4 voordelen van een hoekbank in de woonkamer
voordelen hoekbank

4 voordelen van een hoekbank in de woonkamer

Twijfel jij tussen een hoekbank of een tweezitsbank in de woonkamer? In dit artikel vind je meer informatie over de voordelen van hoekbanken, zodat jij een goede afweging kunt maken welke vorm bank het beste is voor bij jou in de woonkamer.

Hoekbanken zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een losse elementen hoekbank. Of juist voor een hoekbank met extra chaise longue, zodat het meer lijkt op een U-vormige bank.

Zelf hebben wij sinds ongeveer een half jaar ook een hoekbank. Hier hadden wij vroeger nooit ruimte voor, maar nu onze woonkamer is uitgebouwd hebben wij genoeg plek voor een hoekbank.

Hiervoor hadden wij een tweezitsbank en ik ben erg blij dat we deze hebben kunnen vervangen voor een hoekbank. Graag vertel ik je meer over de voordelen van deze bank.

Dit zijn de voordelen van een hoekbank

Waar een tweezitsbank maar aan twee, of als je dichter op elkaar zit drie, mensen plek biedt, kan je op een hoekbank met veel meer mensen zitten.

Voorheen als we bezoek hadden moesten we er altijd eetkamerstoelen bij pakken om iedereen een plek te geven, nu kan gewoon iedereen lekker bij elkaar zitten.

En dat is meteen ook het voordeel van een hoekbank t.o.v. bijvoorbeeld meerdere losse tweezitsbanken. Met een hoekbank kan je ook echt met het hele gezin gezellig dicht bij elkaar zitten.

Kies je voor losse tweezitsbanken, of een tweezitsbank met fauteuils, dan zit je in de meeste gevallen wat verder van elkaar vandaan. Zeker in een grote ruimte hoeft dit niet altijd verkeerd te zijn, maar als je met jouw (jonge) gezin ‘s avonds gezellig op de bank wilt zitten dan is een hoekbank misschien een betere keuze.

Zit je ‘s avonds graag met de benen languit op de bank? Met een tweezitsbank heb je dan misschien geregeld strijdt met gezinsleden omdat er te weinig plek voor iedereen (inclusief benen) op de bank is.

Bij een hoekbank is er een stuk meer ruimte om lekker languit op de bank te liggen. Zelf vind ik het plekje in de hoek ook het beste plekje om te zitten, omdat je hier je benen kunt strekken en een hoge leuning in de zij hebt.

Deze voordelen hebben vooral met zitcomfort te maken. Maar er is nog een voordeel aan de hoekbank die alles te maken heeft met het inrichten van de woonkamer.

hoekbank

Als je een rechthoekige woonkamer hebt en een rechte bank neerzet dan kan het er soms wat saai en eentonig uitzien. Als er veel visuele rechte lijnen in de woonkamer zijn dan kan je dit het beste doorbreken met hoeken en andere vormen.

Dit kan je bijvoorbeeld doen door een losse fauteuil tegenover de rechte bank te plaatsen. Maar een hoekbank is ook een mooi alternatief om de rechte lijnen in de woonkamer te doorbreken.

Daarnaast heeft een hoekbank het voordeel dat het één vast element is en daardoor rustiger oogt dan meerdere losse banken of stoelen bij elkaar.

Zeker als je het nu te druk vindt in de woonkamer en meer eenheid wilt creëren dan is een hoekbank een betere keuze dan verschillende losse banken en fauteuils.

Extra tip: een losse elementen hoekbank

Voor meer rust in huis is het dus goed om een hoekbank te kiezen, omdat dit slechts uit één element bestaat.

Maar hou jij ervan om regelmatig te schuiven met meubels? Dan is een losse elementen hoekbank een goed idee.

Deze hoekbank bestaat uit verschillende onderdelen die je gezamenlijk als één grote bank kunt plaatsen. Maar wil je een keer wat anders? Dan kan je de bank ook opsplitsen en hier meerdere losse banken van maken.

Bij Huize Dop zie je een mooi voorbeeld hoe je een los element van de hoekbank op een andere plek in de woonkamer kunt plaatsen.

Twijfel je nog steeds tussen een hoekbank en een rechte bank? Bekijk dan eens deze tips en je zult zien dat de keuze een stuk makkelijker wordt.

Succes met het kiezen van een nieuwe bank!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven