Review Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger (inclusief voor- en nadelen)
hogedrukreiniger terrasreiniger slecht tegels?

Review Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger (inclusief voor- en nadelen)

Sinds begin vorig jaar gebruiken wij de Kärcher K 2 Home hogedrukreiniger voor het reinigen van de tegels in onze tuin en op het terras. Ik heb de hogedrukreiniger nu een aantal keer gebruikt, dus de hoogste tijd voor een review waarin ik mijn ervaringen met deze hogedrukreiniger deel.

Bij de keuze voor een hogedrukreiniger heb ik er op gelet dat deze niet te duur, maar wel van goede kwaliteit is. Daarnaast vond ik het heel belangrijk dat de hogedrukreiniger ook een aparte kop met terrasreiniger heeft, omdat dit het schoonmaken van de groene aanslag in de tuin een stuk makkelijker maakt.

Omdat ik al diverse producten van Kärcher heb waar ik heel tevreden over ben, zoals een stoomreiniger en ruitenwisser, viel mijn keuze op de Kärcher K 2 Home hogedrukreiniger.

Review Kärcher K 2 Home hogedrukreiniger

Ik heb de Kärcher K 2 Home hogedrukreiniger nu 3 keer gebruikt en ik ben er heel tevreden over. Met een tuin op het noord-westen, waarbij door hoogbouw in een groot deel van het jaar nauwelijks zon is, hebben wij altijd veel last van groene aanslag op de tegels. Dit in combinatie met de werkzaamheden aan de uitbouw afgelopen jaar maakt dat ik de hogedrukreiniger al veel heb gebruikt. Ook onze buren hebben de hogedrukreiniger geleend en zijn er erg positief over.

Ik deel graag mijn bevindingen, inclusief de voor- en nadelen, over deze hogedrukreiniger.

Wat zijn dan de voordelen van de Kärcher K 2 Home hogedrukreiniger?

  • Met het speciale opzetstuk terrasreiniger kan je makkelijk het terras schoonmaken zonder dat vuil opspat. Vroeger spoot het vuil tegen deuren en muren aan, maar dat is verleden tijd. Je bent zo veel sneller klaar.
  • Wij gebruiken de terrasreiniger zowel voor de tegels op het terras als composiet vloerplanken en het vuil vliegt er binnen een mum van tijd af. Je schijnt met het opzetstuk ook muren schoon te kunnen maken, maar hiervoor gebruik ik zelf de gewone hogedrukspuit.
  • Met de hogedrukspuit maak je heel makkelijk borders en randen van tuintegels schoon.
  • Je kunt er ook heel makkelijk tuinmeubelen, gereedschap of de zijkant van de schuur en schutting mee schoon spuiten.
  • De bediening is heel makkelijk. Je verwisselt eenvoudig de verschillende opzetstukken en met 1 druk op de knop werkt de hogedrukreiniger
  • Je hebt geen schoonmaakmiddelen nodig voor het terras, alleen water is voldoende. Het bijgeleverde schoonmaakmiddel heb ik nog nooit gebruikt.
  • Het opbergen is ook heel simpel, alle opzetstukken bevestig je simpel aan de hogedrukreiniger. Zo neemt deze nauwelijks ruimte in beslag in de schuur.
  • Dankzij de wieltjes onder de hogedrukreiniger verplaatst je deze makkelijk door de tuin.
  • De hogedrukreiniger is licht in gewicht en daardoor extra makkelijk in gebruik.

Nadelen Kärcher hogedrukreiniger

  • Het elektriciteitssnoer is net wat te kort om de hele tuin in 1 keer te kunnen doen. Maar wij hebben op 2 plekken elektriciteit, waardoor dit zo opgelost wordt. En anders kan je dit oplossen met een verlengsnoer.

Er wordt gezegd dat je met een hogedrukreiniger de toplaag van tegels afhaalt. Voor mij is een hogedrukreiniger toch de beste manier om groene aanslag als onkruid, mos en algen in de tuin te verwijderen.

Dit werkt het snelst en zo hoef ik geen giftige middelen in mijn tuin te gebruiken. Want de meeste groene aanslagverwijders zijn namelijk niet goed voor de planten en dieren in de tuin. Wist je dat zelfs schoonmaakazijn of natuurazijn schadelijk is voor je tuin?

Ik ben heel erg blij met de Kärcher K 2 Home hogedrukreiniger en vind dit de investering meer dan waard voor een schoon terras.

hogedrukreiniger terrasreiniger karcher k2 review ervaringen

Welke hogedrukreiniger moet ik kiezen?

Naast de Kärcher K 2 Home zijn er nog veel meer hogedrukreinigers te koop. Als je je terras ermee wilt schoon maken is het echt wel aan te raden om er één te kiezen met terrasreiniger opzetstuk, zodat het vuil niet overal opspat.

Daarnaast heb je nog zwaardere uitvoeringen van hogedrukreinigers, zoals de K 3, K 4 en meer. Deze modellen hebben vaak een hoger wattage, maar voor de gemiddelde Nederlandse tuin geen de Karcher K 2 met 1400W – 11 bar en 20 m2/h meer dan genoeg druk.

Ook kan je nog voor andere versies van de hogedrukreiniger kiezen, zoals de Kärcher Home & Car, die ook een speciaal opzetstuk voor de auto heeft. Als je de auto thuis schoonmaakt kan deze variant handig zijn, maar omdat in steeds meer gemeentes de auto’s niet aan straat mogen worden schoongemaakt is dit opzetstuk lang niet altijd nodig.

Hoe verwijder jij groene aanslag in de tuin?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven