Onze plannen voor een badkamer renovatie
badkamer renovatie

Onze plannen voor een badkamer renovatie

In 2023 willen we onze badkamer renoveren. Dat klinkt misschien wat snel aangezien onze badkamer er nog net geen 8 jaar in zit, maar we hebben er een goede reden voor.

Eigenlijk willen we al langer onze badkamer renoveren. Maar vorig jaar waren we druk met de uitbouw van de woonkamer. Naast dat dit natuurlijk niet goedkoop was, waren we er ook wel even klaar mee dat ons huis overhoop lag.

Inmiddels zijn we er klaar voor om concrete plannen te maken voor onze badkamer renovatie. In deze blogpost vertel ik je er meer over en ga ik in op onze plannen voor een nieuwe douchecabine.

Waarom een badkamer renovatie?

Eigenlijk zijn we van het begin af aan niet blij met onze badkamer. Bij de aanleg van de douche zijn veel fouten gemaakt. De grootste fout is toch wel dat de kraan op een verkeerde manier in de wand is gezet, waardoor de buren een vervelend geluid horen als wij de douche aanzetten.

Hier hebben al vele professionals naar gekeken en elke expert wijst een andere mogelijke oorzaak en oplossing aan. De een zegt dat er fouten zijn gemaakt bij de aannemer, de ander zegt dat het aan de manier ligt hoe de installateurs de douche hebben geïnstalleerd.

Ze hebben ook allemaal een andere mening over hoe de huidige douche hersteld kan worden, zonder dat de hele douchewand eruit gehaald hoeft te worden. Omdat de tegels niet meer leverbaar zijn en we maar een paar reserve tegels hebben durven we dit niet aan, omdat er geen eenduidig antwoord over een oplossing is.

Waar iedereen het wel over eens is: een nieuwe voorzetwand plaatsen met een douchewand, dat zou het probleem zeker oplossen.

Dat klinkt leuk, maar omdat de echte oorzaak – en verantwoordelijke – niet duidelijk is zouden wij zelf voor de kosten opdraaien. En omdat de tegels niet meer leverbaar zijn is het niet alleen een kwestie van een nieuwe voorzetwand, maar moeten alle tegels in de douche vervangen worden. Dat is een dure grap bij een relatief nieuwe badkamer.

Gelukkig hebben we met de buren goede afspraken kunnen maken, waardoor dit probleem niet direct opgelost hoefde te worden.

douche grijze tegels witte vloer

Nog meer problemen met de douche

Maar dit is niet het enige lastige in de douche. Daarnaast is namelijk afgoot van de douche slecht aangelegd. Hierdoor komt het regelmatig voor dat heel de badkamervloer (of zelfs de rest van de verdieping) blank staat. We moeten continue in de gaten houden of het water wel goed wegloopt. En dat is niet heel fijn.

Daarnaast hebben we oorspronkelijk gekozen voor witte mozaiektegels als vloer in de douche. Heel mooi, maar zeker in combinatie met de slechte afgoot een ramp om schoon te maken.

We modderen dus al jaren aan met een douche met allerlei mankementen, tijd om dit aan te pakken!

Kiezen voor een duurzame oplossing

Met de douche zijn we dus niet blij, maar eigenlijk voldoet de rest in de badkamer nog prima. We hebben in de badkamer bewust voor grijze tegels gekozen, omdat dit tijdloos en neutraal is.

Ook de mozaiektegels op het bad zien er nog prima uit. En de glazen douchewand is in de basis nog prima. Het is wel de vraag of deze nog past als we een voorzetwand plaatsen. Deze willen we namelijk plaatsen aan de rechterzijde, haaks op de glazen douchewand.

Wel zijn alle kranen in de badkamer inmiddels flink aangetast en kan het geen kwaad deze te vervangen. En voor het badkamermeubel hebben we in eerste instantie voor een goedkope houten plank gekozen. Nu we toch gaan renoveren dan willen we eigenlijk wel een praktisch badkamermeubel. Met deze tips voor het uitkiezen van een badkamermeubel moet dat wel lukken.

Bij de zoektocht naar een nieuwe badkamer willen we dus heel bewust kijken wat kan blijven en wat wel vervangen moet worden. Wat ons betreft kunnen de tegels (behalve die in de douche) blijven, net als het bad en de wc.

Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar is ook een duurzame keuze. Daarnaast wil mijn man graag een vintage badkamermeubel. Ik ben nog niet helemaal overtuigd of dit ook praktisch een goede keuze is, maar ik vind het zeker interessant om hier naar te kijken.

Ook moeten we voor in de douche nieuwe tegels uitzoeken die aansluiten bij de grijze tegels en de witte mozaiektegels van het bad. Dat zal nog best een uitdaging worden, maar ik hoop marmertegels te vinden die hier mooi bij aansluiten. De terracotta kleur op de muur gaat sowieso vervangen worden, dus hier hoeven we geen rekening mee te houden.

In de kerstvakantie willen we ons gaan oriënteren en op zoek naar een badkamerzaak die deze klus voor ons kan uitvoeren. Ik kijk er naar uit om mooie dingen uit te zoeken voor onze badkamer!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven