeld van de bank, waardoor je beter leert begrijpen waarom je bepaalde keuzes maakt in huis. Als je de achtergrond snapt kan je ook de inrichting van de ruimte hierop aanpassen.

In deel 2 van het boek laat Doret aan de hand van voorbeelden van eerdere interieurprojecten zien hoe je de tips uit het boek in de praktijk realiseert. Zo krijg je nog meer inspiratie om in je eigen huis aan de slag te gaan.

Voor wie is dit boek een aanrader?

Het interieurboek Hoe krijg ik een heerlijk huis? is een praktisch boek met heldere voorbeelden en verfrissende ideeën voor iedereen die aan de slag wilt met zijn interieur.

Of je nu zelf aan de slag wilt of van plan bent een professional in te huren, dit boek helpt je op een andere manier naar je interieur te kijken en geeft je een duidelijk beeld van jouw wensen voor een toekomstig huis.

Voor senioren is er speciale aandacht in het boek, omdat bij het ouder worden andere behoeftes op het gebied van woongenot ontstaan. Denk hierbij niet alleen aan het gemak van techniek, maar bijvoorbeeld ook geluiden die naarmate je ouder wordt intenser worden en hoe je hier in je interieur mee kan omgaan.

Ook als interieurstylist is dit boek een aanrader, omdat Doret met haar achtergrond als interieurontwerper net even anders naar een huis kijkt dan de meesten van ons tijdens de opleiding hebben geleerd. Je leert nuttige inzichten die je in jouw toekomstige interieuradviezen direct kunt toepassen.

Nog meer inspiratie voor interieurboeken opdoen? Bekijk dan mijn favoriete interieurboeken.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven