5 tips om geld te besparen bij het veranderen van je interieur
duurzame diy plantenpot hergebruiken

5 tips om geld te besparen bij het veranderen van je interieur

Je huis opnieuw inrichten is leuk! Maar als je niet oplet kan het veranderen van je interieur ook veel geld kosten. Dit is zonde en helemaal niet nodig. Je kunt namelijk veel geld besparen bij het uitzoeken van nieuwe meubels, bijvoorbeeld door te besparen met kortingscodes.

Wil jij de woonkamer een nieuwe uitstraling geven? Of misschien wil je wel de slaapkamer veranderen? In dit artikel deel ik 5 tips om geld te besparen bij het veranderen van je interieur.

Zelf hou ik er ook van om regelmatig ons interieur te veranderen. Het liefst ga ik dan op zoek naar creatieve oplossingen. Niet alleen kost dit minder geld, maar het is nog eens duurzaam ook.

Het is namelijk niet zo goed voor het milieu om steeds maar weer nieuwe meubels te kopen. En er is ook genoeg leuks beschikbaar wat nog prima een tweede ronde mee kan.

Dat wil niet zeggen dat ik nooit wat nieuws koop. Ik hou ervan om uren op internet te zoeken naar die ene perfecte kast of mooie muurdecoratie voor in de woonkamer. Maar dat item waar ik uren naar heb gezocht combineert vaak net wat mooier in combinatie met een opgeknapt meubelstuk of zelfgemaakte decoratie.

Wil jij ook graag je interieur veranderen zonder veel geld uit te geven? Bekijk dan mijn favoriete tips.

Knap oude meubels op

Het is geen geheim dat ik ervan hou om oude meubels op te knappen. Een nieuw likje verf maakt al een wereld van verschil. Soms geef ik een kastje ook nieuwe handgrepen of oude kussens een nieuwe stof.

Dit is een stuk goedkoper dan alles maar nieuw te kopen en zo ziet een oud meubelstuk er weer als nieuw uit.

Kijk dus eerst eens kritisch naar de meubels die je al hebt. Weet je zeker dat je deze meubels wilt vervangen voor iets nieuws? Is het niet leuker, en goedkoper, om het meubelstuk te verven in een nieuwe kleur?

Het tv meubel in onze woonkamer is een leuk voorbeeld hoe anders een meubelstuk eruit kan zien met een likje verf. Natuurlijk is er wel iets meer veranderd in onze woonkamer, omdat wij eind vorig jaar onze woonkamer hebben uitgebouwd. Maar als je goed kijkt zie je dat ons tv meubel nog steeds hetzelfde is, maar wel met een ander kleurtje.

Het tv meubel past nu weer helemaal bij onze woonstijl. Meer dan een blik verf en een paar uurtjes tijd heeft ons dat niet gekost, dit terwijl een nieuw tv meubel een stuk duurder is.

Kijk voor je dingen wegdoet dus eerst eens goed of je een meubelstuk een tweede leven kunt geven, zo bespaar je een hoop geld.

Zoek tweedehands

Tweedehands is er zoveel leuks te koop. Sterker nog, je kunt als je het slim aanpakt zelfs dingen gratis voor je interieur vinden.

Zo heb ik al diverse keren iets via familie geregeld wat zij niet meer gebruikten en wat ik graag wilde hebben. En andersom gaat het net zo, veel meubels en decoratie die hier niet meer passen hebben een tweede leven bij mijn familie gekregen.

Niet alleen bij familie kan je zo aan gratis meubels en accessoires komen, misschien heb je wel vrienden die nog ongebruikte meubels hebben staan die mooi bij jouw interieur passen.

Zelfs op Marktplaats en in Facebookgroepen worden er regelmatig gratis spullen weggegeven.

Daarnaast kan je op Marktplaats en in de kringloopwinkel natuurlijk ook specifiek op zoek gaan naar meubels en accessoires. Het zal je verbazen hoeveel items er zo goed als nieuw worden aangeboden.

Weet jij al heel gericht wat je wilt hebben en heb je niet veel haast? Heb jij bijvoorbeeld bij IKEA iets moois gezien? Zet dan eerst eens op Marktplaats een zoekopdracht uit. De kans is groot dat je het meubelstuk zo veel goedkoper kunt aanschaffen.

Met een klein budget kan je zo heel goedkoop je interieur veranderen zonder veel geld uit te geven.

Maak het zelf

Als je een beetje handig bent dan is het ook leuk om meubels zelf te maken. Dit is niet alleen leuk, maar ook een stuk goedkoper dan om meubels nieuw in de winkel te kopen.

Ik wilde op mijn kantoor bijvoorbeeld niet te veel geld uitgeven aan meubels en heb daarom een groot deel van de meubels zelf gemaakt. De eettafel is zelfgemaakt, net als de eetkamerbank.

Het bureau is wegens tijdgebrek niet door mij zelf gemaakt, maar door een timmerman. Maar zelfs dit was goedkoper dan te kiezen voor een standaard bureau uit de winkel. Dit komt omdat er goedkoop plaatmateriaal is gebruikt en het onderstel bestaat uit schragen en een ladeblok van IKEA.

Zelfs de industriële schuifdeur op kantoor heb ik zelf gemaakt en zo heel wat geld bespaard.

Ook decoratie zoals kussens, plantenpotten en vazen kan je zelf maken of pimpen. Op de blog vind je al heel wat inspiratie van decoratie die ik in de afgelopen jaren voor in huis heb gemaakt.

Door zelf meubels en decoratie te maken bespaar je een hoop geld bij het veranderen van je interieur, maar je creëert er ook een uniek en persoonlijk interieur mee.

Maak gebruik van acties

Als je toch graag een aantal meubels of accessoires nieuw in de winkel wilt kopen dan kan je door slim te winkelen een hoop geld besparen.

Maak bijvoorbeeld gebruik van kortingscodes, wacht op aanbiedingen en hou de folder in de gaten. Met kortingscodes kan je bijvoorbeeld goedkoper winkelen bij winkels als Leen Bakker, Woonexpress en Made.

Probeer hierbij wel te voorkomen dat je voor impulsaankopen gaat, want dat komt je uiteindelijk toch veel duurder uit. Weersta dus die verleiding van mooie acties voor spullen die je niet nodig hebt en koop alleen wat je toch al wilde kopen.

Door op deze manier slim te winkelen kan je een hoop geld besparen.

Winkel bij budgetwinkels

We winkelen bijna allemaal weleens bij budgetwinkels. Het kost relatief weinig geld om hier nieuwe dingen voor je interieur te kopen. Daarom is dit een leuke manier om je interieur te veranderen en weinig geld uit te geven.

Wel merk ik zelf dat meubels en accessoires die ik bij budgetwinkels koop doorgaans sneller vervangen worden dan duurdere meubels of zelfgemaakte en opgeknapte meubels.

Dit heeft er deels mee te maken dat de kwaliteit bij deze winkels regelmatig slechter is. Ook veranderen deze budgetwinkels vaak snel van collectie waardoor de impuls om weer te veranderen groter is.

Tegenwoordig winkel ik daarom steeds minder bij deze budgetwinkels, want er zijn zoveel leukere (en goedkopere) manieren om je interieur te veranderen en weinig geld uit te geven. Maar eerlijk is eerlijk, ook ik kan de impuls om iets nieuws te kopen niet altijd weerstaan.

Heb jij nog tips om geld te besparen bij het veranderen van je interieur?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven