3 inpak ideeën voor kerst: zo pak je je kerstcadeau mooi in
inpakideeën kerst

3 inpak ideeën voor kerst: zo pak je je kerstcadeau mooi in

Wil jij je kerstcadeautjes mooi en op een creatieve manier inpakken? In dit artikel deel ik 3 makkelijke en originele inpak ideeën voor kerst.

Zo is het extra leuk om je mooi ingepakte kerstcadeau te geven en geef je iemand een echt speciaal cadeau. Vind je het zelf ook niet extra leuk om een kado uit te pakken wat met aandacht is samengesteld en wat mooi is ingepakt?

Ik deel graag inspiratie voor het inpakken van de kerstcadeaus met je.

3 ideeën voor het inpakken van kerstcadeaus

Als basis voor de cadeaus gebruik ik bruin kraft cadeaupapier. Dit inpakpapier kan je voor elke gelegenheid gebruiken en is een mooie basis om een cadeau creatief in te pakken.

Inpak idee voor kerst: sterren van houten ballen

Wil je het kerstcadeau op een originele manier inpakken? Maak dan zelf kerststerren van houten balletjes. In plaats van kerststerren kan je ook een andere vorm maken, bijvoorbeeld de vorm van een dennenboom.

houten kralen ster maken kerst diy

Benodigdheden:

  • IJzerdraad
  • Houten balletjes
  • Eventueel verf in een kleur naar keuze. Ik kocht verf in kerstkleuren als brons, goud en (glitter) zilver bij de Action.

Werkwijze

Knip een stuk ijzerdraad af in de gewenste lengte. Rijg hier een aantal balletjes aan, vouw het hoekje om en rijg hier weer een aantal balletjes aan. Herhaal dit steeds, zodat langzaam de vorm van een ster ontstaan.

Als je de gewenste vorm hebt kan je de twee uiteindes van het ijzerdraad om elkaar wikkelen, zodat de balletjes er niet meer af kunnen glijden. Het stukje ijzerdraad wat nu uitsteekt plak je uiteindelijk onder het washitape op het inpakpapier, waardoor dit niet meer opvalt.

Probeer met het ijzerdraad wel zo uit te komen dat de 2 uiteindes bij een uitsteeksel samen komen. Bij mijn eerste kerstster komt het ijzerdraad juist bij een laag stuk uit en dit is minder mooi.

Als je wilt kan je de kerststerren voor de cadeauverpakking nog verven in een andere kleur. Zelf vond ik het leuk om deze in een bronskleur te verven, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Als de kerststerren klaar zijn plak je deze met washitape op het ingepakte cadeau.

Kerstcadeau inpakken met sterren van papier of karton

Dit inpak idee voor kerst is misschien iets minder origineel, omdat Instagram er vol mee staat, maar leuk is het wel! Vouw zelf kerststerren van papier of karton als mooie accessoire voor je kerstcadeau.

Zelf heb ik dik papier / karton van de Action gebruikt en dit vouwt net wat minder makkelijk dan papier. Ook heeft het de neiging moeilijk te blijven plakken. Wel is het net iets origineler, en feestelijk, dan de standaard papieren sterren die je al veel ziet.

inpakideeën kerst goudkleurig

Benodigdheden:

  • Gekleurd karton of papier (bijvoorbeeld mooi inpakpapier)
  • Touw
  • Lijm

Werkwijze

Knip een stuk papier in de vorm van een rechthoek (de lengte mag ook iets korter zijn dan hier op de foto te zien is).

Vouw het papier eerst 1 keer in de lengte. Daarna kan je het papier of karton in de breedte in kleine stukjes vouwen. Belangrijk is dat bij karton het onbedrukte gedeelte straks de lijmkant wordt, omdat de lijm aan de bedrukte kant heel moeilijk blijft zitten.

Als je het papier gevouwen hebt dan bind je dit vast met een stukje touw. Dit doe je op de vouwlijn in het midden van het papier.

Lijm nu de randen aan elkaar vast. Je moet hiervoor het papier een beetje naar elkaar toe trekken. Zeker bij karton heeft de vorm de neiging om weer terug te schieten. Het is dus belangrijk dit goed vast te blijven houden tot de lijm helemaal droog is.

En klaar is kerstster van papier of karton!

Inpakken van je kerstcadeautjes met kerstballen van papier

Als laatste originele inpak idee wil ik je laten zien hoe je zelf kerstballen van papier maakt. Ook dit idee is weer heel simpel om te maken. Om het cadeau extra feestelijk in te pakken kan je er ook een stukje (nep) hulst bij plakken. Zo ziet het er net wat leuker uit.

inpakidee kerst met kerstballen

Benodigdheden

  • Gekleurd papier of karton (ik gebruikte hiervoor weer de dikke vellen spiegelpapier / glitterpapier van de Action)
  • Touw
  • Lijm
  • Eventueel houten balletjes

Werkwijze

Knip voor één kerstbal eerst 8 cirkels uit van dezelfde grootte.

Ik merkte zelf dat het bij dik papier best lastig is om dit mooi rond te knippen. Je kunt ook een creative pons of de Cricut gebruiken als je deze hebt om mooie ronde cirkels te krijgen.

Zelf heb ik dit niet, dus ik heb naderhand de cirkels nog een beetje bijgeknipt.

Vouw nu de 8 cirkels doormidden.

Lijm één helft van een cirkel en plak daar de helft van een andere cirkel tegenaan. Herhaal dit tot alle cirkels met elkaar verbonden zijn. Wacht nog even met de laatste cirkels tegen elkaar aan te plakken.

Leg nu een stukje touw (eventueel dubbelgevouwen) in het midden van de cirkels. Om te zorgen dat het touw niet los kan schieten kan je onderaan een houten balletje bevestigen net als ik heb gedaan. Dit ziet er ook nog eens leuk uit.

Lijm nu de laatste 2 cirkels tegen elkaar aan en druk alle helften nog eens goed tegen elkaar aan, zodat je echt de vorm van een kerstbal krijgt.

Ook bij dit inpak idee geldt weer dat het dikke papier / karton wel een stuk lastiger vouwt dan dun papier, maar je hebt zo wel iets origineels.

En klaar is je kerstbal! Het stukje touw dat uitsteekt kan je weer gebruiken om met washitape aan het cadeau vast te plakken.

Extra tip: je kunt ook een pompom maken van wol en deze op het pakje plakken. Dit is ideaal om restjes wol op te maken. Bekijk ook deze uitleg hoe je heel makkelijk een pompom maakt.

Zo, drie originele en makkelijk inpakideeën voor je kerstcadeautjes op een rij. Welk inpak idee is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven