5 handige apps om buiten in de tuin te gebruiken
apps tuin_

5 handige apps om buiten in de tuin te gebruiken

Wil jij weten welke apps je buiten in de tuin kunt gebruiken? Ik heb een aantal handige apps voor in de tuin op een rij gezet.

Zelf pak ik als ik in de tuin bezig ben mijn mobiele telefoon er regelmatig even bij. Zelf heb ik een iPhone, maar gelukkig werken de meeste apps niet alleen op iPhone telefoons, maar ook prima op Android telefoons. En als er een app is die alleen op iPhone werkt dan is er vaak ook wel een vergelijkbare app als alternatief voor een Android telefoon.

Graag deel ik een aantal favoriete apps die je in de tuin kunt gebruiken.

1. Smart verlichting app

Misschien is dit niet direct de eerste app waaraan je denkt, maar voor mij is dit de meest gebruikte app in de tuin. De lampen naast onze tuindeuren zijn namelijk Philips Hue lampen.

Wij hebben deze lampen zo ingesteld dat ze automatisch een half uur voor zonsondergang aanspringen. En in de ochtend gaan de lampen automatisch uit. Dit is super handig, omdat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.

Maar op een mooie lenteavond als we buiten zitten vind ik het nog weleens leuk voor een subtiel kleurtje qua verlichting te kiezen. En dan kan ik dat met 1 druk op de knop via mijn iPhone regelen.

Niet alle verlichting in de tuin is hieraan gekoppeld, maar dat is niet erg. Een deel springt automatisch aan bij schemering en een ander deel is wel smart geregeld, maar dan op de ‘ouderwetse’ manier via een afstandsbediening. En dat werkt voor nu prima.

2. Apps om planten te herkennen

Regelmatig kom ik een plant in de tuin tegen waarbij ik geen idee heb wat het is. Is het onkruid? Of bloeit de plant juist uit tot een hele mooie bloem?

Dan pak ik altijd even mijn mobiel erbij. Ik maak een foto van de plant en probeer via Google Lens en via een aantal apps voor plantenherkenning te achterhalen welke plant het is. Zo gebruik ik bijvoorbeeld PlantNet regelmatig voor meer informatie. Maar daarnaast probeer ik ook af en toe een nieuwe app uit.

Vaak merk ik dat elke app andere resultaten geeft en daarom vind ik het fijn een aantal verschillende apps uit te proberen. Zo is de kans het grootst dat ik de juiste plant vind. Bekijk ook dit overzicht met verschillende plantherkennings-apps voor meer informatie.

3. Apps voor plantenverzorging

Naast plantherkennings-apps zijn er ook apps met informatie hoe je de tuinplanten het beste kunt verzorgen. Zelf gebruik ik vooral Google om dit op te zoeken, omdat ik maar sporadisch informatie nodig heb vind ik het zonde om een app te installeren.

Maar heb jij vaak vragen over de verzorging van de tuinplanten dan kan het handig zijn om een app te installeren, zodat je altijd de juiste informatie bij de hand hebt.

4. Apps om dieren te herkennen

Je kunt ook een app op je iPhone of Android toestel installeren die je helpt bij het herkennen van dieren. Zo hebben wij de afgelopen jaren onze tuin steeds vogelvriendelijker gemaakt, waardoor wij steeds meer vogels in de tuin hebben. Niet alleen dat, daardoor zien wij ook steeds meer vlinders en insecten in de tuin.

Vooral mussen, koolmezen, merels en eksters bezoeken onze tuin tot nu toe. Deze vogels herken ik wel, maar heel af en toe duikt er een vogel op die ik niet herken. Soms zoek ik dan op Google, maar die geeft niet altijd het gewenste resultaat. Een app als Mijnvogelvinder kan dan helpen bij het achterhalen van de juiste soort.

Ook voor vlinders en insecten zijn er apps die je helpen achterhalen welke soort dit is.

5. Muziek in de tuin

Tot slot kan het handig zijn een app op je mobiele telefoon, zoals Spotify, te gebruiken om muziek af te spelen als je in de tuin zit. Woon je, net als ik, in een drukke woonwijk? Hou dan natuurlijk wel rekening met je buren.

Zelf heb ik regelmatig oordopjes in of ik zorg ervoor dat de muziek niet harder staat dan het geluid van de spelende kinderen. Zo kan ik van de muziek genieten, zonder dat anderen hier last van hebben.

Zoals je ziet zijn er heel wat handige apps die je in de tuin kunt gebruiken! Welke app gebruik jij het liefst in de tuin?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven