Een plantenpot (of vaasje) maken met ijsstokjes
houten bloempot maken

Een plantenpot (of vaasje) maken met ijsstokjes

Het leek mij leuk om een keer zelf een houten plantenpot te maken. Op Pinterest kwam ik allerlei ideeën tegen om met latjes een bloempot te maken. Het lijkt mij nog steeds een uitdaging om zo’n DIY een keer te proberen, maar voor nu wilde ik graag een simpele bloempot maken.

Met Desiree van het Instagramaccount @budgethome maak ik regelmatig leuke DIY’s en zij wilde graag nog een keer een bloempot met mozaïektegels maken.

Omdat ik nog een accubak over had besloot ik hiervan een plantenpot met ijsstokjes te maken. Super makkelijk en leuk om te doen. Ik laat je graag zien hoe je dit doet. Je kunt de bloempot ook als vaasje of zelfs als waxinelichthouder gebruiken.

DIY plantenpot maken met ijsstokjes

Benodigdheden

  • Accubak (tip: kijk eens bij de kringloopwinkel of je ze hier goedkoop kunt vinden)
  • IJsstokjes
  • Lijmpistool
  • Restjes beits
plantenpot knutselen met ijsstokjes

Werkwijze

Maak eerst de accubak goed schoon.

Daarna kan je de ijsstokjes één voor één met een lijmpistool op de accubak bevestigen. Dit werkt het beste als je de lijm op de ijsstokjes, en niet op de accubak, bevestigd.

De lijm droogt snel, dus doe dit per ijsstokje.

Als je het ijsstokje op de accubak bevestigd zit deze al snel goed vast en er is weinig ruimte om deze nog te bewegen. Probeer dus zo secuur mogelijk te werken.

Het is het handigst om vanuit het midden van één kant te beginnen en zo steeds een ijsstokje ernaast te plaatsen. Mocht je aan het einde ruimte tussen twee ijsstokjes overhouden dan zit dit niet precies aan een zijkant, waardoor het minder opvalt.

Het is sowieso niet heel erg als er aan het einde aan één zijde wat ruime overblijft, zorg er dan voor dat je deze kant dan altijd naar een muur toe zet zodat het minder opvalt.

Ik vind de kleur van de ijsstokjes niet zo mooi en daarom heb ik de ijsstokjes na het lijmen nog gebeitst. Dit heb ik met restjes beits gedaan. Je kunt hier ook restjes verf voor gebruiken als je de bloempot graag in een kleur wilt verven.

zelf bloempot maken ijsstokjes

Zo simpel is het om zelf een bloempot met ijsstokjes te maken. Je kunt de pot dus ook gebruiken als vaasje of waxinelichthouder als je dit leuker vindt.

Als je de pot als plantenpot gebruikt is het slim om op de bodem van de pot wat hydrokorrels te strooien. Dit absorbeert het water, zodat je plant geen natte voeten krijgt. Daarna kan je er een plantje naar keuze inzetten.

Ga jij aan de slag met deze DIY? Vergeet de uitleg dan niet te bewaren op Pinterest. En bekijk ook deze plantenpot op kralen voor meer DIY inspiratie.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven